Bodrum Gündem

TKP gazetecilerle buluştu

TKP gazetecilerle buluştu

Türkiye Komünist Partisi bugün İstanbul’da gazetecilerle bir kahvaltı organizasyonu düzenledi…

Bodrum Gündem Haber

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın, Parti’nin güncel gelişmelere yaklaşımı ve siyasetiyle ilgili sunumuyla başlayan toplantıda, Parti’nin örgütlenme çalışmaları ile ilgili durumu paylaşıldı. Okuyan ayrıca TKP’nin mahallelerde dayanışma ve mücadeleyi büyütmek için kurduğu, bugün sayısı Türkiye genelinde 80’i aşan semt evlerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TKP Genel Sekreteri Okuyan gazetecilerin sorularını yanıtladı…

Toplantıda Okuyan’ın konuşmasının ardından gazetecilerin soruları alındı. TKP’nin yaklaşan seçimlerle ilgili tutumu, 6’lı masa ve HDP’nin çağrısıyla bir araya gelen ittifaka bakışı, Parti’nin nasıl bir örgütlenme stratejisi izlediği, uluslararası siyasetteki gelişmelere yaklaşımı gibi konularla ilgili soruları yanıtlayan Okuyan, Parti’nin bütün bu başlıklara dönük siyaset üretirken taviz veremeyeceği laiklik, emperyalizm karşıtlığı ve sınıf eksini diye özetlediği üç ilkenin altını çizdi.

TKP’nin siyasetini halkın gerçek gündemleri belirliyor…

Solun bu ilkelerden taviz verdiğinde sol olmaktan çıktığını ifade eden Okuyan, TKP’nin herhangi bir siyasi parti ya da oluşumun etkisinde siyaset yapmayacağını vurguladı. Halkın gündeminin hayat pahalılığı ve yoksulluk olduğunun altını çizen Okuyan, Erdoğan’ın asıl gündemi manipüle etmeye çalıştığı ve bazı gündemlerde bunda ne yazık ki başarılı olduğunu söyledi. Millet İttifakı’nın ise halkın sorunlarına karşı somut bir çözüm önerisi sunmadığını belirten Okuyan, iktidarın karşısında gerçek bir alternatif olamadığını söyledi. Okuyan, TKP’nin semt evlerinde, mahallelerde, iş yerlerinde siyasetini halkın gündemi olan yoksulluk ve hayat pahalılığının belirlediğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.