Bodrum Gündem

68 ve 78 Kuşağının Gençlik Önderlerinden Kaçaroğlu’nun Milas Ziyaretinde, seçim Sürecine İlişkin Önemli Açıklamalar

68 ve 78 Kuşağının Gençlik Önderlerinden Kaçaroğlu’nun Milas Ziyaretinde, seçim Sürecine İlişkin Önemli Açıklamalar

68 ve 78 kuşağının önemli isimlerinden, Kurtuluş hareketinin kurucu önderlerinden, Emek ve Demokrasi platformu üyesi, HDP bileşenlerinden Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi(SYKP) kurucusu ve Parti Meclisi Üyesi Mustafa Kemal Kaçaroğlu, 78 kuşağı mücadele arkadaşlarını ziyaret etmek için Milas’a geldi. Seçim sürecine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Bodrum Gündem Haber

68 ve 78 kuşağının önemli isimlerinden, Kurtuluş hareketinin kurucu önderlerinden, Emek ve Demokrasi platformu üyesi, HDP bileşenlerinden Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi(SYKP) kurucusu ve Parti Meclisi Üyesi Mustafa Kemal Kaçaroğlu, 78 kuşağı mücadele arkadaşlarını ziyaret etmek için Milas’a geldi. Milas ziyaretinde, mevcut siyasi ortamın bir değerlendirmesini yaparak, Cumhurbaşkanlığı seçimi için partileri SYKP ile Emek ve Demokrasi Platformunun tavrına yönelik açıklamalarda bulundu. Kaçaroğlu, “Akşener ve Mansur Yavaş aday olursa oy vermeyiz, Kılıçdaroğlu aday olursa destekleriz,” dedi.

Dayanışmayı, Devrimci Niteliğe Dönüştürmeliyiz…

Kaçaroğlu’nun Milas ziyaretinde gerçekleşen sohbet toplantısında ilk olarak Milas 78’lilerden Hayri Sucu bir konuşma yaptı. Yardımlaşma ve dayanışma platformu olarak Milas 78’liler’in kurulduğunu belirten Sucu, “8 ay sonra ülke olarak bir yol ayrımıyla karşı karşıya olacağız; ya demokratik bir yol bulacağız ya da faşizme teslim olacağız,” dedi. Sucu şöyle konuştu: “Devlet sistematik olarak her türlü baskı aracına sahip. Önümüzdeki süreçte muhalifler üzerine ağır bir baskı uygulanacak. Bizler buna karşı bir savunma mekanizması geliştirmeliyiz. Bu nedenle birarada olmaya, güçlü olmaya ve kenetlenmeye ihtiyacımız var. Yanyana gelmek için çok nedenimiz var. Yanyana gelmezsek gücümüzü organize edemeyiz. Önümüzdeki 8 aylık süreçte, dayanışmayı devrimci niteliğe dönüştürmeliyiz. Bizler, 12 Eylül sürecinde bedel ödeyen kişiler, 78 Kuşağı olarak; önümüzdeki 8 aylık süreç içinde sorumlu davranarak, çevremizde her alanda belirleyici bir güç olmak için çalışmalıyız.”

İktidar, Vahşi Sermayeyi Güçlendiriyor…

Daha sonra 12 Mart ve 12 Eylül süreçlerinde aktif mücadele içinde olan, SYKP kurucusu ve Parti Meclisi üyesi Mustafa Kemal Kaçaroğlu(75) mevcut durum ve 2023 seçimlerine uzanan sürece ilişkin olarak değerlendirmeler yaptı ve bu süreçte sosyalistlerin, emek ve demokrasi platformunu oluşturan bileşenlerinin tavrına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaçaroğlu ilk olarak şöyle konuştu: “Ben 50 yıldır siyasetin ve mücadelenin içindeyim. Hayatımın 15 yılı hapiste geçti. Biz Demirel ve Özal hükümetlerini de gördük. Onlar da din temalı siyaset yaparlardı ama bugün Erdoğan’ın yaptığı gibi değil. Erdoğan dini, İslam’ı siyasetine çimento yapıyor ve Beşli çete gibi vahşi sermayenin gelişmesi için hiçbir şeyi esirgemiyor.  Yalan üzerine kurulu bir propaganda yapılıyor. Bu iktidar kuvvetler ayrılığı sistemine kaldır ve her şeyi tek adamın belirlediği bir sisteme dönüştürdü. İktidar tümüyle İslam ideolojisine dayalı bir siyaset yürütmektedir.”

