Bodrum Gündem

Marmaris halkı yeniden halk giyim pazarı istiyor

Marmaris halkı yeniden halk giyim pazarı istiyor
08.12.2021
0
A+
A-

Marmaris sakini ev hanımları Halk Giyim ve Züccaciye Pazarı’nın yeniden kurulmasını istediler. Ev hanımları “Marmaris’te yeniden giyim ve zücaciye pazarı açılsın, Pazar esnafı da herhangi bir yerde işyeri olmayan, geçimini sadece pazarcılıkla sağlayan esnaf olsun!” dediler.

Bodrum Gündem Haber
Özellikle dövizin önlenemeyen yükselişiyle dibe vuran Türk ekonomisiyle sürekli artan tüketim fiyatları dar gelirli vatandaşları, oldukça zor günlerin eşiğine getirdi.
Marmaris’te önce sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışan tamamı ev hanımından oluşan vatandaşlar bir araya gelerek; Muğla’nın diğer ilçelerinde halen var olan ama Marmaris’te 10 yıldan fazla süre önce dönemin Belediye Yönetimince kaldırılan, Halk Giyim ve Züccaciye Pazarı’nın yeniden kurulmasını istediler.

Marmaris’te Nehir’de Mola Restaurant’ta toplanan ev hanımları adına konuşan 82 yaşındaki emekli Meziyet Biro günlük yaşamda, iç giyimden mutfak eşyalarına kadar fiyatların artık neredeyse anlık olarak arttığına dikkat çekerek; ”Marmaris’te yaklaşık 12 –  13 yıl öncesine kadar gıda pazarımızın yanında çok güzel bir giyim pazarımız vardı. İç giyimden tutun iğneden ipliğe tüm giyim ve mutfak ihtiyaçlarımızı pazarımızdan hesaplı karşılayabiliyorduk. O zaman ki belediye başkanımız nedenini bilemedik ama giyim pazarını kapattı sadece gıda ürünleri satışına izin verdi. Son zamanlarda ülkece yaşadığımız durmak bilmeyen ani fiyat artışları, canımızdan bezdirdi. Artık bütçemiz zorunlu harcamalarımıza bile yetmez oldu. Normalde 5 – 10 TL olması gereken iç giyim ihtiyaçlarımızı bile 25 – 30 liraya almak zorunda kalıyoruz. Sizlerde yardımcı olun yetkililer sesimizi duysun, Pazar esnafı da herhangi bir yerde işyeri olmayan, geçimini sadece pazarcılıkla sağlayan esnaf olsun. Giyim pazarımız, yeniden açılsın.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.