Bodrum Gündem

Vicdanlarınıza sesleniyoruz

Vicdanlarınıza sesleniyoruz

 

Cumhuriyet Aydını Gençler adına Turhan Doğu tarafından 6 yaşında bir kız çocuğuna sistematik olarak yapılan tecavüz ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Aydını Gençler adına Turhan doğu tarafından yayınlanan açıklama “Bazı duygular vardır ki; ne söz yeter anlatmaya, ne nefes. İçiniz soğumaz, yutkunamazsınız. 6 yaşında bir kız çocuğu, 29 yaşında bir damat, 12 yaşında imam nikahı, 14 yaşında gerdek, 16 yaşında doğum, 18 yaşında resmi nikah, Psikolojik şiddet ve Sistematik tecavüz” cümleleri ile başladı.

Cemaat ve tarikatların normalleşmesinden dolayı ağır bedeller ödüyoruz…

Atalarımızın destansı mücadeleler ile kurduğu devletimizde, cemaat ve tarikatların normalleşmesinden dolayı ağır bedeller ödediğimizi belirten Turhan Doğu “İnanıyoruz ki, sözlerimize hayata aynı bakmasa dahi vicdan sahibi herkes katılacaktır. Türk Milleti tarih boyunca sadece inanç ile değil, inançlarına vicdanını da katarak yürümekten feyz almış ve en önemlisi ‘Din, güzel ahlaktır’ bilincini benimsemiş bir millettir. Son yıllarda vakıf adı altında yürütülen, kerameti kendinden bilen tarikat ve cemaat yapılanmalarında yaşanan olaylar; milletin vicdanını kanatmış, öfkesini günbegün arttırmıştır.” dedi.

İmam nikâhı için resmi nikâh zorunluluğunun kalkmasıyla adalet topal kalmıştır…

Bir cemaat liderinin henüz altı yaşında bir kız çocuğunu müridi ile evlendirildiğini, 18 yıl boyunca her gün insani haklarına ve bedenine tecavüz edildiğini ve yetmiyormuş gibi olayın üzeri kapatılmaya çalışıldığını ifade eden Doğu açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “Hukuk; kadını, çocuğu, her cinsiyet ve yaştan tüm mağdurların haklarını korumak ile yükümlüdür. 2015 yılında, imam nikâhı için resmi nikah zorunluluğunun kalkmasıyla beraber adalet topal kalmış, çocuk gelin ve cinsel istismarın önü açılmıştır. Bu insanlık dışı olay karşısında sorumluluk sahibi olan herkes demokrasi ve hukuk çerçevesinde sesini çıkaramayanların sesi olmak, yaşanan olayların üzerine gitmesi gerekmektedir. Bu sorumluluk, özellikle halk tarafından seçilen yetki sahiplerinindir. Şu anda okumakta olduğunuz yazıyı tüm Muğla’mızda yayınlamak, el ele vereceğimiz mücadelede bir kıvılcımdır. Bu konu, tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakmamız gereken, mağdur kız kardeşimize borcumuzdur….”

Çocuk istismarı konusunda dün olduğu gibi bugün de en ağır cezaları almaları için mücadele edeceğiz…

Cumhuriyetin ışığı ile aydınlanan gençler olarak konunun üzerine çalışmalarda bulunduklarını belirten Turhan Doğu “Çocuk istismarı konusunda dün olduğu gibi bugün de en ağır cezaları almaları için mücadele edeceğimizi, mağdur olan her bir vatandaşımızın yanında olduğumuzu, hiçbir çocuğumuzu ve vatandaşımızı yalnız bırakmayacağımızı ve kamuoyu oluşturmaya devam edeceğimizi beyan ederiz…” dedi.

Cumhuriyet Aydını Gençler adına Turhan Doğu tarafından yayınlanan açıklama Mustafa Kemal Atatürk’ün “‘Var olan tarikatların amacı kendilerine bağlı olan kimseleri dünyada ve manevi olan hayatta mutluluk sahibi yapmaktan başka ne olabilir? Bugün ilmin, fennin, bütün kapsamı ile medeniyetin ışığı karşısında filan veya falan şeyhin uyarmasıyla maddi ve manevi mutluluğu arayacak kadar ilkel insanların Türkiye medeni toplumunda varlığını asla kabul etmiyorum. Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur. Medeniyetin gerektirdiğini yapmak için insan olmak yeterlidir.’”cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.