Bodrum Gündem

Şebnem Akbulut “Pavitra” ile Dibeklihan’da

Şebnem Akbulut “Pavitra” ile Dibeklihan’da

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde Şebnem Akbulut ile 16 Eylül 2022 Cuma akşamı saat 20:30’da Orhan Kemal Meydanı’nda “Kendi Gerçekliğimize Ulaşmak” konulu bir söyleşi olacak.  Akbulut’un aynı zamanda söyleşi sonrasında “Pavitra” adlı kitap imzası gerçekleşecek.

Bodrum Gündem Haber

Yoga ile 2001 yılında tanışan Şebnem Akbulut’un yogaya olan merakı ve tutkusu, ona birçok yolun kapısını açtı. 20’li yaşlarının başında başlayan kendini bulma ve tanıma yolculuğunu, deneyimsel olarak yaşamaya karar verip onu çağıran bir dolu yolculuk daha yaşadı. Bu yolculuklarında kimi zaman karşılattığı ve tanıştığı insanlar, kimi zaman içsel diyalogları, onun kendi gerçeğine ve özüne ayna tuttu. Bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra attığı her adımda yaşam amacını sorgulamaya başladı. Hikâyesi de bundan sonra şekillenerek  “Pavitra”nın doğmasını sağladı.

Bodrum, Hindistan, Nepal, Konya ve Los Angeles gibi farklı yaşamlarla buluştuğunda, aslında kendi içinde bir tarafını daha keşfetti. Yollar vasıtasıyla olan bu içsel yolculuğu, geçmişe ve çocukluğuna merhem olurken, özünü keşfetmesine vesile oldu. Tüm farkındalıkları ve keşifleri boyunca içindeki ses “Pavitra” ona rehberlik etti.

Daha 15 yaşlarında başlayan edebiyat ve şiir merakı, onun şiir ve kısa öyküler yazmasını sağladı. Tüm yolculuklarında yaşadığı içsel deneyimleri kaleme aldı. 40’lı yaşlarına geldiğinde farkındalıklarını ve deneysel yaşadığı anıları bir kitap olarak paylaşmaya karar verdi.

Pavitra’yı yüreğinin sesini dinlemek, içinde yanıp tutuşan yaşam arzusu ile buluşmak isteyen herkese ilham olmak için yazdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.