Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Aydın Ayaydın’a göre Bodrum en enkaz ilçe

    AKP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Aydın Ayaydın, Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı 13 ilçe arasında en sorunlu ilçeyi Bodrum olarak gösterdi.

    Ayaydın, “Ne yazık ki üzülerek söylüyorum, en bakımsız ilçe Bodrum. Ben Ahmet Aras’ı gerçekten çok seviyorum. Ancak en bakımsız, en sorunlu,  hiç iş yapmayan ilçenin başında Bodrum geliyor. Sonra Marmaris ve Fethiye geliyor” diye konuştu.

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak 68 dev proje ile Başkanlığa hazır olduğunu belirten Aydın Ayaydın, faturanın büyüğünü CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e kesti. Ahmet Aras’ın da bunun bedelini ödediğini söyledi.

    Aydın Ayaydın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün 25 yıldır tembelliği yüzünden Bodrum, Marmaris, Fethiye ve diğer kıyı şeridindeki turizm beldelerinin birikmiş sorunların içinde boğulur duruma getirdiğini ve şu anda durumlarının bir enkaz boyutunda olduğunu iddia etti.

    Aydın Ayaydın, iddialı konuştu “Bu sorunlarını tek ben çözerim”

    Aydın Ayaydın, Türkiye’de Muğla ve ona bağlı 13 ilçesindeki sorunlarını çözecek, tek kişi olduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine bu görevi teklif ettiğini de kaydetti.

    -Tuttuğumu koparan bir kişiyim

    Ayaydın, Türk bürokrasisinde tanımadığı kişinin olmadığını, kişilik olarak tuttuğunu koparan biri ve aynı zamanda hatırı sayılır bir kişi olduğunu da vurgulayarak “Türkiye’de çalmayacağım ve açamayacağım kapı yoktur. Muğla ve ilçelerinin sorunlarını çözecek tek kişiyim” dedi.

    Aydın Ayaydın, 31 Mart yerel seçiminin Muğla ve ilçeleri için son şans olduğunu da kaydederek” bu sorunlar ancak ve ancak merkezi hükümet ve onların bağlı olduğu kurumlar ile çözülür. Aksi takdirde buralarda yaşam durur. Yaşanmaz bir hal alır” dedi.

    -CHP teklif etseydi kabul etmezdim.

    Aydın Ayaydın, eski bir CHP’li olarak CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığını teklif etseydi kabul etmeyeceğini de kaydederek, “ Bu ilçelerde maalesef 25 yıldır birikmiş çok büyük sorunlar var. Birikmiş sorunlar olmasaydı belki düşünürdüm. Ancak,  buralarda 25 yıllık birikmiş, taş olmuş sorunlar var. Bunlar ancak ve ancak iktidarın desteği ile onlarla yapılacak işbirliği ile çözülür” diye konuştu.

    Proje sunan yok ki!

    CHP’li belediye başkanları merkezi hükümetti suçlayarak destek ve yatırım yapmadığı yönünde merkezi hükümeti suçluyorlar bu konuda ne düşünüyorsunuz şeklindeki soruyu da Sayan Aydın Ayaydın şöyle yanıtladı;

    “Bende soruyorum onlara hangi projeleri götürdünüz de destek alamadınız diye. Soruyorum onlara ne için gittiniz de hükümet size sırtını çevirdi. Yanıt veren yok.

    Bu konuda hem Osman Gürün’ü hem de Ahmet Aras’ı istedikleri televizyon kanalında tartışmaya davet ettim gelen yok”

    -Bütün hata Osman Gürün’ün

    Aydın Ayaydın, bütün sorunlarının başında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün geldiğini 25 yıldır bir şey yapmadığı için Muğla ve ilçelerin sorun batağı haline geldiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yüzden devreye girerek, bu teklifi kendisine yaptığını söyledi.

