Bodrum Gündem

Aras; “Bodrum Devlet Hastanesi Yolundaki sorunda hata kesinlikle bizim…”

Bodrum yeni Devlet Hastanesinin yakın bir zamanda tam faaliyete geçerek hasta kabulüne başlaması beklenirken, olası trafik sorunu için daha önce Konacık Belediyesi tarafından açılmaya başlanan ama tamamlanamayan Hastane ile Konacık arasındaki yol tamamlanmışken yeni bir sorunla karşılaşıldı.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Bodrum yeni Devlet Hastanesi ile Konacık arasındaki alternatif yol iki şerit olarak tamamlanmasının ardından asfalt çalışması başlayacaktı. Ancak yolun yarısının özel mülk olduğu anlaşıldı. Yolun bir şeridinin özel mülkü olması nedeniyle, mülk sahibi tarafından tel çit ile kapattı.

Plan değişiklikleri yapabilir miyiz onlara bakıyoruz..

Konu ile ilgili olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konu ile ilgili olarak hatanın kendilerinde olduğunu samimiyetle ifade ederek şu açıklamayı yaptı; “Orada biliyorsunuz bir yol açılmıştı. Asfaltlama çalışmaları yapacaktık. Ancak oranın topografik yapısından dolayı arkadaşlar biraz kaymışlar ve yolun bir bölümü oradaki bir vatandaşımızın arazisine girmiş. Şimdi plan değişiklikleri yapabilir miyiz onlara bakıyor arkadaşlarım. Mülk sahibi ile de görüşeceğiz. Buraya nasıl bir çözüm bulabiliriz. Çalışmalarımız bunun üzerine…”

Hatanın bizim olduğu kesin…

Hastanede çok yakında açılacağını kaydeden Başkan Aras açıklamasına şu şekilde devam etti; “Orada hatanın bizde olduğu kesin. Vatandaşımızın orada kapatırken herhangi bir art niyeti yok bunu ifade edelim açıkça. Oranın topografik yapısından dolayı arkadaşlar dolgu yapmak yerine biraz yolu kaydırmışlar yol açılırken. Yasallaştırabilir miyiz? , Kamulaştırabilir miyiz? Vatandaşımıza oradan bıraktığı yer yerine yine terk ettiği başka bir yer komşu parselden aynı büyüklükte bir alan verebilir miyiz? Plancılarımız bunun çalışmalarını yapıyor. Orada ne bizim arkadaşlarımızın ne de vatandaşımızın bir art niyeti kesinlikle yok. Tamamen topografik özelliğinden dolayı yolun doğal yapısından gitmiş…”

Bodrum yeni Devlet Hastanesi alternatif yolu ile ilgili çözümün kısa sürede bulunması, olası trafik sıkışıklığına çözüm olması açısından çok önemli.

Yorumlar

  1. Nasfet dedi ki:

    topografik demek ölçüm yapılması gerektiğini gösterir.yerin özelliğinin ne suçu olabilir.ne dersin işin fitratinda olmasın.

  2. Andaç karamustafa dedi ki:

    Bodrum belediyesi topograflarından beklenen hareket. Hiç saşırmadım