Bodrum Gündem

Erkan Baş’tan Tarihe Geçecek Birlik Çağrısı

Erkan Baş sosyal medya hesabından yayınladığı videoda sosyalistlere, devrimcilere birlik çağrısında bulunarak; “Daha önce başardık, gelin şimdi de hep birlikte yeniden başaralım…” dedi.

Fatih Bozoğlu-Bodrum Gündem

Seçimlere sayılı günler kala sosyal medya hesabından bir video ile sosyalistlere birlik çağrısı yapan Türkiye İşçi Partisi genel Başkanı Erkan Baş; “Seçimlere bir hafta kalmış durumda. Türkiye İşçi Partisini yoğun bir şekilde emekçilerle buluşturmak için mücadeleye devam ediyoruz. TİP’i içinde bulunduğumuz süreçte sadece dar anlamıyla bir parti olarak görmüyoruz. TİP’in başarısı bu ülkede yüreği eşitlik, özgürlük için atan tüm devrimcilerin, tüm sosyalistlerin başarısı olacaktır…” dedi.

Bu ülkenin solcuları, devrimcileri çoğu zaman yüzüstü bırakıldı, ihanetlere uğradı…

TİP Genel Başkanı Baş kuruluşumuzdan beri hiç yapılmayan bir şeyi yapmak istediğini kaydederek sözlerine şöyle devam etti; “Hepinizin bildiği nedenlerle bu güne kadar sol içine hiç konuşmadık. Hepimizin uzun yıllardan bu yana birbirimizle konuştuğumuz ve tartıştığımız, belki de buna mecbur kaldığımız için Türkiye İşçi Partisi kurulduğundan bu yana bu konuda özel bir hassasiyet gösterdi. Mümkün olduğunca bu güne kadar sol ile hiç tanışmamış, sosyalizmi hiç duymamış emekçilerle buluşmaya, onlarla konuşmaya çalıştık. Ve seçime az bir zaman kala özel olarak yoldaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bu ülkenin solcuları, sosyalistleri, devrimcileri, yoldaşlarım; şu hayatta kendimiz, kişisel menfaatlerimiz ve çıkarımız için hiçbir şey istemedik. Tek istediğimiz halkın eşitliği ve mutluluğu oldu. Adalet oldu, özgürlük oldu. Çoğu zaman yüzüstü bırakıldık, ihanetlere uğradık. 6.Filo’yu kovanlar bizdik, koruyanlar bu gün iktidardalar. Darbeler bize karşı yapıldı, sürgünlere biz gönderildik, katledilen bizler olduk, arkadaşlarımız oldu. Bütün bunlara direndik, dimdik ayakta olduk. Belki de en üzücü olanı, eşimizden, dostumuzdan ‘Eline ne geçti, ne işe yaradı. Bir ömrü heba ettin’ sözlerini duymak oldu…”

Gelin bu direnci, bu umudu hep birlikte büyütelim…

Erkan Baş oldukça dikkat çeken cümleler ve derin anlamların yer aldığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Sevgili dostlarım, yoldaşlarım; geçmişte yan yana geldiğimiz, belki de sonradan ayrı düştüğümüz arkadaşlarım birbirimizi hiç tanımasak da, aynı amaç için mücadele ettiğimizi bildiğim kardeşlerim, mücadele bayrağını kendilerinden devraldığımız büyüklerim, bizlere direnmeyi öğreten ağabeylerim, ablalarım, hiçbir şeyi boşa yapmadınız. Hiçbir şey heba olmadı. Sizler bu ülkenin hiçbir zaman sönmeyecek ışığı oldunuz. 15-16 Haziran direnişini yapan sizsiniz. Tariş’te direnen de sizdiniz. 12 Eylül darbecilerine dik duruşunuz ve teslim olmayışınız sayesinde bizler varız. Tekel direnişi siz olmasaydınız olmazdı. Gezi sizin çocuklarınızın eseri. Bu ülkeye tutunmak için elimizde ne varsa onda sizin payınız, sizin emeğiniz var. Hakkı yenen, hakkını arayan her işçinin her zaman yoldaşı oldunuz, hiçbir şeyi boşa yapmadınız. Hiçbir şey heba olmadı. Ne diyordu Arkadaş Zekai Özden ‘Şimdi senin uzanıp yattığın otlarda yarın yeni bir yeşillik büyüyecek.’ Büyüyor dostlarım. Sayenizde büyüyor. Gelin bu yeşilliği, bu direnci, bu umudu hep birlikte büyütelim…”

