Bodrum Gündem

28. Dönem CHP Muğla – Bodrum Milletvekilliği aday adayları tanıtım toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen 28. Dönem CHP Muğla – Bodrum Milletvekilliği aday adayları tanıtım toplantısı Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 12 Aday adayı tek tek kürsüye gelerek katılımcılara kendilerini tanıtırken, neden milletvekilliğine aday olduklarını anlattılar. CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı; “Mecliste 32 yıldır Bodrum’dan bir vekil olmamasını tarihe gömeceğiz…” dedi. 

Fatih Bozoğlu / Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Örgütü tarafından düzenlenen 28. Dönem CHP Muğla – Bodrum Milletvekilliği aday adayları tanıtım toplantısına, 12 milletvekili aday adayı ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, SMMMO Başkanı Mehmet Akdoğan, BODTO Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri ve yaklaşık 400 partili katıldı.

Bu seçimi ülkenin her kesiminden, her yaştan, her ırktan insanımız için kazanmalıyız!

Toplantı CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı’nın konuşması ile başladı. “İkinci yüz yılımızı belirleyeceğimiz tarihi bir seçime giderken, bugün burada Bodrum’dan adaylıklarını açıklayan çok değerli aday adaylarımızı daha yakından tanımak için toplanmış bulunmaktayız. Hepiniz hoş geldiniz…”sözleri ile başlayan Başkan Bıyıklı konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Hepimizi derinden üzen, acısını hala yüreğimizde hissettiğimiz, 11 ilimizi kapsayan önce büyük deprem ardından sel felaketinde kaybettiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum. Bu depremi yaşayan, ailelerini, sevdiklerini, evlerini, memleketlerini kaybeden milyonlarca vatandaşımızın başı sağ olsun, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalan yakınlarına sabır diliyorum. Tek adamın keyfi talimatları ile müdahalede geciken, liyakatsiz kadrolarla doldurulan kamu kurum ve kuruluşları yüzünden, binlerce vatandaşımız göçük altında kalarak can vermişlerdir. İşte o canlarımız için davamız çok büyük! Hep birlikte dim dik durarak, asla pes etmeyerek çok daha fazla çalışmalıyız! Bu seçimi ülkenin her kesiminden, her yaştan, her ırktan insanımız için kazanmalıyız! 6 yaşındaki çocuklarımız evlendirilmesin, kadınlarımıza olan şiddet son bulsun diye kazanmalıyız! Bu ülkenin aydınlık gençleri ülkesinden çekip gitmesin, gelecek kaygısı taşımasın diye, emeklilerimiz, vatandaşlarımız ay sonunu nasıl getireceğim diye düşünmesin diye kazanmalıyız! Tüm vatandaşlarımız düşüncelerini özgürce söyleyebilsin, dürüstçe eleştirebilsin, adilce adalet isteyebilsin diye kazanmalıyız! bu ülkenin evlatları olarak, demokratik, laik ve tam bağımsız bir Türkiye’yi yeniden inşaa etmek için kazanmalıyız!..”

Hep birlikte soframızı büyüterek birleşe birleşe bu davayı kazanacağız!

CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı konuşmasının devamında; “Toplumun tüm kesimlerinin yaşadığı olumsuzlukları çok iyi biliyoruz. 100 yıl önce bir yıkımın ortasından Cumhuriyeti var eden atalarımızdan aldığımız güçle, birlikte yaratacağımız bir geleceğin ideali ile hep birlikte soframızı büyüterek birleşe birleşe bu davayı kazanacağız! Hepimizin, insanca yaşadığı, adaletle yönetildiği, beraber ürettiği, huzurlu, mutlu  bir ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz. Cumhuriyetin ikinci yüz yılında ülkemizi kuruluş değerlerine döndürerek ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda halkımızı hak ettiği refaha ulaştıracağız. Söz veriyoruz!…” dedi.

Mecliste 32 yıldır Bodrum’dan bir vekil olmamasını tarihe gömeceğiz…

“İktidara yürüdüğümüz bu tarihi süreçte, Bodrumdan da Muğla Milletvekilliği aday adaylığına başvuruda bulunan, her biri kendi alanlarında birbirinden değerli aday adaylarımıza öncelikle huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum…” diyerek konuşmasına devam eden Bıyıklı; “Bu zorlu süreçte ellerini taşın altına koyarak, görevlerinin ne denli önemli olduğunun bilincinde olarak bu yola baş koydular. Her birinin yollarının açık olmasını temenni ediyorum. Partimiz ve Bodrum için hayırlı olmasını diliyorum. Aday adaylarımızın içinden mutlaka birinin, Muğla Milletvekili olarak seçilmesini sağlayarak, 650 km2 yüz ölçümüne sahip, 400 binin üzerinde insanımızın yaşadığı, yaz aylarında milyonu aşan nüfusuyla çoğu ilimizden daha büyük yoğunluğa sahip Bodrumumuzun, iktidarımız döneminde,  mecliste temsiliyetinin olmasını sağlayarak, mecliste 32 yıldır Bodrum’dan bir vekil olmamasını tarihe gömeceğiz…” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çoğunluğu alacağız…

Başkan Bıyıklı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sadece bir adaya, başka bir tek adama, bir zümrenin çıkarına asla oy istemeyeceksiniz. Artık oyu, halkımızdan herkes için daha iyi bir yaşama, yeni bir düzene, yeni bir Türkiye hayaline, yeni bir siyaset kültürüne ve yeni bir siyaset üstü anlayışa oy isteyeceksiniz.” diyen, milletin ortak Cumhurbaşkanı adayı genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU liderliğinde, kalbi Türkiye için atan milyonların desteği ile hem Cumhurbaşkanlığını, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çoğunluğu alacağız…”

Söz veriyoruz her şey çok güzel olacak…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı konuşmasını; “Artık çok iyi biliyoruz, bir şey değişecek, çok şey değişecek! Halktan çaldıkları her şey yine halka dönecek! Biz cumhuriyet Halk partiliyiz, halkın sesiyiz, hakkın mücadelesini veriyoruz. Söz veriyoruz her şey çok güzel olacak… Gençlerimizle… Kadınlarımızla… Çocuklarımızla… Dil, din, ırk ayırmadan tüm yurttaşlarımızla hep birlikte kazanacağız! Başlıyoruz, Başlıyoruz, Başlıyoruz…” sözleri ile tamamladı.

