Bodrum Gündem

Sağlık Turizmi Eğitimi

“Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi.”

Kanuni Sultan Süleyman

–Asla pes etme, başaracaksın!

–Başarısız olmadan, başarılı olamazsın! Dibi görmeden, zirveye Ulaşamazsın! Mesleğini defalarca bırakıp, saçma sapan işler yapmadan, mesleğinde en iyilerin biri olamazsın!

Cem Evren Minaz

Hiçbir şey karanlık bir odada, siyah bir kedi aramak kadar zor değildir. Hele ki odada siyah bir kedi yoksa!

Konfüçyüs

Yapay zekâ, kendisini geliştirmeyi sürdürebilir ve hatta kendisini yeniden biçimlendirebilir. Son derece yavaş bir biyolojik evrimle sınırlı olan insanlar, bu tür bir güçle yarışamaz.

Hawking

Sağlık Turizmi Nedir? Tıbbi tedaviler için kendi ülkenizin dışına seyahat etme pratiğini anlatır. Sağlık turistleri genellikle uluslararası hastalarla ilgilenmeye alışkın özel hastanelerde veya kliniklerde tedavi aramaktadır. Bu tesisler, kendi ülkenizdeki yerel hastanelerde bulabileceğinizden daha iyi olanaklar da sunabilir. Bu da çok daha etkili bir düzeyde tedavi olabilmenizi mümkün kılacaktır. Burada hastane tercihlerin kritik bir etkiye sahiptir. Özellikle sağlık turizminde hastane tercihlerine dikkat ediyor olmak; tam anlamıyla istediğiniz tedaviyi hasta konforunu da dikkate alacak bir şekilde almanızı mümkün kılacaktır.

Yurtdışı sağlık turizmi gündeme geldiği zaman karşımıza geniş kapsamlı seçenekler çıkar. Günümüz itibariyle sağlık turizmi türleri söz konusu olduğu zaman aşağıdaki seçenekler karşımıza çıkmaktadır;

  • Diş tedavisi turizmi
  • – Genel sağlık turizmi
  • – SPA uygulamaları turizmi
  • – Alternatif tıp sağlık turizmi
  • – Estetik uygulamaları turizmi
  • – Tamamlayıcı sağlık hizmetleri turizmi
  • – İleri yaş ve engelliler için sağlık turizmi

Sağlık turizmi uzun yıllardır vardır. Ancak son zamanlarda genel halktan daha fazla ilgi görmeye başladı.

A’dan Z’ye Sağlık Eğitimi, 10 Haziran 2023 günü  /  Saat: 09.30 – 18.30  / Days Hotel by Wyndham – Maltepe adresinde gerçekleşti. Hastane, Doktor, Acente, Saç Ekim Merkezleri, Diş Klinikleri Ve Estetik Klinikleri, Sağlık Turizmi Çalışanları Ve Sağlık Turizmine İlgi Duyan Herkes İçin Sağlık Turizmi Eğitimi & Sağlık Turizmi Business Networking Organizasyonudur.

Cem Evren Minaz & Ahmet Yardımcı ikilisinin yürüttüğü etkinliğin duyurusunu internet ortamında gördüm. Cem Evren Minaz ile telefon görüşmemiz sonrasında seminere davet aldım. Salona girdiğimde koltukların dolu olduğunu gördüm. Her katılımcı kendisini tanıttı. Sağlık Turizmi alanında acente ya da klinik sahiplerinin kendilerini geliştirmek amaçlı katıldıklarını gözlemledim. Türkiye’den ve Kıbrıs’tan olmak üzere sağlığın her kesiminden her yaşta insanlar vardı.

Programa göre bir gün boyunca etkinlik sürdü. Cem Evren Minaz, Derya İlteke ve Ahmet Yardımcı, konuşmacı görevini yürüttüler. Soruları yanıtladılar. Katılımcıların mutlu olarak ayrıldıkları da gözlendi!

***

Kimdir Cem Evren Minaz?

Sağlık Turizmi Danışmanı / Dijital Pazarlama Uzmanı

Evli ve 3 çocuk babası olan, bilişim alanında yazılım, PR, marka yönetimi, sektörel çözümler ve eğitim olmak üzere toplamda 20 yıldır faaliyet gösteren, 10 yıldır da sağlık sektöründe danışmanlık hizmeti veren Cem Evren Minaz, 5 Yıldır aktif olarak Sağlık Turizmi alanında Acente, Klinik, Hastane ve Doktorlara kurucusu olduğu PEGANOM ajans olarak danışmanlık ve dijital pazarlama çözümleri sunmaktadır.

Sağlık kuruluşlarına ve acentelere sağlık turizmi alanında hizmetler verirken yaşadıkları ve öğrendiklerini Youtube kanalında ve sosyal medya hesaplarında düzenli olarak eğitim odaklı video içerikler üretirken aynı zamanda yazımı tamamlanan ve yakında dağıtımı başlanacak olan “Türkiye’de Sağlık Turizmi“ Kitabının yazarıdır.

İstanbul / Şile de bulunan ofisinde 11 kişilik ekibi ile sağlık kuruluşlarına çözümler sunmaktadır.

Cem Evren Minaz, aynı zamanda bir şairdir. Yaşamın her alanında şiirin olduğu gerçektir. Şiir, duyguların yürekte çimlenmesi ve evrende açığa çıkması eylemidir. Ortamını bulmazsa dizeler isyan eder. Şair, içinde tutamadığı duygularını dizelere aktarmaktadır. Dilerseniz, Minaz’ın bir şiirine dönüş yaparak ilginizi şiirle baş başa bırakalım.

Ne Kolay Gidiyorsun

Ne kolay gidiyorsun şimdi
kocaman içi boş bir öfkeyle
gelmeyecek gibi gidişin
sağlam basıyor ayakların kaldırımlara
biraz hoyrat biraz şımarık gidişin
tüm emekleri bir kenara atıp
bir öfkeye kurban edercesine gidiyorsun.

Peki, git bakalım
sana dön demeyeceğim
dönmeyeceksin biliyorum dönsen de
gittiğin gibi gelmeyeceksin
hep bir gidiş olacak arka ceplerinde
bir bavulun hiç açılmayacak
mavi boncuklar dağıtacaksın dönenceye
soğuk bir tehdit olacak gözlerinde
gene giderim olacak her tartışmanın son kelimesi
her kelimende kan kusacak sevdam.

Bu mu diyeceğim uğruna şiirlerimi yazdığım
uykusuz gecelerimi adadığım kadınım bu mu
gözyaşlarımı özlemine hediye ettiğim
yokluğunda resimlerine sarıldığım
kadınım bu mu diyeceğim.

Yapamam bunu şiirlerime ihanet edemem
içimde büyüttüğüm çiçeğimi koparamam
sen ezip geçsen de mısralarımı
ben her kelimesini severek yazdım
sana adamış olsam da sana ait olmayacaklar
kelimelerim çocuklarım benim.

Cem Evren Minaz

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.