Bodrum Gündem

9.Toprak Ana Günü ve Yerli Malı Haftası

9.Toprak Ana Günü ve Yerli Malı Haftası

Yaveş Gari Bodrum Birliği 9. Toprak Ana Günü ve Yerli Malı Haftasında Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın açacağı Çiftlik Köyü Yeni Pazaryerinde geleneksel sıcak çorba dağıtımı gerçekleştirecek.

Bodrum Gündem Haber

9.Slow Food Toprak Ana Günü ve Yerli Malı Haftası’nı kutladıklarını belirten Yaveş Gari Bodrum Birliği yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Bu sene de 9 Aralık Cuma günü, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın açacağı Çiftlik Köyü Yeni Pazaryerinde gerçekleştireceğimiz geleneksel sıcak çorba dağıtımına herkesi bekliyoruz…

Temel hedefi “iyi, temiz ve adil gıda” olan Slow Food hareketi günümüzde 160’tan fazla ülkede bulunan destekçileri, Yaveş Gari Bodrum Birliği gibi 1600 yerel grubu ile uluslararası ölçekte bir oluşumdur.

2009 yılından bu yana her sene Slow Food tarafından dünya çapında kutlanan Toprak Ana (Terra Madre) günü toprağın bereketine, verdiği nimetlere ve yerel gıdaların tüketilmesinin faydalarına dikkat çekmek amacıyla kutlanır.

Slow Food-Yaveş Gari Bodrum Birliği olarak bizler bu sene de 9 Aralık Cuma günü 10:00 – 11:30 saatleri arasında, çiftçilerimiz ve Bodrumlularla buluştuğumuz Çiftlik Köyü Yeni Pazaryeri etkinliğimizde sıcak Tarhana Çorbası ve Bodrum Gemici Peksimeti dağıtıyoruz. Ayrıca İlçe Tarım ve Orman Müdürü Durmuş Çakır  “Yerel Beslenme ya da Fast Food” söyleşisi ile aramızda olacak.

Beslen, Öğren, Harekete Geç

İklim değişikliği geleceğimizi tehdit ederken beslenme şeklimizi değiştirmenin, sürdürülebilir gıdayı öğrenmenin ve daha iyi gıda sistemleri için harekete geçmenin hem ekosistem hem de kendi sağlığımız için olumlu değişim yaratmanın en etkili yolları olduğunu biliyor, bu noktada dünyamızı tekrar canlandırmak için yapmamız gerekenler konusunda herkesi harekete geçmeye davet ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.