Bodrum Gündem

Gerçek Enflasyon, Hapis Cezaları ve “Mum Devri”ne Dönüş!

Ülkenin haline, dolayısıyla halimize bakar mısınız yahu. Alın size ülkemizin, dolayısıyla halkımızın içler acısı halinden bugünün ilk 3 gündem maddesi:

1-Enflasyon Günü: Yine yalan-dolan işler oluyor. Ocak ayı aylık tüketici enflasyonu yüzde 11.10, Ocak ayı yıllık enflasyonu ise yüzde 48.7 olarak açıklandı. Yersen!

Bağımsız Enflasyon Araştırma Kurumu ENAG ise “Gerçek enflasyonu” açıkladı. ENAG’a göre, yani aslında “Halka” göre gerçek Ocak ayı enflasyonu yüzde 15.52, gerçek Ocak ayı yıllık enflasyonu ise yüzde 114.87 oldu! Böyle vahşi bir enflasyon altında halk nasıl ezilmez?

2-Mum Devrine Dönüş: Yüzde 100’ün de üzerindeki vahşi elektrik zamları vatandaşı çarpmaya ve cüzdanını cayır cayır yakmaya devam ediyor, protesto gösterileri yayılıyor.

Ama daha da fecisi, :”Mum satışları arttı” haberi! Yanlış okumadınız, mum satışları artmış. Elektrik zammı karşısında bazı vatandaşlarımız akşamları lambayı söndürüp mum yakmaya başlamış. İşte Tayyip Erdoğan ve AKP’NİN “AYDINLIK” Türkiyesi!

3-Hapis Cezaları: Hepsi pırıl, pırıl ve halka yalnızca gerçekleri anlatmak için çırpınan 6 genç gazeteci kardeşim, Libya’da şehit olan MİT mensuplarının cenaze haberleri yüzünden 3’er 4’er yıl dolaylarında hapis cezalarına çarptırıldılar. Bu gazeteci kardeşlerim: Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılınç,  Aydın Keser ve Ferhat Çelik. Barış Terkoğlu ise bu dava sonuçlanmadan zaten bir süre hapiste yatırılmıştı. Sonra da, “İleri demokrasi” ha?

3 Şubat 2021-Perşembe-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.