Bodrum Gündem

Masa genişliyor

Masa genişliyor

 

Kılıçdaroğlu, masayı genişleterek yola devam edecek…

Bodrum Gündem Haber

Dünya Gazetesi’nden Naki Bakır’ın özel haberinde;  “TİP, Sol Parti, Yeniden Refah ve BTP’nin yanı sıra HDP’nin de doğrudan ya da dolaylı biçimde masaya dahil edilmesi konuşuluyor…” İfadeleri yer aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in masadan kalkmasında asıl faktörün, ileride MHP’nin başına geçme hedefi dolayısıyla “HDP ile birliktelik” ithamından rahatsızlığı olduğu iddia ediliyor. CHP yönetiminin, seçiminin ilk turunda Muharrem İnce’nin nasıl bir performans yakalayabileceğine odaklandığı öne sürülüyor.

Cumhurbaşkanı adayı konusundaki anlaşmazlık nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “6’lı masa” olarak adlandırılan Millet İttifakı’ndan ayrılması sonrası CHP yönetiminin pazartesi günü (bugün) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını resmen ilan edip, sonrasına bazı “küçük” partilerin de katılımıyla masayı olabildiğince genişleterek yola devam edeceği belirtiliyor. CHP kulislerinden sızan bilgilere göre, parti yönetimi en kısa sürede masayı genişletme yoluna gidecek.

Bu stratejisi doğrultusunda, Sol Parti ve TİP’le büyük oranda anlaşılırken, bunların yanı sıra Yeniden Refah Partisi ve Hüseyin Baş’ın lideri olduğu Bağımsız Türkiye Partisi ile de temasa geçilecek. 6’lı masanın 5’e düşmesindeki ana faktör olduğu iddia edilen HDP’nin ise masaya doğrudan oturmasının mı, dolaylı olarak katılmasının mı yerinde olacağı konusunun değerlendirildiği konuşuluyor.

Kaynak: https://www.dunya.com/gundem/kilicdaroglu-masayi-genisleterek-yola-devam-edecek-haberi-687412

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.