Bodrum Gündem

Artık kulaklarınız çınlamayacak

Artık kulaklarınız çınlamayacak

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği abartı egzoz takan araç ve motosikletlere yönelik ve mobese kent güvenlik sistemleri üzerinden trafik güvenliği tesisine yönelik denetim yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

01.03.2022 – 18.03.2022 tarihleri arasında Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğince Karayolları Trafik Kanununun 32/3 maddesi kapsamında “Mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte bulunan, abartı egzoz takan araçlara yönelik yapılan çalışmalarda; 4 motosiklet – 5 otomobil olmak üzere toplamda 9 araç üzerinde tespit edildi. Araçlar trafikten men edildi ve otoparka çekildi. Muhtelif maddelerden 35.995 TL cezai işlem uygulandı.

14.03.2022 – 18.03.2022 tarihleri arasında Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğince trafik güvenliğinin tesisine yönelik Lise Kavşağı, Emniyet Müdürlüğü Önü ve İtfaiye Kavşağı üzerinde bulunan mobese kent güvenlik sistemleri üzerinden yapılan çalışmalarda; 2 adet geçmenin yasak olduğu yerlerde önündeki aracı geçmek, 36 adet Kırmızı ışık kuralına uymamak, 77 adet Kask takmamak, 55 adet Emniyet kemeri takmamak, 2 adet Yaya yolunda motosiklet sürmek, 1 adet Seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, 1 adet Trafik işaret ve levhalarına uymamaktan tespitler yapılarak toplamda 174 araç plakasına gerekli cezai işlemler uygulandı ve toplam 43.575TL idari para cezası uygulandı.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğince yapılan açıklamada Konu ile alakalı ilçemizde toplumun her kesimini rahatsız eden egzoz kullanımı üzerine çalışmalarımız ve yaptırımlarımız aralıksız devam edecektir.” denildi.  

Yorumlar

  1. İhsan korkmaz dedi ki:

    Kusura bakmayın ama birşey söylemek istiyorum bu kadar ceza yerine şu bodrum yarım adasının etrafında o kadar yol bozuk biz veya bizim gibi şoförler ne yapalım vergisi, sigortası muayenesine yaptırıyoruz o kadar çok pahalı yakitada kullananlar bizler bu konuyla alakalı hiç hizmet Yok turizm yeri olarak bu yollar hiç iyi değil