Bodrum Gündem

Bodrum Sanat Fuarı açıldı

40 GALERİDE 500 SANATÇININ ESERİ SERGİLENİYOR

Bodrum Sanat Fuarı açıldı

Bodrum Sanat Fuarı Herodot Kültür Merkezi’nde açılan Bodrum Sanat Fuarı’nda 40 galeride 500 sanatçının eseri 6 gün boyunca Bodrumlu sanatseverler ile buluşacak.
Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi destekleriyle Herodot Kültür Merkezi’nde açılan Bodrum Art Fair (BAF) Sanat Fuarı’na çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katıldı. Fuarın açılışında konuşan Belediye Başkan Ahmet Aras, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız Bodrum Sanat Fuarı’nın bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Sanat insanın doğasında olan bir şeydir. Sanatı ve sanatçıyı yeniden başımızın üstündeki yerine yerleştiriyoruz. Daha iyi bir yaşam için, demokrasi için, barış için, uygarlık için Ata’mızın bize gösterdiği çağdaş yol için sanat ve sanatçı her zaman gereklidir. Bodrum’un varoluşundan itibaren sanat ve sanatçıya çok büyük yer ayrılmıştır. Sanatla buluşan insanın ruhu incelir; dünyaya, doğaya, çevreye çok farklı bir gözle bakmaya başlar, sevgiyle bakmaya başlar bunun da farkındayız. O yüzden Bodrum’un her köşesinden sanat fışkırsın istiyoruz. Çok yakında yine Bodrum’un birçok yerinde sanata dair faaliyetler olacak ama bu sanat fuarı biraz daha derli toplu ve herkesi kucaklayıcı bir fuar. Türkiye’nin her yerinden çok büyük sanatçılara ve galerilere ev sahipliği yapıyoruz. Umarım bundan sonra hayatımızda hep sanat olur; sanatla doğar, sanatla ölürüz”
Fuar alanında, heykelden resme, seramikten fotoğrafa kadar birçok eserin yanı sıra sanatçı Olga Belka’nın deniz altında resim tekniğini kullanarak yaptığı eserler beğeni topladı. Ayrıca alanda Bodrum Belediyesi de “Bodrum Art Project” adında sanat bölümü ile yerini aldı.
5 eseri ile fuara Marmaris İçmeler’den katılan ressam Ayla Angın, “Fuardan teklif gelince memnuniyetle kabul ettim. Burada olmaktan mutluyum. Dünya’nın devinimi içinde sanatla evrilmek harika bir duygu. Sanatla bir bütün olmak çok güzel. Ben de kendimi onunla ifade etmeyi seviyorum. Burada iki büyük, üç küçük eserim var” diye konuştu.
Herodot Kültür Merkezi fuaye alanındaki Bodrum Sanat Fuarı, 29 Haziran-03 Temmuz günlerinde 16.00-22.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.