Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Ahmet Aras’ın eserleri ortaya çıkıyor!

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı İnstagram ve facebook sayfasındaki paylaşımlarından izliyorum.

    Bodrum’da sonuç veren Turgutreis’teki altyapı yatırımlarının içeriğini fotoğraflarıyla detayları ile anlatmış.

    Toplam 34 bin 500 metre karelik alana sığdırdıkları devasa projeyi okudukça ve fotoğraflı paylaşımlarını görünce etkilenmemek elde değil.

    Buradaki paylaşımında yazdıklarını okuyunca modern, çağdaş ve bugünkü dünya koşulları standartlarına uygun bir Turgutreis imar edildiği izlenimi veriyor.

    Alt yapısından tutun yüzeysel ve içerdiği içerikler açısından bir Avrupa standartlarında ve üzerinde bir yaşam alanı sunuyor Turgutreis’te yaşayanlara.

    Hep eleştirildi peki övgü nerede?

    Turgutreis’teki bu yaşam alanı projesinde denizin temizliğinden tutun, bisiklet yoluna, oradan, yağan yağmur suları ile atık su hatları ve dere yatağına kadar artan maliyet artışlarına rağmen bu hizmetin verildiği söz çerçevesinde, en iyi şekilde yerine getirilmesi ayrı bir başarıdır.

    En önemlisi de deniz kirliliğinin önüne geçilmesine kadar geniş yelpazede bir yatırımı bir ilçe Bodrum Belediyesi olarak yapması da şapka çıkarılacak bir başarıdır. Bu başarının Bodrum’a bağlı diğer beldelerde de gelecek seçimlere kadar görmeyi tabii ki, arzuluyoruz.

    Ahmet Aras’ta demek ki bir şeyler yapmış…

    Hep derim göreve gelenlerin elinde sihirli bir değnek yoktur diye. Çünkü kalıcı ve güzel işler zaman ister. Onun için gelenlere bir zaman verin. Ses getirecek işler zaman ister.

    İşte Turgutreis’teki bu ses getiren yaşam alanı da öyle bir şey.

    Tabii ki artık Bodrum’a geldiğimde, artık Allah’ın emri Turgutreis’e gidip bu sosyal yaşam alanını yerinde görmek gerekiyor.

    Alt yapı, alt yapı…

    Zaten sadece Türkiye’nin değil tüm Türkiye’nin sorunudur alt yapı.

    Bir de Bodrum’un hazırlıksız rant amaçlı büyümesi bu sorunu daha da derinleştirip bugünlere getirmiş.

    Başlarına taş yağsa Ahmet Aras’tan bilecekler…

    Bodrum’daki ters giden her şeyin başında hep Ahmet Aras hedef yapıldı. Nedense böyle bir anti Ahmet Aras lobisi var Bodrum’da. Bende Ahmet Aras’ın avukatlığı yapar gibi onu savundum.

    Oysa Bodrum’un ötelenerek, bugünlere kadar getirilen altyapı sorununun olduğunu bilmeyen yok.

    Bodrum’un meşhur yağışlarını anlatmaya da gerek yok. Bir yağdığı zaman altyapısı çözülmemiş ya da yanlış yapılan Bodrum’un belli noktalarında seller ve su birikintileri olur. Hayat bir anda felç oluyor. Fatura hemen kim Başkan ise ona yazılır. Bugünkü Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bunun bedellerini en ağır ödeyenlerdendir.

    Aydem elektrik yolları kazar fatura Ahmet Aras’a çıkar. Karayollarının sorumluluğunda olan Karayollarındaki bozuk yolların faturası yine Ahmet Aras’a yazılır.

    Bodrum’a kim gelirse gelsin hedeftedir…

    Bodrum, Türkiye’nin en popüler ve en ses getiren yeridir. Çünkü Bodrum, Türkiye’nin ağır toplarının tercih ettiği bir yaşam alanıdır.

    Bodrum bir ilçe olmasına rağmen en popüler il gibi ses getiren Türkiye’deki tek ilçedir.

    Onun için Ahmet Aras’ta dahil kim Bodrum Belediyesi’nin başına gelirse, çok popüler olur ve hedefteki adam olur.

    Seçimi ilk kazandığı günlerde bende Bodrum’daydım…

    Ahmet Aras, seçimden büyük bir zafer ile çıkmıştı. Bodrum Belediyesine, sevenleri kutlamaya gelmişti. Gelenlere verdiği ilk mesajında farklı bir Bodrum’un yaratılabilmesi için Bodrum’un yeni baştan yaratılması için altyapı sorunundan başlanması gerektiğini ve bununda zaman alacağını söylüyordu.
    Nitekim Bodrum’un nüfusu itibariyle en kalabalık yerleşim yerlerinden biri olan Turgutreis’ten bunu başlatmış ve bugünde o günlerdeki yatırım yüz üstüne çıktı. Kötü mü oldu? Tabii ki hayır. Söylediğim gibi her yapılan olumlu, olumsuz eleştirilir.

    Onun için Ahmet Aras için çok söylenen bir atasözümüz aklıma geliyor “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz”evet Ahmet Aras’ın göreve geldiğinde Bodrum’un en büyük soruna alt yapı diye işaret etmişti. Bu icraatı Turgutreis’teki insana ve doğaya yaptığı yatırım İle ortaya çıktığına göre onu sadece kutlamakta lazım. Teşekkürler Başkan Ahmet Aras, güzel bir iş çıkarmışsın! Turgutreis’e de bu yakışır…

    Sevgi ile kalın… Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.