Bodrum Gündem

Nasıl Müslümansınız ki zeytin ağaçlarını kesmek için yönetmelik çıkartıyorsunuz?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Muğla’da Akbelen Ormanları’nda zeytinlikleri madencilik faaliyetlerine açan yönetmeliğe köylülerle birlikte tepki gösterdi. Öztunç, “Ağacımızı kurtaracağız. Akbelen’i kurtaracağız, zeytinlikleri kurtaracağız. Bu mücadele sürmeye devam edecek” dedi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Muğla’da; zeytinlikleri madencilik faaliyetlerine açan yönetmeliği protesto eden Akbelen köylülerine destek verdi.

Yapılan protestoya; CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin ve Suat Özcan, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Belediye Başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

Öztunç burada yaptığı konuşma da şunları söyledi: “Birkaç gün önce bir yönetmelik çıktı. Birkaç gün önce, Enerji Bakanlığı zeytinimizi katleden bir yönetmelik çıkarttı. Yayınladığı yönetmelik, Anadolu topraklarımızdaki zeytin ağaçlarını katletme yönetmeliğidir, talan yönetmeliğidir, zeytini talan yönetmeliğidir. Biz bu yönetmeliğe karşı çıkıyoruz, bunu kabul etmiyoruz. Uzun yıllardır zeytinlikler korunuyor, bu yasa nedeniyle. Zeytinlikler korunduğu için Türkiye’nin değerli arazileri, değerli bölgeleri korunmuş vaziyette. Şimdi AKP hükümeti; para kalmayınca, her şeyi yiyip bitirince, Hazine’deki parayı bitirince gözünü zeytinliklere dikti. Sanıyorlar ki bu millet, zeytin ağaçlarının kesilmesine izin verecek. Asla buna izin vermeyeceğiz.

“YÖNETMELİĞİN DURDURULMASINI TALEP EDİYORUZ”

Bugün günlerdir direnen Akbelen’deyiz. Burada toprağa sahip çıkan; ağacına, memleketine sahip çıkan Akbelen’deyiz. Yarın yine olacağız. Bir sonraki gün yine olacağız. Zeytin yönetmeliği geri çekilene kadar bu mücadeleyi vereceğiz. Bu ormanlardan vazgeçtikleri güne kadar bu mücadeleyi vereceğiz. Dün; Aydın Milletvekilimiz Süleyman Bülbül Danıştay’a başvurdu, yürütmenin durdurulması istemiyle. Barolar Birliği, Muğla Büyükşehir, İzmir Büyükşehir, Milas Belediye Başkanımız başvurdu. Biz bu mahkemelere başvuruyoruz ve yönetmeliğin durdurulmasını talep ediyoruz. İvedilikle; ağacımızı, zeytinimizi, zeytinliğimizi korumak adına bu başvuruların sonuçlandırılmasını da bekliyoruz. Yarın Manisa’da Akhisar’da, Balıkesir’de, Milas’ta, Bodrum’da; zeytinin olduğu her yerde, TBMM’de de mücadele edeceğiz, yargıda da mücadele edeceğiz, zeytinliklerde de mücadele edeceğiz.

“NASIL MÜSLÜMANSINIZ Kİ?”

Zeytin, Allah’ın insanoğluna verdiği ilk nimetlerinden birisidir. Dört semavi dinin dördünde de zeytin vardır, ayetlerde vardır. Nasıl Müslümansınız ki zeytin ağaçlarını kesmek için yönetmelik çıkartıyorsunuz? Bu nasıl vicdandır? Nasıl vicdansızlaştınız da gözünüzü zeytinliklere diktiniz. Biz buna izin vermeyeceğiz.

“ZEYTİNLİKLERİ KURTARACAĞIZ”

Ağacımızı kurtaracağız. Akbelen’i kurtaracağız, zeytinlikleri kurtaracağız. Bu mücadele sürmeye devam edecek. Bugün Akbelen’de başladı; yarın Manisa Salihli’de, İzmir’de, Balıkesir’de mitingler var. Eğer geri adım atılmazsa, daha büyüğü Bursa Gemlik’te olacak. Daha daha büyüğü Aydın’da olacak.”

Avukat Arif Ali Cangı ise şöyle konuştu:

“Bizim ilacımızdır zeytinyağımız, berekettir, mirastır, ata mirasıdır. Torunlarımıza bırakacağımız mirasımızdır, zeytin. Zeytinlerimize göz diktiler. Kömür mi yiyeceğiz, taş mı yiyeceğiz? Biz zeytinciyiz, üretmek istiyoruz. Otumuza da zeytinimize de göz diktiler. Bu fermanı çıkaranlar, kömür yesinler, elektrikle idare etsinler, çimento yesinler…”

Kaynak: Gazeteci Esma Turan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.