Bodrum Gündem

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda, Sol Partiden Tuzla Sulak Alan Çıkışı

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda, Sol Partiden Tuzla Sulak Alan Çıkışı

57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye) Bodrum’da başladı. Bisiklet sporcularının Milas sınırları içerisinde yer alan Bargilya Tuzla Sulak Alanı önünden geçişi sırasında, yol kenarında İngilizce “Bargilya’ya Dokunma” pankartı açan Sol Parti Milas İlçe Yönetimi, Tuzla Sulak Alanda yapılaşma karşıtı tepkilerini ortaya koydular.

Bodrum Gündem Haber

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye,) Bodrum’da başladı. Bisiklet sporcularının Milas sınırları içerisinde yer alan Bargilya Tuzla Sulak Alanı önünden geçişi sırasında, yol kenarında İngilizce “Bargilya’ya Dokunma” pankartı açan Sol Parti Milas İlçe Yönetimi, Tuzla Sulak Alanda yapılaşma karşıtı tepkilerini ortaya koydular.

Milas’ın üç (Bafa-Güllük sazlık alan ve Tuzla) sulak alanından, Türkiye’deki 78 sulak alandan birisi olan ve 197 kuş türüne ev sahipliği yapan Bargilya Tuzlası’nın yanı başına, işinsanı Besim Tibuk’un sahip olduğu Net Holding ve işinsanı Ali Ağaoğlu’nun ortaklığında kurulmak istenilen ‘turizm kasabası’ projesi kapsamında, kuş cenneti Tuzla Sulak alanının yok olmakla karşı karşıya kalacağını dikkat çeken Sol Parti Milas İlçe yönetimi; lagünü besleyen su toplama havzasına, sulak alanın tampon bölgesine bir ‘turizm kasabası” kurulmasına karşı olduklarını ve bu eylemleriyle kuşların üreme ve yaşam alanlarının korunması gerektiğini tüm dünyaya göstermek istediklerini dile getirdiler.

Farkındalık eylemiyle ilgili açıklama yapan Sol Parti Milas İlçe Yönetiminden Hüseyin Yorulmaz; “Bargilya Tuzla Sulak Alanına yapılmak istenilen kasaba projesine, turizm yatırımına karşıyız. Bargilya Tuzla Sulak Alanı ve Mandalya Körfezinin yok olmasını istemiyoruz. Sulak alandaki geniş çaplı yapılaşma sulak alana, lagüne zarar verecektir. Bu sulak alan korunmalıdır. Bu yıl 57’ncisi düzenlenen ‘Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda da bunun için bir farkındalık yaratmak istedik,” diye konuştu.

Kaynak: haberveinsan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.