Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Aslında Kemal Kılıçdaroğlu’na ayıp edildi

    Gönül isterdi ki, Kemal Kılıçdaroğlu sadece eşi ile beraber CHP merkezi önünde toplananların karşısına çıksaydı ve 13. Cumhurbaşkanı adaylığı anons edilseydi.

    Tarihe geçen foto karesi

    O akşamki tarihe geçecek o fotoğrafta Kemal Kılıçdaroğlu eşi ile çıktığı sahnede sağ tarafına Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı alarak ve onların Cumhurbaşkanı Yardımcılığını ilan etmesi beni Kılıçdaroğlu adına üzdü. Bunu bir CHP Genel Başkanına bir dayatma olarak gördüm ve üzüldüm.

    Bu fotoğrafta CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun böyle yanına iki Belediye Başkanını alarak sanki onların gücüyle Cumhurbaşkanı olacakmış gibi bir imaj verilmek istendi. Bu da bana göre CHP Genel Başkanını küçük düşürmekten öteye gidemez. Kısacası Kılıçdaroğlu burada iki şövalyesini alarak bir poz verdirilmiştir.

    Ancak Türkiye’de bu fotoğraf karesi maalesef benim gördüğüm gibi okunmadı.

    Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 2019 yılında İstanbul ve Ankara seçimleri için aday gösterdiği 2 kişiye muhtaç edildi gibi bir atmosfer estirildi. Oysa kimsenin, bunu yapmaya hakkı yoktu.

    İmamoğlu da Yavaş’ın da yüzü gülmüyordu

    Bu tarihi fotoğraf karesine başka bir gözle bakıldığında, gerek Ekrem İmamoğlu ve gerekse Mansur Yavaş’ın yüzü gülmüyor. Sadece onlar değil Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun da yüzü gülmüyordu. Tabi ki, bu tablonun arkasında İYİ Parti Lideri Meral Akşener’ın dayatması olduğunu da biliyoruz.

    Ne alaka yılın transferi

    Oysa Millet İttifakı 6’lı masa olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile bu seçimi çok rahat alırdı. Bırakın Kemal Kılıçdaroğlu, bir ceket dahi aday gösterilseydi bu seçimi kazanırdı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun rahat kazanacağı seçime yılın transferi formülünde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gölgesinde Cumhurbaşkanlığı seçtirilecek.

    7 Cumhurbaşkanı yardımcısı nerede var

    Başından beri tek adamlı yarım demokratik Türkiye’nin AK Partiden kurtulmasını istedik. Geçmişte ideolojik olarak bir araya gelemeyecek partilerin. Millet İttifakı altında bir çatı altında toplanmasını destekledik. Ancak son finalde Kemal Kılıçdaroğlu’na tek adaylık çok görüldü. Bu adaylığın ancak ve ancak kendi Belediye Başkanları himayesinde verilmesi pek yakışmadı. Bu yakışmayan rolün arkasında da Meral Akşener’in olduğunu biliyoruz. Keşke o da vefasını Kemal bey’e böyle ödemeseydi.

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.