Bodrum Gündem

Rotary’de Yeni Dönem “Rotary İle Hayal Edelim” Diyerek Başladı

Rotary’de Yeni Dönem “Rotary İle Hayal Edelim” Diyerek Başladı

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2022-2023 Dönemi Uluslararası Rotary’nin ilk kadın Başkanı olan Jennifer Jones’un “Rotary ile Hayal Edelim” mottosu ile başladı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Marina’da düzenlenen Basın Toplantısı’nda kulüplerin Bodrum’a özel hedefleri ve projeleri basına tanıtıldı.  Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt; “Rotary dostluk ve hizmet anlayışı için bir araya gelmiş iyi insanlardan oluşur…” diyerek başladığı sözlerine uluslararası bir yapıda olan ve bu sene 117.yılını kutlayan Rotary’nin bu güne kadar, insanlığa ve doğaya yaptığı özverili pek çok hizmetin “Kendinden Önce Hizmet” ilkesiyle bu yıl da sürdüreceğini ifade etti. Rotary döneminin her yıl 1 Temmuz’da başlayıp bir sonraki yıl 30 Haziran’da son bulduğunu da sözlerine ekleyen Durusüt 2 Temmuz’da Anıt Kabir ziyareti ile başlayan dönemine ilişkin şunları söyledi: “Uluslararası Rotary tarihinin ilk kadın Başkanı Jennifer Jones yeni dönem hedeflerini aktarırken ‘Nasıl bir toplumda yaşamak istiyorsanız, onun inşası için çalışmalısınız’ sözü ile çok anlamlı bir mesaj verdi. Bu amaçla önce bulunduğumuz bölgede, toplumumuzda ve son olarak da dünyada kalıcı ve toplum değerlerine katkı sağlayacak başarılı projeleri yapmak için insanları harekete geçirmek en birinci görevimiz olacaktır. 2022-23 döneminde 70 Rotary, 42 Rotaract ve 26 Interact kulübümüz ile topluma hizmet yarışında yer alacak olan 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı tüm üyelerimiz hizmetlerini, tüm dünyadaki diğer Rotaryenler gibi yedi öncelikli alanda gerçekleştireceklerdir. Bu alanlar; ‘Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü’, ‘Temiz Su ve Hijyen’, ‘Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavi’, ‘Anne ve Çocuk Sağlığı’, ‘Temel Eğitim ve Okur-yazarlık’, ‘Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma’, ‘Çevreyi Koruma ve Destekleme’dir. Bu sayılan öncelikler dışında, günümüzün ve toplumun ihtiyaç ve taleplerine paralel olarak, birçok konuda oluşturduğu komiteler ile çalışmalarını da sürdürmektedir. Örneğin İzmir depreminde kurduğumuz ve ihtiyaç son bulana kadar gelen tüm taleplerin karşılandığı ‘100 Çadırlık Yaşam Alanı’, Bodrum ve Marmaris yangınlarında zarar gören vatandaşlarımıza gerek yangın ile mücadelede gerekse ortaya çıkan hasarın telafisinde destek olmak için yapılan maddi ve ayni destek bunlardan sadece bazılarıdır. Bu ve bunun gibi dünya genelinde, 160 ülkede toplam 530 Rotary Bölgesi kendi toplumlarına hizmet verdiği gibi başka ülke toplumlarına da hizmet desteği vermektedir. Örnek olarak Çocuk Felci ile mücadele Rotary’ nin en önde gelen projesidir. 1979 yılında Filipinler’de 6 milyon çocuğun aşılanmasında görev alan Rotary’nin hedefi çok az sayıda kalan çocuk felcini dünya üzerinden silmeyi amaçlamaktadır…” diye konuştu.

Gençlere ücretsiz ‘İş Mentörlüğü’ eğitimi verilecek…

2022-23 döneminde yapılmasını planlanan projelerden bir kısmına da sözlerinde yer veren Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt; “Bu dönem kulüplerimiz şu başlıklar başta olmak üzere yüzlerce proje ile çalışmalarına başlıyorlar: Dünya’da ilk Organ Bağışı ve Nakil Mucizesi Heykeli İzmir’de yapılacak. Türkiye’nin ilk Transplant oyunları Nisan 2023’te İzmir’de gerçekleştirilecek. Profesyonel iş hayatına atılan gençlere ücretsiz ‘İş Mentörlüğü’ eğitimi verilecek. Engelli gençlere ve ailelerine yönelik Engelsiz Eğitim Kampları düzenlenecek. İklim krizi ve Temiz Çevre çalışmaları bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi sürdürülecek. Gençlere Yönelik Bireysel Gelişim Seminerleri gerçekleştirilecek. Kültür ve Sanat içerikli Gençlik Forumları yapılacak. Tüm bunların yanı sıra, İklim Krizi ve Çevre konuları ile İnsan Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konuları hiçbir şekilde gündemimizden düşmeyecek ve çeşitli etkinlikler yapılarak çalışmalara devam edilecek…’ dedi.

Rotaryenler bu yıl da toplumumuza olan borçlarını ödemek için çalışacaklar…

Bu yıl ayrıca Büyük Zaferin 100.yılı olması nedeni ile düzenlenen bir dizi etkinliğİn içerisinde Afyon ili Şuhut ilçesinde 26 Ağustos Büyük Zafer Yürüşü’ne yaklaşık olarak 120 Rotaryen üye ile birlikte katıldıklarını dile getiren Durusüt; “Çanakkale Boğazı’nda, Çanakkale Rotary kulübü tarafından her yıl 30 Ağustos’ta düzenlenmekte olan Uluslararası Yüzme Yarışları 35.senesinde bu sene yerli yabancı 850 kişilik katılımcı ile gerçekleştirildi. Barış içinde yaşamak Rotaryenlerin öncelikli konularından birisi olacak ve bu nedenle önümüzdeki yıl hem İzmir’de hem de Bursa’da Barış konferansları düzenlenecek. Dünyada savaşın son bulması en önemli dileğimizdir. Rotary sırf bu nedenle 7 ülkede barış merkezleri kurarak üniversitelerde barış bursu ile barış elçisi yetişmesine olanak sağlıyor. Barış merkezi kurulan ülkeler Amerika, Japonya, İngiltere, Avusturalya, İsveç, Tayland ve son olarak da Uganda’dır. ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün sözü halen önemini koruyor ve dünya var oldukça da koruyacaktır. Bu kapsamda Rotaryenler üzerlerine düşen tüm görevleri yapmak için tüm imkanları ile çalışmaktadırlar. Tüm toplumların yaşam haklarına saygı duyulması, onların çeşitliliğine hoşgörü ile bakılması, fırsat eşitliği sağlanması ile dünya bütünlüğü oluşturulmasına inanmak hepimizin en önemli isteği olmalıdır. Dünyada barışın oluşması ülkelerin birbirini tanıyarak dostlukların kurulması ile olabilir. Rotary’nin güzelliği ise bu dostluğa fırsat tanımasıdır. Karşılıklı ziyaret ve eğitim programları bizlerin en büyük zenginliği olan kültürleri tanımak ve dünya zenginliğine sadece maddi olarak değil sevgi ve saygı penceresinden de bakabilmek insan olmanın en önemli erdemidir. Her yıl yenilenen kadroları ile Rotaryenler bu yıl da toplumumuza olan borçlarını ödemek için çalışacaklar. Umuyoruz ki, bu dönemde de gerçekleştireceğimiz hizmetlerimiz ile toplumumuza ve ülkemize faydalı olmayı başaracağız…” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.