Bodrum Gündem

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a Açık Mektup

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a Açık Mektup

Milas’ta bulunan tarihi Gümüşkesen anıtının etrafının Arkeoloji Müzesi yapmak için beton bir yapıyla kuşatılması ve 1822 yıllık anıtın ziyarete kapalı tutulması uzun süredir Milaslıların gündemini meşgul ediyor. Nevzat Çağlar Tüfekçi, sosyal medya hesapları üzerinden Başkanım, şehrin sahibi olan, şehrin tarihi ve kültürel mirasına kent halkı adına sahip çıkması gereken belediye başkanı olarak, bu konuda, bugüne kadar bir girişimde bulunmadınız ve bir açıklama yapmadınız.” Dedi.

Bodrum Gündem Haber

Nevzat Çağlar Tüfekçi’nin Gümüşkesen anıtı ile ilgili sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı;

“Bildiğiniz gibi 1800 yıllık Gümüşkesen anıtı; 5 yıldır ziyaret edilemiyor ve etrafında tarihi anıtı gölgeleyen bir beton ucube bulunmaktadır.

Bu anıt Milas’ın simgesi oldu, arkeoloji dünyası ve turizm sektörü için de önemi büyük. Bugünlerde anıta ziyaret için gelenler kapısından geri dönüyor, duvar üstü yüksek perdelemeden dolayı fotoğraf dahi çekemiyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Milas’ta Doğan ve 15 yaşında Milas’tan ayrılan 90 yaşındaki bir Musevi kadın, dünya gözüyle, iki oğlu, gelinleri ve torunlarıyla anıtı ziyaret etmek istedi ama nafile. İçeri giremediler. Bir fotoğraf bile çekemeden hayal kırıklığı içinde oradan ayrıldılar. Bu, bizim ayıbımızdı!

Anıtın etrafındaki betonkondunun yıkılması için Muğla Anıtlar Kurulu iki yıl önce karar aldı ama bugüne kadar bir adım atılamadı.

Anıtı gölgeleyen beton yapının yıkılması ve ziyarete açılması için tarih ve kültürseverler, arkeologlar ve duyarlı çevreler her platformda bu konuyu dile getirdiler ve getirmeye devam ediyorlar.

Başkanım, şehrin sahibi olan, şehrin tarihi ve kültürel mirasına kent halkı adına sahip çıkması gereken belediye başkanı olarak, bu konuda, bugüne kadar bir girişimde bulunmadınız ve bir açıklama yapmadınız.

Oysa bir belediye başkanı olarak sizin girişimleriniz daha etkilidir, kamuoyunu bir amaç doğrultusunda seferber etme gücünüz bulunmaktadır.

Milas kamuoyu, bu konuda, sizden Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Valilik nezdinde girişimde bulunmanız ve bir açıklama yapmanız beklentisi içindedir…

İyi çalışmalar. 04.10.2022

Nevzat Çağlar Tüfekçi”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.