    Aydın Ayaydın, sözlerine şöyle devam etti:

    “ İlçe Belediye Başkanları ile sürekli kavgalı bir Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olur mu? Ahmet Aras da dahil olmak üzere Osman Gürün hepsi ile nerdeyse kavgalıydı. Her şeyi erteleye erteleye bugünlere gelindi.

    Ben bile buna bir keresinde tanık oldum. Bodrum’daki yolların durumunu anlattığımda MUSKİ oradan şunu bunu geçirecek diyerek yolları yaptırmadı”

    -Ahmet Aras bu sorunları çözemez

    Aydın Ayaydın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün tembel ve beceriksiz olduğunu iddia ederek, “ Muğla ve 13 ilçe de bu kadar katmerleşmiş sorunları Ahmet Aras çözemez. Çünkü bu sorunlar Muğla Büyükşehir’in boyutunu aşan sorunlar” diye konuştu.

    Peki Ahmet Aras’ın çözemeyeceği sorunları siz nasıl çözeceksiniz sorusunu da Aydın Ayaydın şöyle yanıtladı;

    “Ben Büyükşehir Belediyesi olarak imkanlarım yetmediği zaman Ulaştırma Bakanlığına gideceğim. Enerji Bakanlığına gideceğim. Devlet Su İşlerine, Karayollarına gideceğim. Örneğin Fethiye, Marmaris körfezi tıkanmış. Sayın Cumhurbaşkanına gitmesem oranın temizlenme şansı yok”

    -İmar planlarını bile yapmamışlar.

    Aydın Ayaydın, yine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü eleştirerek,  İmar planı olmayan bir belediye düşünemiyorum. Asli olan görevlerini bile yapmamışlar. Sonra da tabii ki kaçak yapı olur” dedi. Kendi döneminde kesinlikle kaçak yapıya göz yummayacaklarını da kaydeden

    Aydın Ayaydın  “Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak asli görevi olan imar planlarını çıkarsaydı. İnsanlar gidip kaçak yapı yapmazdı.

    İmar planları çıkmadığı için insanlar mecburen kaçak yapı yapıyor. İşte burada da ilçe belediye başkanlarının sorunu başlıyor. Belediye Başkanları da onların yapıldığını gördüğünde durdurmuyor.

    Belediye Başkanlarının görevi yaptırmamaktır. Kaçak yapıyı yaptırana ilçe belediyeleri göz yumarak bir yerde de tuzak kuruyor. Sonra tutanak tutturarak idari para cezası kesip, sonrada Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunuyor. O kişiye iyilik değil kötülük yapıyorlar. İşin başından yol vermezseniz vatandaş da o duruma düşmez” dedi.

    -Kaçak yapıya dur diyeceğim.

    Aydın Ayaydın, göreve gelir gelmez. 5 binlik imar planlarını çıkararak kaçak yapıya dur diyeceğini belirterek, “Benim dönemim de bu yanlışlar olmayacak ve kaçak yapı tarihe kavuşacak” diye konuştu.

    Yarın da devam edecek röportajımızda, Sayın Aydın Ayaydın’ın özlediği Muğla Büyükşehir ilçelerini ve Bodrum’u okuyacaksınız.

    Sevgi ve Saygılarımla Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. hamdullah yıldız dedi ki:

      Sonuna kadar okuyamadim,Fuzulu laf edebiyatiyla yazildigini,gorev yapmis baskanlari kotulemekten baska bir sey goremedim.Butun partilerde guclu secilecek partilerde savrularak kendisine kariyer edinmis biri,
      Bodrumda yasayanlarin degerlendirmesine olanak vermeden kendi fikirleriyle gorev yapmis rakibi olan yerel yoneticileri kotuluyor.Ustelik de kendisinin milletvekili oldugu parti gorevlilerini,
      O zamanlar chp de milletvekili iken olumlu konus,bu gun de kotule,
      Olmuyor,olmuyor,bsk.adayi