Erkek bakış açısının dünyamızı ve ülkemizi getirdiği durum adaletsiz ve acımasız…

Daha sonra kürsüye gelen CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan aday adaylara başarılar dileyerek yaptığı konuşmasına şu şekilde başladı; “CHP Bodrum Milletvekili aday adaylarımızın tanıtım toplantısı için bir aradaydık. Hepsine çıktıkları bu yolda başarı ve şans diliyorum. Erkek egemen siyasetin ve erkek bakış açısının dünyamızı ve ülkemizi getirdiği durum, tartışmaya yer bırakmayacak kadar adaletsiz ve acımasız. Ülkemiz ve dünyamız için arzu ettiğimiz şey bu değil. Ve hiç şüphe yok ki; bu bakış açısı değişmeden dönüp dolaşıp yine aynı noktaya geleceğiz. Türkiye’de son yirmi yılda yaşadığımız bu yobazlık değişecekse; büyük bir içtenlikle söylüyorum: Bu kadınlar eliyle olacak…” 

Bu güzel ülkede aday adayı olan tüm kadınlar, bu ülkenin birer Çalıkuşlarıdır….

CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan “Bu güzel ülkede aday adayı olan tüm kadınlar, bu ülkenin birer Çalıkuşlarıdır. Bodrumdan aday adayı olan 6 Çalıkuşumuz var…” sözler salondakiler tarafından coşkuyla alkışlandı. Özdoğan konuşmasını söyle sürdürdü; “Onlara, gösterdikleri bu medeni cesaretten dolayı teşekkür ediyorum. Umuyor ve öyle çok istiyorum ki genel merkezimiz bu cesareti dikkate alsın. Madem, genel seçimlerin erken olacağı ön görülerek bölünmeler, kırılmalar yaşanmasın diye ilçe ve il kongreleri ertelenmişti. O zaman bugünlere daha iyi hazırlanabilir, daha iddialı bir şekilde irademizi ortaya koyabilir ve en az bir milletvekili adayımızın olmasını bugünlere bırakmayabilirdik. Partimizde yükselmek, bir yere gelmek esastır elbette. Fakat bunun en önemli kriteri parti emeği değil midir? Bu emek, tüm karar vericiler tarafından ve tabii ki sizler tarafından da gözetilmelidir…” 

Hep birlikte başaracağız. Ne az ne çok, ama birlikte…

Ülkeye demokrasi gelecekse, merkezden yerele değil yerelden merkeze doğru olacağını söyleyen CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan konuşmasını; “Nasıl kendi ilçe ve il başkanımızın kim olacağını örgüt iradesi olan oylarımızla belirliyorsak, belediye başkanı ve de bizi mecliste milletvekili olarak kimin temsil edeceğine örgüt üyelerinin oyları ile karar verilmesinin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Bir Cumhuriyet Kadını olarak inanıyorum: Her şeye rağmen başaracağız, hep birlikte başaracağız. Ne az ne çok, ama birlikte…” sözleri ile tamamladı.

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Ceyhan, gençler olarak seçimde var güçleri ile çalışacaklarını ifade ederken, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, anketlere göre seçimi kazanacaklarını iddia ederek iktidarın seçime dair planları olduğu ve bu nedenle çok dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. Başkan Aras  “Matematik ortada. Matematik, ciddi bir farkla kazanacağımız noktasında. Herkeste bir çekingenlik var. Bu, 20 yıllık baskı politikalarının bir sonucu. Ben insanların bu duruma tepki göstereceklerine inanıyorum. Öyle 3-5 puan değil, ciddi puan farkıyla bu seçimi kazanacağımızı düşünüyorum. Ama bu bir rehavet meselesi değil. Bu sandıklara sahip çıkarak, gerekirse başında asker gibi dikilerek o oyları tek tek sayacağız, değerlendireceğiz ve çalmalarına izin vermeyeceğiz…” dedi.

Neden aday adayı olduklarını anlattılar…

28. Dönem CHP Muğla – Bodrum Milletvekilliği aday adayları tanıtım toplantısına 12 aday katıldı. Milletvekili aday adayı Gürol İnan’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile mülakatta olduğundan dolayı toplantıya katılamadığı bildirildi. Diğer aday adayları alfabetik sırayla tek tek kürsüye gelerek kendilerini anlattılar. Ayşe Nurhan Fıratlı, Belgüzar Akşit Aydar, Emine Yenilmez Aydemir, Enver Çoban, Gürol İnan, Halil Karahan, Kerim Cangır, Mustafa Saruhan, Nurten Çakıcı Bıçak,  Remzi Kazmaz, Selma Tükel, Süreyya Öneş, Ümit Baltutan neden milletvekili olduklarını da anlatırken kimi aday adayların oldukça heyecanlı olduğu görüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.