Bodrum Gündem

Ali Babacan; “Umutsuzluğa yer yok”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Babacan “Umutsuzluğa yer yok. Buradayız, dimdik ayaktayız.” Dedi.

Bodrum Gündem Haber

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur oylaması tamamlandı. Sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu seçimlerde sandıklarda görevli olan bütün sandık üyelerine, müşahitlere, sandık güvenliğiyle ilgili çalışma yapan bütün sivil inisiyatif kuruluşlarına, ilçe seçim kurullarımıza, il seçim kurullarımıza ve YSK’ya bu 28 Mayıs seçimlerinin şeffaf bir şekilde ve düzenli bir şekilde yapılmış olması sebebiyle özellikle teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Türkiye artık demokraside belli bir olgunluk seviyesini yakalamış durumda ama tedbirin alınması sandık güvenliğiyle ilgili bir yandan sivil inisiyatifin bir yandan da siyasi partilerin tedbir alması çok önemli bir caydırıcı etken aynı zamanda. Dolayısıyla nispeten sakin geçen nispeten sükûnet içinde geçen bu seçimin ülkemiz için milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızın %52’si, bu seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda, tercihini Sayın Erdoğan’dan yana kullanmıştır. Kendisini tebrik ediyorum. Kendisine çağrım, vatandaşlarımızın verdiği bu yetkiyi; adalet, liyakat ve istişare ilkelerinden sapmadan kullanmasıdır.

Erdoğan’ı destekleyen vatandaşlarımızın siyasete ve siyasetçilere verdiği mesaja saygı duyduğumuzu da ifade etmek isterim. Bu mesajı iyi tahlil edeceğiz ve üstümüze düşen sorumluluğun farkında olacağız. Vatandaşlarımız bu seçimlerde, DEVA Partisi’ne “demokratik denetim” yapma görevini vermiştir. Bu görevi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. DEVA partisi, genel merkez kurullarıyla, TBMM çatısı altındaki temsiliyle ve geniş teşkilat yapısıyla hem “yanlışlara” işaret etmeye devam edecek, hem de “doğrular” konusundaki çalışmalarını, tavsiyelerini kamuoyu ile paylaşmaya devam edecektir. Aynı zamanda partimiz yoğun bir şekilde derhal yarından itibaren yerel seçimler için de çalışmaya başlayacaktır.

Bu seçimlerde yer yer sandık başlarında, ülkemize yakışmayan, toplumsal barışımıza hizmet etmeyen görüntüler de gördük. Ancak sorun şu ki seçimlere doğru giden propaganda döneminde de, her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu da yaşamıştık. Erdoğan, Cumhurbaşkanı olmanın yetkilerini ve imkânlarını fiilen kullanırken, aynı zamanda aday oldu. Kampanyasında montaj videolar vardı; iftiralar, yalanlar vardı; hakaretler, karalamalar vardı. Kamu malını, kamu imkânlarını kendi seçim kampanyasında kullandı. Devletin, milletin sahip olduğu basın yayın organlarını neredeyse tamamen kendisine tahsis etti. Tek bir partiye tahsis etti. Kamu kurumlarını seçime alet etti. Bakanlar, milletvekili adayı olduklarında görevlerinden ayrılmadılar. Bakan olmanın verdiği yetkileri ve imkânlarını da sonuna kadar seçim kampanyasında alabildiğine kullandılar. Kısacası, seçimi kazanmak uğruna “kul hakkına” girdiler. Bunu vatandaşlarımızın değerlendirmesine ve vicdanına bırakıyorum.

14 Mayıs’ta, hem de 28 Mayıs’ta kullanılan hiçbir oy zayi değildir. Umutsuzluğa, karamsarlığa asla yer yok. Bizler, bir sonraki seçim takvimi başlayana kadar ortadan kaybolup, son anda meydana çıkanlardan değiliz. Biz buradayız. Sapasağlam ayaktayız. Elbette ki, bu seçim sonuçlarından bizim de kendi payımıza çıkaracağımız dersler olacaktır. Partimizin yetkili kurullarıyla beraber seçim sonuçlarıyla ilgili kapsamlı değerlendirmeleri de önümüzdeki günlerde yapacağız. Ancak biz, bu seçim sonuçlarına bakıp, kavgacı, popülist, anlık politikalar peşine düşmeyeceğiz. Biz hiçbir zaman uzlaşıdan, istişareden, ortak akıldan, birlikte çalışma kültüründen vazgeçmeyeceğiz. Doğru yoldan sapmayacağız. Biz, bu demokrasi yolculuğuna çıktığımızda, Ferhat’ın dağları delmesi kadar zor ve uzun bir işimiz olduğunun gayet iyi biliyorduk. Tam demokrasiye olan sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir güçlük bizi yıldıramayacak. Partimiz, tam demokrasinin “mihenk taşı” olmaya devam edecek. Demokrasi için, adalet için, hukukun üstünlüğü için, hak ve özgürlükler için başlattığımız bu mücadeleyi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız. İdeallerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. DEVA Partisi, kurulduğu ilk günden bu yana, nasıl ki hem sorunları tespit edip hem de eylem planlarıyla çözüm önerilerini net ve somut şekilde ilan ettiyse, yine aynı şekilde çalışacak. DEVA Partisi, kurulduğu günden bu yana, nasıl ki ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımızı dinlediyse, onların derdini sahiplenip mücadele ettiyse, yine mücadeleye devam edecek. Umutsuzluğa yer yok. Biz buradayız. Dimdik ayaktayız.

