Bodrum Gündem

Bahattin Kul, Herodot’u hemşehrim olarak kabul etmiyorum dedi

Bodrum Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi Bahattin Kul, Kasım ayı olağan meclis toplantısında söz alarak belediye tarafından yapılmakta olan “Hemşehrimiz Herodot” etkinliği ile ilgili “Herodot hiçbir zaman benim hemşehrim değildir” dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum belediye Meclisi Kasım Olağan Meclis toplantısı gündem maddelerinin oylanmasının bitmesini müteakip Bodrum Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi Bahattin Kul, söz alarak gündem dışı bir açıklama yapacağını kaydetti. Kul tüm dünya tarafından Tarihin Babası olarak adlandırılan Bodrumlu Herodot’un yarımada genelindeki billboardlarda yer alan etkinlik ilanı ile ilgili “Acaba Yunanistan’ın bir şehrinde bir ilçesinde herhangi birisi çıkıp bizim atalarımızdan herhangi birini hemşerimiz diye billboardlara asıyor mu? Bunu doğru bulmuyorum.” Dedi.

“Herodot’u hemşehrim olarak kabul etmiyorum…”

Bahattin Kul, açıklamasında şu ifadeleri kullandı “Evet kendi adıma ifade etmek istiyorum Herodot hiçbir zaman da hemşehrim değildir. Hafta içi bilboardlarda gördüm Herodot hemşehrimiz. Kendi adıma ifade etmek istiyorum Herodot hiçbir zaman benim hemşehrim değildir. Bu tanımı da kendi adıma ifade ediyorum. Bu açıklamam siyasi yorumlanmasın. Hemşehrim olarak kabul etmiyorum. Bunu da şuna bağlıyorum; Cengiz Topel’i Birleşmiş Milletler’den alıp yargılılayı teslim edeceğiz diyen Yunanın onun gözlerini oyarak, içini açarak, kalbim yerinden sökerek, dikip ellerine çivi çakarak teslim etti. Cengiz Topel’in anısına dayanarak net olarak söylüyorum. Burada şunu ifade etmek istiyorum, merak ediyorum acaba Yunanistan’ın bir şehrinde, bir ilçesinde herhangi birisi çıktı bizim atalarımızdan herhangi birini hemşerimiz diye billboardlara asıyor mu? Bunu doğru bulmuyorum. Kendi adıma ifade etmek istiyorum hiçbir zaman da hemşehrim değildir kendisi. “

“Herodot Karyalıdır ve turizm tarihsel çalışmalarla sağlam temellere otutulabilir…”

Kul’un bu ifadelerinin üzerine açıklama yapan Bodrum belediye Başkanı Ahmet Aras “Bizim bulunduğumuz bölge Karya medeniyeti, Anadolu medeniyetidir ve bunu da Halikarnas Balıkçısı çok net bir şekilde incelemiştir. Bilimsel bir çok araştırma yapılmıştır bu konuda. O bir Yunanlı değildir bir Karyalıdır, bir Anadoluludur. Tıpkı bizim gibi. Bizim ırkımızdan olmayabilir ama sonuçta bizim gibi bu topraklarda yaşamış, Tarihin Babası  ünvanını almış, çok önemli gerçekten bir tarihi şahsiyettir. Tarihi bir şahsiyet olduğu için çok önemlidir. Tarihi şahsiyet ve Tarihin Babası bu topraklarda yaşamış.  Biz turizm turizm diyoruz. Turizm İşte bu türlü tarihsel çalışmalarla daha sağlam temellere oturacak. Çalıştay için yaklaşık 28 yerli yabancı akademisyen bu salonda toplanacak ve Bodrum’un tarihinin geçmişini irdeleyecekler. Burada hazırlanacak olan bilimsel raporlar dünyanın bütün üniversitelerinde tekrar tartışılacak. Biz çalıştaya başladığımız andan itibaren zaten dünyanın birçok Üniversitesi’nden bize ulaşıldı ve biz de bu çalışmaya katılmak istiyoruz denildi. Bundan daha iyi bir tanıtım düşünemezsiniz. Bizim amacımız nedir, turizmi geliştirmek, tanıtımı geliştirmek. Yine bunun alt yapısı olarak da tarihimizi, kültürümüzü, sanatımızı, doğal güzelliklerimizi kullanmak. Sadece kum, deniz, güneş olarak, eğlence olarak değil aynı zamanda daha kalıcı, ayakları yere sağlam basan turizm alternatifleri değerlendirmek. Bununla ilgili yapılan çalışmaların özü budur ve tarihe verilen bir saygıdır. Türk üniversiteleri de dünyanın her tarafında ki üniversiteler de Herodot’u Tarihin Babası olarak kabul ediyor zaten. Yapılan çalışma tamamen bilimseldir, akademiktir, başka bir amaç, gizli amaç taşımamaktadır.” Dedi.

“Bahattin Kul Bodrum’da doğup büyümediği için Herodot’u kabul etmiyor olabilir”

Bodrum Belediyesi CHP’li meclis üyesi Mustafa Coşkun söz alarak  Bahattin Kul’a Bodrum’da doğan biri olarak Herodot’la hemşehri olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Coşkun “Başkanım Bahattin bey unutuyor herhalde hemşehri demek ırkdaş demek değil. Hemşehri demek aynı topraklarda doğmuş, aynı topraklarda yaşamış insanlar demektir.  Örneğin İstanbul’da yaşayan Ermeni de Türk de hemşehridir.  Dolayısıyla büyük gurur duydum, helal olsun. Tarihin babası olarak gurur duydum. Başkanınım dediği gibi kesinlikle Yunan kanı taşıyan bir insan değil. Sadece bu topraklarda o zamanki uygarlık neyse o uygarlığın vatandaşı ve ileri geleni. Şu anda bile dünyanın her uygarlığında her ülkesinde kabul görmüş bir tarihçidir. Dolayısıyla onunla aynı topraklarda doğmuş, büyümüş, yaşamış olmaktan gurur duyuyorum. Çocuklarım da gurur duyacaktır ama Bahattin başkan herhalde Bodrum’da doğup büyümediği için kabul etmiyorum dedi. Ona da saygı duyuyorum”. Dedi.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.