Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Türkiye Haluk Levent’le de ikiye bölündü

    Çok ilginç bir ülkeyiz Türkiye’de yıllardır sanatı, sesiyle ve hayır işleri ile adını duyuran ve Türk toplumunda saygın bir yeri olan Haluk Levent ve ona inanan diğer sanatçılar deprem bölgesine yardım kampanyasında iktidarın tepkisini aldı.

    Depremin yaşanmasıyla deprem bölgesine intikal eden Haluk Levent 11 ildeki deprem zedelere yardım ulaştırmak için varını yoğunu ortaya koyarak övgü alacağına iktidarın ve destekleyicisi MHP’nin hedefine kondu.

    Ahbap’a destek de var tepki de var

    Haluk Levent’in Ahbap isimli hayırlı kuruluşu özellikle iktidarın ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin adeta hedefi seçildi. İktidarı destekleyen MHP Genel Devlet Bahçeli haftalık Meclis toplantısında Haluk Levent’i devleti sanki yardım toplamada yetersiz göstererek, kendi yardım kuruluşunu kurmasını tam bir hainlik olarak gördüğünü açıkladı. Bahçeli, ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunarak, konuyu Türkiye’nin gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, devlet kurumu AFAD’ın bu tip yardımları toplayabileceği vurgulayarak Haluk Levent, aba altından sopa gösteren bir vurguda bulunarak “ gereğini yapacağız” şeklinde bir korku verdi.

    Zaten bu günlerde iktidarın sesleri hep bir korku imparatorluğu kuran mesaj vererek toplumu dizayn etmeye çalışıyor. Sürekli olarak bir hesap sorma edebiyatı yapan iktidarın, neyin hesabını soracağı ve bunun cezasının ne olacağı konusunda ise sessiz kalıyor. O nedenle bu söylemden korkanlarda bu tip oluşumlara destek veremiyor. Sanıyorum iktidar bu şekilde anacına ulaşıyor.

    Haluk Levent’e destek artıyor

    Konu o kadar büyüdü ki sosyal medyada hem Haluk Levent yanlıları ve karşıtları ortaya çıkarak paylaşımlarda bulundular. İşte bir kez daha o aymazlığımız ortaya çıktı. Türkiye 11 ilde savaştan çıkmış durumda iken ve bütün dünya Türkiye’ye yardım için seferber olmuş iken kendi içimizden çıkan bir Haluk Levent ve diğer sanatçılarımızın cansiperhane girişimine övgü İle yaklaşılacağına tepki ile karşılık verildi. Bunun ülkeyi yönetenler tarafından yapılması da ayrıca üzücü.

    Neden hep bölünüyoruz?

    Biz yazmaktan yorulduk bu bölünmeden ve ayrışmadan. Toplumu böyle bölmekle nereye varılacak? Aba altında sopa gösterircesine gözdağı vermekle nereye ulaşılmak isteniyor? Artık toplum bu bölünmeden bıktı. Bu millet bölünmek istemiyor.

    Türkiye bu ayrıştırmadan bıktı

    Özellikle iktidar ve destekleyicisi MHP’nin bu politikaları tepki alıyor.
    Oysa İktidarı yönetenler veya destekleyicileri bu tip girişimlerden destek duymalılar. Ancak ne hikmet ise bu iktidar döneminde her zaman bir ayrıştırma, ikiye bölme ile Türkiye karşı karşıya kaldı.

    Ulusal konularda bile sanatçısı, artisti, futbolcusu akla gelebilecek toplumun her katmanları ikiye, üçe bölündü de bölündü.
    Oysa güçlü devletlerin lügatında hep birlik ve beraberlik vardır. İşte bu iktidar bunuda bir türlü başaramadı.

    Haluk Levent’e saygı duyulmalı

    Haluk Levent’in deprem bağışlarından 1 milyar üzerinde bir bağış topladığı için bence alkışlanması lazım. Vatan haini ilan edilmesi bu insana ve ona inanlara büyük bir saygısızlıktır.

    Bu güvensizlik niye?

    AFAD’da , Kızılay’da bir sanatçıya da ait olan Ahbap’da bu ülkenin bir değeri olarak görülmeli. Gelen tepkiler üzerine Haluk Levent’in ve ona inananların, kösteklemesi yerine desteklenmesi gerekir. Türkiye’ye maal olmuş bir sanatçıya ve ona inanan Ahbap sivil örgütüne daha saygılı olmak Türkiye’yi yüceltir. Bu iktidar ve destekleyicisi her şeyin arkasında bir yolsuzluk olacağına neden inanır? Bu da ayrı bir sorudur.

    Hesap vermeyeceğim demiyor ki

    Zaten hesap sorulmaya gerek yok. Haluk Levent, veremeyeceğim hesap yok diyor. Ötesi var mı? Sanatçına inan hey iktidar! Millet ona inanmış.

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.