Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum’un tanıtımının ortasından su tesisatı geçirildi!

    Bir Bodrum sevdalısı olarak Paşatarlası’ndaki şu merdivenin seçim yerinin ne kadar lüzumsuz yerde olduğunu yazdım durdum ve kimseye anlatamadım.

    Türkiye’nin ve Bodrum’un tanıtımına yönelik duvara işlenmiş sanatsal yapıtın ortasından da bu sefer gecekondu işi su tesisatı geçirilerek üzerine adeta tüy dikildi.

    Beni maruz görün ancak kaba bir tabir ile pisliğin üzerine tüy dikme deyimini hatırlatan bir operasyon yapılmış.

    -Türkiye’de maalesef adamı olanlar ne kanun, ne nizam dinliyor.

    Bunların da ötesinde Bodrum’un tanıtımı için yapılan bir sanatsal ağırlıklı tanıtımında, bu fotoğrafta görüldüğü gibi adeta içine ediyorlar.

    Her isteyen istediği yere merdiven yapma lüksüne sahip olursa, işte ortalığı böyle boş bulanlar, dokuya uygun olmayan bu çirkin demirden yapılan merdiveni de diker. Bunla da yetinilmez

    belediye inisiyatifi dışında gecekondu işi su tesisatını da böyle güzel tanıtım amaçlı sanatsal çalışmanın içinden geçirir.

    -30 metre ileride dokuya uygun merdiven var.

    Oysa yıllardır 30 metre ileride dokuya uygun yani taş duvara uygun yapılmış merdiven var iken, torpilli birinin işgüzarlığı sonucu bu merdiven oraya dikilmiştir.

    -Bu merdiven diktir, dokuya uygun değildir ve görsel çirkinlik yaratmaktadır.

    İleri de bu dik demir merdivenden birisi düşerse vebali yaptıranların üzerinedir. Allah göstermesin öyle bir kaza inşallah olmaz. Ancak o zaman da biz uyarmıştık deriz.

    -İngiliz 2 çocuğun Bodrum’da başlayan aşkı anlatılıyor

    Yaklaşık 4 yıl önce Bodrum’un eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, döneminde bir ajans, Bodrum’un tanıtımı için Paşatarlası’ndaki plajın duvarına bu güzel yağlı boya aşk hikâyesini anlatan tabloyu işledi.

    Hikâyenin özeti Yıllar önce iki İngiliz ailesi tatil için Bodrum’a gelir. Her iki ailede birbirlerini tanımazlar. İlk kez Bodrum’da tanışırlar.

    Bu tanışma ile tatillerini birlikte geçirirler. Çocukları da birlikte oynarken, 12 yaşlarındaki çocuklar bir birlerine âşık olurlar.

    Sonra tatil biter, aileler İngiltere’ye döner ve çocuklarda ayrılırlar. Sonra yıllar sonra Bodrum’da başlayan çocukluk aşkı, iki gencin ilerleyen yaşlarında tekrar âşık olmaları ile alevlenir.

    Ancak bu çocuk yaşta âşık olanlar, gençlik yaşında tekrar âşık olduklarında birbirlerini hatırlamadıkları gibi Bodrum’daki aşklarını da hatırlamazlar ve iş büyür ailelerin bir araya gelip tanışma evresine gelir. Konuşmalarda laf lafı açar, bu iki İngiliz ailesi birbirini hatırlar.

    Yıllanmış fotoğraf albümleri ortaya çıkar ve iki gençte yıllar sonra çocukluk aşklarını hatırlarlar.

    -Aşklar Bodrum’da yaşanır İngiltere’de bile ses buldu.

    İşte bu güzel tesadüf sonucu o meşhur Aşklar Bodrum’da yaşanır şarkısı da İngiltere’de ses bulur. İngiliz medyasına da bu aşk konusu yansır ve o yıllarda İngiliz medyasındaki yayınlarda bu İlginç Bodrum’da başlayan çocukluk aşkının hikâyesi anlatılır ve dillerde Bodrum destan olur. Bodrum’un tanıtılması için aslında güzel bir tanıtım projesidir.

    İşte bir reklam ajansı da Bodrum Belediyesi’nden onay alır ve Paşatarlası’nda başlayan bu iki İngiliz çocuğun aşkını plajın duvarını yağlı boya olarak işler.

    Böyle güzel bir hikâyeyi İngiliz’ler Bodrum’u tanıtmak için böyle bir girişimi yaparken, biz ise böyle bir çalışmanın tam ortasından geçen yıl demirden merdiven geçirdik.

    -Demir’den kurtardık su tesisatına takıldık.

    Geçen sene kendi bireysel sayfamdan yazılar yazarak, bu çirkin dokuya uymayan ve tehlikeli demirden inşaalı merdiveni biraz yana taşıtarak, bu Bodrum tanıtımını koruyabildik.

    Ancak şimdi de gecekondu işi su tesisatı çekilmiş. Bu insanlarda hiç bir estetik yok mu? Suyunu çekeceksen çekte, şu duvarı süsleyen sanatsal çalışmaya bir saygın olsun. Onlara olmuyorsa Bodrum’a olsun.

    -Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımızın dikkatlerine sunuyorum

    Bu yazımda Sayın Bodrum Kaymakamımız Bilgehan Bayar ve Sayın Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’tan bu konuya el atmalarını istirham ediyorum.

    Böyle bir güzel aşkı Bodrum ile ilişkilendiren ve tanıtım amaçlı sanatsal çalışmaya gereken saygının verilmesini istirham edeceğim.

    Ülkesini ve Bodrum’u seven bir gazeteci olarak bir ricamdır bu.

    Bu magandalığa bir son verelim lütfen. Teşekkürler!

    Her şey daha güzel bir Türkiye ve Bodrum İçin!

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. İ. Siret BÂLÎ dedi ki:

      Bu haberi okuduktan sonra, Belediye Başkanımız Sn. Ahmet ARAS’a şunları yazdım ve devamında gerçekleşen yazışmaları paylaşıyorum:
      [20:04, 26.04.2023] İ. Siret BALİ: Başkanım, iyi akşamlar. Bu vurdumduymazlığa dur, diyebilirseniz sevinirim.
      [20:05, 26.04.2023] Ahmet ARAS: İyi akşamlar
      [20:05, 26.04.2023] Ahmet ARAS: Müdahale ettik oraya
      [20:05, 26.04.2023] Ahmet ARAS: Yarın hallolur
      [20:07, 26.04.2023] İ. Siret BALİ: Sağolun, Başkanım. Teşekkürler.
      [20:07, 26.04.2023] Ahmet ARAS: 👏👏
      [20:07, 26.04.2023] Ahmet ARAS: Siz sağolun
      [20:08, 26.04.2023] İ. Siret BALİ:
      [20:08, 26.04.2023] İ. Siret BALİ: 🙏