Bodrum Gündem

Datça’da Defne’yi yaşatmak için seferberlik

Datça’da Defne’yi yaşatmak için seferberlik

Datça SMA hastası Defne’yi yaşatmak için zamanla yarışıyor.

Bodrum Gündem Haber

Datça; SMA hastası Defne’yi yaşatmak için zamanla yarışıyor. Esnaf, dernekler, sivil inisiyatifler, vatandaşlar herkes dayanışmanın en güzel örneklerini veriyor. Toplanan bağışlar valilikten onaylı hesap numarasına yatırılıyor. Minik yavruya şifa olacak ilacın alınabilmesi için büyük bir seferberlik var.

Datça Kültür Sanat Dayanışması da bir müzik etkinliğiyle seferberliğe katıldı. Müzisyen Emin İgüs, 12 Aralık Pazar günü saat 14.00’de Hızırşah Kültür Evi’nde Defne için bir dinleti sunacak. “Emin İgüs dinletisi”  ücretsiz olacak ancak Defne’nin yaşaması için destek olmak isteyenler kurulacak sandığa bağış yapabilecek. Dinletinin tüm geliri daha sonra valilik onaylı hesap numarasına yatırılacak.

Emin İgüs kimdir?

1980’lerin çok sevilen Ezgi’nin Günlüğü Grubu’nun kurucularından olan Emin İgüs, aynı zamanda Ruhi Su Dostlar Korosu’nun  sanat danışmanlığını yapıyor. Sevilen sanatçı Ezginin Günlüğü Grubu’nun en önemli albümleri arasında sayılan Seni Düşünmek, Sabah Türküsü, Ala gözlü Yar, Bahçedeki Sandal ve Ölüdeniz’de vokalist ve besteci olarak yer aldı. 1990’da gruptan ayrıldıktan sonra çalışmalarını solo olarak yürüttü, değişik topluluklarla yurt içinde ve dışında birçok konser verdi, festivallere katıldı. 2002 yılında “Bu Dünya Bir Pencere” adlı bir albüm çıkardı. 2003 yılında “Bizim Ninniler” adlı albümün müzik yönetmenliğini yaptı. Çeşitli albümlerde yönetmenlik ve danışmanlık yaparken, film müzikleri de besteledi. Berrak sesi ve  özgün yorumuyla dinleyenlerin hayranlığını kazanan İgüs, Nazım Kumpanya’nın da kurucuları arasında yer alıyor.

Toplumsal duyarlılığı ve siyasi duruşuyla da dikkat çeken İgüs, geçtiğimiz ay Datça’ya yerleşti ve Mesudiye’de yaşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.