Bodrum Gündem

17 yaşındaki evlatları 6 kişiye can oldu – Fatih Bozoğlu Bodrum Gündem yazıları…

Bu yazı aslında bir haber metni olacaktı. Lakin ben duygularımı da eklemek istedim o nedenle bu haber bir köşe yazısına dönüştü…

31 Temmuz Pazar günü Yatağan– Bozarmut yolunda motosiklet ile geçirdiği kaza sonucu ağır bir şekilde yaralanan 17 yaşındaki Mehmet Ceyhun Kocatepe üç gün boyunca verdiği yaşam mücadelesini kaybederek vefat etmişti. 17 yaşındaki Mehmet Ceyhun Kocatepe’nin ailesi çok önemli ve onurlu bir karar verdi ve genç yaşta kaybettikleri evlatlarının organlarını bağışlamaya karar verdiler.

Bence anne ve babası için çok zor bir karardı…

Oysa sonuca baktığınızda acılı aile çok değerli ve çok onurlu bir karar vermişlerdi. Bu kararın ardından hekimlerin organ naklinin uygunluğu için verecekleri kararı beklenmeye başlandı. Sanırım en zor olanı bu süreç. Hiç bir şey yapamadan, eli kolu bağlı beklemek…

Çok can sıkıcı bir süreç olmasına karşın aile bu süreci bekledi. Zira doğal olarak evlatlarına karşı son görevlerini yapmak, onu huzurlu bir şekilde toprağa vermek istiyorlardı. Neyseki süreç çok uzamadı ve uzman hekimlerin verdiği olur ile 17 yaşındaki Mehmet Ceyhun Kocatepe’nin organları 6 kişiye can verdi. 17 yaşındaki Mehmet Ceyhun Kocatepe artık başka bedenlerde yaşamaya devam edebilecekti ve huzur içinde son yolculuğuna çıkabilirdi.

Müthiş bir şey!

17 yaşındaki Mehmet Ceyhun Kocatepe’nin kalbi 19 yaşında genç bir kızı yeniden yaşama döndürdü. Akciğerleri 14 yaşındaki bir çocuğumuzun yeniden nefes almasını sağladı. Karaciğeri ise biri genç biri de orta yaşta iki insanın sağlığına kavuşmasına vesile olurken, böbrekleri de yine iki insanın yeniden yaşama tutunmalarını sağladı.

Başta ailesi ve yakınları için çok özel ve çok değerli…

Öğrendiğime göre bütün bu organ nakli ameliyatları eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiş. Bu süreçte çok gururlandığım bir diğer konuyu da siz okurlarımla paylaşmak isterim; hekimler 17 yaşındaki Mehmet Ceyhun Kocatepe’nin organlarının nakli için olur verdikten sonra, organlar acil bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetlere ait bir uçak ile organ nakli yapılacak kişilerin tedavi gördükleri çeşitli şehirlere sevki yapıldı. Ve mutlu son; Toplamda beş saatlik bir operasyon ile 17 yaşındaki Mehmet Ceyhun Kocatepe tam altı kişiye can oldu.

Bir daha gururlandım…

17 yaşındaki Mehmet Ceyhun Kocatepe Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz’ın eşi Funda hanımın da yeğeniydi. Bunu özellikle yazıyorum. Çünkü bu insanlar bizim içimizden, bizlerden birileri. Bu süreç içinde aileyi ve yakınlarını yaşanan o büyük acı içinde böylesine insani, böylesine zor bir kararı verdikleri için sadece kutlamak yetmez. Çünkü onlar bütün Türkiye’ye örnek oldular. Belki de onların bu kararı ile birçoğumuz organ bağışının ne kadar önemli olduğunun farkına vardık. Kimbilir belki de organlarımızı bağışlamaya karar verdik ve hemen başvuruda bulunduk.

O nedenle onlara insanlık adına da teşekkür ediyorum…

Son söz; 17 yaşındaki Mehmet Ceyhun Kocatepe 6 kişiye ve onların ailelerine, sevenlerine yaşama umudu verdi ve onların bedeninde yaşamaya devam ediyor…

Ve aslında bana göre o hala yaşamaya devam ediyor.

https://www.turkiye.gov.tr/saglik-organ-ve-doku-bagisi-sorgulama-ve-iptali

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.