Bodrum Gündem

Bodrumlu Gazeteciler Şiddete Karşı Tek Yürek

Gazeteci Fatih Bozoğlu’nun haber yaptığı sırada sözlü ve fiziki saldırıya uğramasına Bodrum ve Muğla’daki basın mensupları tepki gösterdi.

Bodrum Gündem Haber

Umurça Mahallesi Mümtaz Ataman Caddesi üzerinde Aydem tarafından yürütülen elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları, zamanlaması nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlar ve esnafın tepkilerine neden olurken, bölgede konuyla ilgili haber çalışması yapan Fatih Bozoğlu, bölgedeki görevlilerin sözlü ve fiziki saldırısına uğramış, kamerası kırılmıştı.

Çirkin saldırıya toplumun tüm kesimlerinden tepki geldi. Bugün, Bodrum ve Muğla’da görev yapan basın mensupları, saldırıya tepki gösterdi.

Gazeteci Ercan Vuranlar, bu gibi şiddet olaylarının son bulmasını diledi ve “Her şeyden önce Bodrum’da çalışan gazetecilerin hemen hepsinin tepki vermek adına burada olması benim için sevindirici. Bu olay her gazetecinin başına gelebilecek cinsten. Ama tabiki hiç bir zaman olmasını istemiyoruz. Dün Fatih in başına gelen olay Perşembe günü de benim başıma geldi. Bana saldırmak isteyen müteahhit firmanın yetkilisi bir vatandaşın, kazıları protesto etmeye başlaması üzerine son buldu. Bizde olay yerinden ayrıldık. Bunlar nasıl oluyor bilmiyorum. Ağustos ayında kazı yapıp trafiği katlediyorlar. Bunu fotoğraflamak, haber yapmak isteyen gazeteciyi darp ediyor, makinasını kırıyorlar. Kimden güç alıyorlar. Anlamak imkânsız. Bu tür olayların bir daha olmamasını diliyorum” dedi.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan ise gazetecilik yapmanın suç olmadığını ifade ederek “Nasıl ki iyi konuları haber yapıyorsak, halkın görmesi gereken olumsuzlukları da haber yapacağız. Kaldı ki Bodrum gibi bir turizm kentinde bu günlerde bu çalışmanın yapılması Bodrum için bir zulümdür. Dün Fatih kardeşimize yapılan saldırı, Bodrum basınına yapılmış bir saldırıdır. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşamayız.” diye konuştu.  

Saldırıya uğrayan gazeteci Fatih Bozoğlu ise sorunun tüm toplumun bir sorunu olduğunu ifade ederek, “Dün doktorlara, avukatlara saldıranlar bugün gazetecilere saldırıyorlar. Yarın bir başkasına saldıracaklar, evde eşlerini çocuklarını dövecekler. Toplumsal bir travma yaşıyoruz. Hoşgörünün yok olduğu bir dönemdeyiz. Bir tanesi de bana rastladı. Oysaki ben sadece buradaki trafik sıkışıklığı ve yapılan işlemi yurttaşlara aktarmak için işimi yapıyordum ama nasıl bir gözü dönmüşlükse hem saldırı, hem görüntü almamı engellediler hem de ağza alınmayacak hakaretler ettiler. Fakat biz gazeteciler hep birlikteyiz. Biz işimizi yapıyoruz. Gazetecilik yapmak suç değildir.” dedi.

Bu kişiler bu cesareti kimden alıyor adını koymak lazım diyerek sözlerine başlayan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) Müdürü Rezzan Şebin “Bu iş AYDEM’in işi midir arkadaşlar AYDEM bir firmayı müteahhit olarak tespit etmiş onlara yaptırıyorlar. Birisinin bu işi sahiplenmesi gerekiyor. Herhangi bir vandalca hareket olarak yorumlamayalım. Birileri bu cesareti nereden alıyor. Nasıl bu kadar cesur olabiliyorlar. Bunun sorgulanması gerekir. Adli mercileri kişisel olarak göreve çağırıyorum.” dedi.

Bodrum basınından bütün arkadaşlarla birlikte olduklarını, bu ve bunun gibi olaylara dur demeye devam edeceklerini ifade eden Gazeteci Eren Ayhan açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “A partisini haber yaptığımızda B partilisin derler, B partisini haber yaptığımızda A partilisin derler. Kazayı çekeriz saldırıya uğrarız, uyuşturucu kaçakçısı adliyeye çıkar saldırıya uğrarız ve bunun karşısında hiçbir şekilde hiç kimse sesini çıkarmaz biz hep ezilen taraf oluruz. Biz uyuşturucunun kimin sattığını gösteririz, yolu kimin yanlış yaptığını gösteririz, iyisini de gösteririz, kötüsünü de gösteririz ama iyiyi göstersek de kötüyü göstersek de nedense kötü her zaman yine basın mensupları oluyor.”

Fatih Bozoğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten Gazeteci Uğur Yurtsev “Rezzan hanımın dediği gibi bu gücü nerden alıyorlar bunu bilmemiz gerekiyor. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması dileğiyle.” dedi.

Bodrum Gündem’in sloganı; kedilerin ve köpeklerin bile arkadaş olduğu dünyanın en güzel yeri Bodrum’dan merhaba olduğunu ifade eden Gazeteci Çiçek Bozoğlu açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “Hayvanların bile sevgiyle baktığı bir bölgede gün ortasında Bodrum’un merkezinde sadece kamusal alanda işini yapmaya çalışan bir basın mensubuna yapılan saldırı Bodrum’a yapılmış bir saldırıdır. Bizler sizlerin gözü, kulağı, sesiyiz. Bu olay gösterdi ki işimizi en doğru biçimde yapıyoruz. Bakkalından Başkanına, Kaymakamından Millketvekiline kadar bütün Bodrum’da bir kamuoyu oluşuyorsa doğru haber yapıldığı için, sizlerin sesi olduğu için. Sizler arkamızda duruyorsanız sizler doğru haber alma hakkını savunduğunuz sürece bizler güçlüyüz. Bizler sadece bu kadar değiliz. Bu olaya sahip çıkan insanlar kadar güçlüyüz. Haber hakkını almaya savunan insanlar kadar güçlüyüz, Sizlerin güücü bizlerin gücü. Bu zulme karşı, bu çılgınlığa karşı dur diyin. Burada ki her basın mensubu Bodrum’da görev yapan basın mensubu sizin sesiniz olacaktır. Bunu unutmayın.”

Fatih Bozoğlu’na ve Bodrum Gündem’e geçmiş olsun dileklerini ileten Gazeteci Faruk Urfalı “Haber alma hakkı halkındır. Haber verme hakkı basınındır.” dedi.

Basın açıklaması sonunda gazeteciler saldırıyı alkışlarla protesto ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.