Biz Kazanırsak, Geleceğimiz Kazanır…

İktidarın karşısında Burjuva demokratik platform olan Altılı Masa, HDP’nin başını çektiği emek ve özgürlük platformu ile Sosyalist Güçbirliği platformunun olduğuna vurgu yapan Kaçaroğlu; sosyalist güçbirliğinin, emek ve demokrasi platformuyla işbirliği içinde olmasının sosyalistleri daha güçlü kılacağını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzde iki seçenek var: faşizm ve demokrasi. Erdoğan bir daha kazanırsa bizlere hayat hakkı yok. Biz kazanırsak, geleceğimiz kazanır. Yedi Haziran 1 Kasım seçimleri arasında çeşitli katliamlar yaşandı. Bu hükümet 20 yıllık iktidarını vermemek için her türlü çabayı gösteriyor. Dezenformasyon yasası bunun bir örneği. Bu rejim yıkılacak. Bunun için bu iktidarın karşısında olan herkesle işbirliği yapmalıyız. İktidarda kalmak için her türlü kartı oynuyorlar. Babacan, Davutoğlu ve Akşener; iktidardan oy koparır. Bizler Altılı masa ile ilişkilerimizi iyi tutmak istiyoruz. Altılı Masa, restorasyonu amaçlıyor; bizler ise ileri demokrasiyi, ezilenlerin iktidarını amaçlıyoruz.”

Akşener ve Yavaş’a Oy Vermeyiz, Kılıçdaroğlu’nu Destekleriz…

Kaçaroğlu, emek ve demokrasi platformu olarak Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tutumlarına yönelik şunları söyledi: “Emek ve Özgürlük İttifakı olarak Akşener ve Mansur Yavaş’a oy vermeyiz. Biz kimi destekleyebiliriz? Demokratik sistemi geliştirecek, sendikal hak ve özgürlükleri sağlayacak, Kürt Sorunun çözümü için somut adımlar atacak, demokratik bir Anayasa’nın yapılmasına öncülük edecek bir aday bizim desteğimiz alır. Bu konularda verilen sözleri tutacak bir aday, bizim tercih edeceğimiz kişidir. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veririz. İttifak bileşenlerimizin genel yaklaşımı böyle. Cumhurbaşkanlığı seçimi HDP ve bileşenlerinin oyunu almadan değişmez. Yandaş kalemler Çözüm Sürecinden söz ediyor. Bundan sonraki çözüm sürecini Kürtler yemez, biz yemeyiz. Korku imparatorluğu yaratıp insanların sandığa gitmesini engellemeye çalışıyorlar. Bu sökmez, fayda etmez. Önemli politik görevimiz, toplumdaki umutsuzluğa karşı durmak, umudu ve cesareti örgütlemektir.”

Sosyalist Güçbirliği, Emek ve Demokrasi Platformu İle Yan yana Olmalı…

 “İktidarın Alevi açılımı sahte bir açılımdır. Alevi Diyaneti yaratıp, Alevileri yönetmek istiyorlar. Bunlar Alevi cemaatlerini kandıramazlar” diye konuşan Kaçaroğlu, son olarak şunları söyledi: “HDP olmasaydı, İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana Büyükşehir belediye seçimleriyle bazı yerlerdeki il-ilçe belediye seçimleri kazanılamazdı. Erdoğan bir daha kazanırsa; Sosyalist, Kürt ve kadın hareketleri yok olacaktır. Şu anda önemli olan faşizme karşı geniş bir cephenin içinde olmaktır. Ya faşizmi göreceğiz ya da yolumuzu açıp yürüyeceğiz. Blok olarak, ilk turda Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamazsak, Tayyip kazanır diye düşüncemiz var. Mansur Yavaş ve Akşener aday olursa biz de adayımızı çıkarırız. Emek ve Özgürlük ittifakı seçim ittifakı değil, ezilenlerin iktidarını gerçekleştirmeyi amaçlayan bir oluşumdur. Sosyalist Güçbirliğinin, emek ve özgürlük ittifakının yanında olması bizim için sinerji yaratacak ve bize güç verecektir. Tek adam rejimini devirmek için tüm güçlerimizi birleştirmeliyiz.”

Kaçaroğlu’nun sohbet toplantısında, Feminist, Kadın Hareketleri Aktivisti, SYKP kurucusu Gülseren Pusatlıoğlu da hazır bulundu. Sohbet içinde o da konuşmalarıyla bazı konulara açıklık getirdi, değerlendirmeler yaptı.

Kaynak: https://haberveinsan.com/68-ve-78-kusaginin-genclik-onderlerinden-kacaroglu-nun-milas-ziyaretinde-secim-surecine-iliskin-onemli-aciklamalar/2964/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.