Buradan gecesini gündüzüne katarak çalışan teşkilat mensuplarımıza da özellikle teşekkür etmek istiyorum. 9 Mart 2020 günü DEVA Partisi’ni kurarken büyük bir iş yaptığımızı ve bunun çok önemli bir siyasi hareket olacağını biliyordum. Gücümüze güç kattınız. Sağ olun var olun. İyi ki varsınız, iyi ki ailemsiniz.

Sayın Erdoğan ve irili ufaklı ortakları; bu ülkeyi maalesef yönetemeyecek. Çünkü işi bilen, çalışkan, hakperest, dürüst kadroları kalmadı artık. Üzülerek söylüyorum her alanda sadece ve sadece kötüye gidişin devamını göreceğiz. Ancak biz buradayız. Her yanlışa dur diyecek kadar güçlüyüz. Yanlışlarını sürekli anlatacağız. Doğrular konusunda da sürekli tavsiyelerimizi önerilerimizi ortaya koyacağız. Aylardır bu ülkenin %48’ine terörist diyenlere karşı, bu ülkenin vatansever ve onurlu yurttaşlarının hakkını savunacak insanlar bizleriz. Aylardır bu ülkenin %48’inin kalbini kıranlara karşı, toplumsal barışımızı inşa edecek insanlar da bizleriz. Tüm bu seçim sürecini, adeta savaşa çevirip, bu ülkenin %48’ini düşman ilan edenlere karşı tüm sokakları huzurla dolduracak insanlar bizleriz. O balkon konuşması yapan Erdoğan’a ne oldu? Bugün seçim sonuçlarından sonra İstanbul’daki ilk yaptığı konuşmayı dinlediniz mi? Bir zamanların seçim kazandıktan sonra ‘ben bütün ülkenin başbakanıyım cumhurbaşkanıyım’ diyen Erdoğan seçimlerden sonraki ilk açıklamasında vatandaşlarımızın tam %48’inin desteğini alan rakibini Sayın Kılıçdaroğlu’nu yuhlattı. Değişti arkadaşlar değişti çok değişti. Ve üzülerek söylüyorum bunu daha çok göreceğiz. Önümüzdeki her hafta her ay daha çok göreceğiz. Onun için söylüyorum ülkemiz iyiye gitmeyecek. Üzülerek söylüyorum ama gerçeği de tespit etmek zorundayız.

Bakın demokrasi bir müsabaka değildir. Birinin kazandığı, diğerinin kaybettiği; birinin galip, diğerinin mağlup olduğu bir yarış değildir. Sayın Kılıçdaroğlu’na oy veren dostlarım; mağlup değiliz. Biz, her birimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit ve onurlu vatandaşlarıyız. Vicdanınız rahat olsun, tarihin doğru tarafında yer aldık hep beraber. Hakça mücadele ettik hakça. Mücadeleye de devam edeceğiz. Çünkü haklıyız. Haklı olmanın verdiği güçle mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü demokrasi değerli arkadaşlarım, sadece seçimden seçime oy kullanmaktan ibaret bir sistem değildir. Demokrasi; muhalefet partileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, özgür basınla; her daim denetleme, denge ve kontrol çabasıdır aynı zamanda. Hep söylediğim gibi: Demokrasi emek ister. Demokrasi sabır ister. Demokrasi özen ister. Çok çalışacağız. Daha da çok çalışacağız. Erdoğan şunu diyemez, ‘ben vatandaşlarımızın oyunun %52’sini cebime koydum %48’inden banane’ diyemez. Ümit ediyorum ki Ankara’ya gelince yapacağı konuşmada bunları düzeltir. O içindeki fevri hisleri bastırıp o eski balkon konuşmalarını ümit ederim onlardan birini Ankara’da hiç olmazsa yapar. Bakın seçim sonucu değerli arkadaşlar öyle olmuş böyle olmuş asıl biz Türkiye’yi kazanmak için çalışıyoruz, Türkiye’yi kazanmak için de yolumuza devam edeceğiz.

Unutmayın; “Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın… Kim bilir, belki yarın… belki yarından da yakın.” Tekrar hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bu 2023 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçlarının ülkemiz için milletimiz için hayırlı gelişmelere vesile olmasını gönülden temenni ediyorum. Ve bütün vatandaşlarımıza buradan tekrar bu demokratik olgunluk ve seçimlerin sükûnet içerisinde geçmiş olması sebebiyle tekrar teşekkürlerimi şükranlarımı iletiyorum. Var olun sağ olun diyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.