Bodrum Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan İl ve İlçe Başkanlarına uyarı

Kılıçdaroğlu’ndan İl ve İlçe Başkanlarına uyarı

Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı tarafından örgüt yöneticilerine gönderilen mesajda; “Altılı masa ve cumhurbaşkanı adayıyla ilgili hiçbir surette yorum yapmıyoruz basına demeç vermiyoruz konuşmuyoruz. Bu konuda sayın genel başkanımız hepimizden azami özen beklemektedir…” ifadeleri yer aldı…

Editörün Yorumu;

Bu uyarının İYİ Parti başta olmak üzere Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ile birlikte Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile görüşmelerin devam edeceğini gösteriyor. Kılıçdaroğlu ve Parti kurmaylarının Pazartesi gününe kadar yoğun bir görüşme trafiği olması ve kesin kararın da Pazartesi günü açıklanacağını düşünüyorum.

Diğer Taraftan da Cumhur Cephesi’nin bu durumu dikkatli bir şekilde izleyecek ve Pazartesi’den itibaren de tavrını gelişmelere göre belirleyecektir.  Eğer masa yeniden toparlanmaz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki hafta içinde seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklayacak ve seçim sürecini başlatacaktır.

HDP ve TİP’in bu gelişmeler üzerine görüş ve tepkileri de merakla bekleniyor. Bu gelişmeler çerçevesinde HDP ve TİP altılı masayı kesin olarak destekleme kararı alabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.