Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Ekonomist Erdoğan, artık ekonomiye müdahale edemeyecek!

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Dönem Cumhurbaşkanlığı görevine büyük bir değişim ve kendi kalesine gol atarak başladı.

    -Erdoğan’ın süngüsü düştü

    Ekonomist olmadığı halde Türkiye’yi geçen yıl aniden düşük faize geçirerek, bir anda fiyat artışları darboğazına sokan Erdoğan, kendisini savunurken “Ben ekonomistim” demek zorunda kalıp dikkatleri üzerine çekmiş ve muhalefete de tartışılacak bir konu vermişti.

    Erdoğan, “Faiz sebep, enflasyon netice” diyerek Türk ekonomisinin yörüngesini düşük faiz olarak belirlemiş ve daha da ileri giderek “Ben görevde olduğum sürece Türkiye düşük faizden vazgeçemez” demişti.

    -Mehmet Şimşek’in atanması tam bir geri vitestir…

    Aslında Türk ekonomisi dibe vurduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne yapacağını bilmediği için ekonomiyi bir bilene teslim etmek için geri vites yapmak zorunda kaldı.

    Daha önce ekonomi yönetiminde ters düştüğü için eski Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek ile yolları ayıran Erdoğan, neden bir daha Türk ekonomisini ona teslim etmek zorunda kalmış onu iyi irdelemek lazım.

    -AK Parti’nin ekonomideki yeni kurtarıcısı Mehmet Şimşek

    Tabi ki, Türk ekonomisine bir kurtarıcı arayan Erdoğan, Mehmet Şimşek’i görüşmeler sonucunda ikna ederek kurtarıcı olarak kabinesine aldı. Bunu artık herkes biliyor. Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin ne vahim durumda olduğunu, ekonomist olarak onunda bunun altında kalmaması için seçim öncesinden beri Mehmet Şimşek ile istişare halindeydi.

    -Demek ki Erdoğan, ekonomist değilmiş

    Görevde kaldığı sürece Türkiye’nin yolunu düşük faiz ile belirleyen Erdoğan, bu politikadan vazgeçmek zorunda kalması onun “Ben ekonomistim” şeklindeki açıklamasını da sıfırladı.

    Ekonomist Erdoğan, yüksek faizi savunan ve ekonomiye müdahale istemeyen eski Bakanı Mehmet Şimşek’e ekonomi yönetimini teslim etmesi bir ekonomist olarak sınıfta kaldığının da ispatıdır.

    -Erdoğan’ın başka yolu yoktu

    Hazin ve Maliye Bakanlığına atanan Mehmet Şimşek Türk ekonomisine dünyaya entegre edecektir. Türkiye yine dünya İle birlikte yürüyecek. Artık Cumhurbaşkanı Erdoğan, istediği gibi Merkez Bankası Başkanlarını atamasını yapamayacak. Faize müdahale edemeyecek olarak okumalıyız. Açıkça ekonomi yönetiminde Türkiye normalleşiyor. Umarım adalet de bu normalleşme sağlanır.

    Daha güzel bir Türkiye için Stockholm’den selamlar.

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.