Emek ve Özgürlük İttifakı sizin birliğiniz, TİP sizin partiniz…

TİP Genel Başkanı Erkan Baş kimi zaman duygusal, kimi zaman da özeleştiri niteliği taşıyan konuşmasının devamında; “Gün oldu birbirimize kızdık, gün oldu birbirimizi yanlış anladık. Belki de birbirimize yanlış yaptık. Ama halk düşmanlarına karşı hiç ayrı düşmedik. Yumruklarımızda yüreklerimizde hep birlikte attı. Emek ve Özgürlük İttifakı sizin birliğiniz, TİP sizin partiniz. Bu gün sosyalizm fikri dalga dalga yayılıyor. Gençler geliyor. Şu ana kadar hep düzen partilerini dinlemiş yurttaşlar, artık yüzlerini sola dönüyor. Bu hepimizin başarısı. Ama daha yolun başındayız. Yapamadığımız, yanlış yaptığımız, yetişemediğimiz çok şey var. Hala yetişemediğimiz milyonlarca insan var. Gelin bu mücadele sizin de elinizde yükselsin…” dedi.

Erkan Baş’tan devrimcilere ve sosyalistlere tarihi çağrı…

Türkiye İşçi Partisi genel Başkanı Erkan Baş tarihe geçecek olan çağrısınız şu cümleler ile tamamladı; “Şimdi akışın değişebileceği o günlerdeyiz. Bu gün o gün, bu seçim o seçim. Emin olun attığınız o tohumlar bu gün fidana dönüşür ve yurdun dört bir yanı sizin ağaçlarınızla yeşillenir, güzelleşir. Emekçiler sizin dallarınıza tutunur, sizden güç alır. Gelin bu yürüyüşe güç verin gelin bu zafere emek verin. Gelin bu sevince ses olun. Gelin bir daha yoldaş olun. Gelin hep birlikte yarattığımız bu umudu büyütelim, güçlendirelim. Ve artık geri düşmeyecek bir şekilde kalıcılaştıralım. Çok daha zor günlerde neleri yarattığınızı ve neleri başardığınızı biliyorum. Gelin hep birlikte yine başaralım…”    

Yorumlar

  1. Meftun dedi ki:

    Güzel, anlamlı, duygulu sözler. Beni etkiledi. Zaten önceden beri aynı duyguları ve anlayışı paylaştığım için TİP üyesiyim. Ancak dipte, en altta eşitlik durumundan memnun olan, ezilmişliği yaşam biçimi olarak kabul etmiş solcu dostlarımızı, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı ikna etmeye yeter mi bu yaklaşım, bilemiyorum. Bir olmak, güçlü olmak, hesap sorabimek yerine, “kaç kişiyiz görmek için” kendisine oy isteyen arkadaşlarımız, teori ve pratiğimizi beğenmeyen (ancak kendileri de daha iyisini yapamayan) dostlarımız bu daveti içselleştirecek mi? Sistemden umudunu kesmiş güngörmüşler, sistemden hiç bir gelecek ve beklentisi oluşmamış gençler, bu çağrının değerini kavrayacak mı? Eğer bu durumu kendi sorunları olarak görüp müdahil olmaya niyet ederlerse, sandığa gider de tavır koyarsa, BU SEÇİM ÜLKEMİZİN SÜRÜKLENDİĞİ MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRECEK, MAKAS TAM ZAMANINDA DOĞRU RAYA OTURACAK, SOSYALİST DEVRİM ŞARTLARI OLUŞANA KADAR HALK GÜÇLERİNİ BİR ARAYA GETİRİP GÜÇLENDİRİLECEK UFKUMUZU AÇACAK, UMUDUMUZU TAZELEYECEKTİR. OY KULLANALIM, GELECEGİMİZE SAHİP ÇIKALIM. BİR OY KEMAL BEYE, BİR OY TİP’E.