Bodrum Gündem

Kıssadan Hisse

Bugün bilgisayarımda gezinirken facebook sayfa arkadaşım Silva Babikoğlu’nun sayfasından aldığım ilginç metni okurlarımla paylaşmak istedim. İlgimi çekti. Sizin de ilginizi çekeceği kanısındayım.

Kıssadan hisse: (deyiminin anlamı) “Bir öyküden ders ve ibret çıkarmak” anlamında kullanılan kıssadan hisse almak deyiminde geçer.

*

“Yahudi asıllı bir Rus, uzun uğraşılar sonucu İsrail’e göçme iznini alır. Çıkışta, Ruslar bagajını denetlerken elbiselerin arasında Lenin’in büstünü bulurlar…

– Bu nedir?

Yahudi:

– “Bu nedir?” sorusu yanlıştır yoldaş! “Bu kimdir?” demeniz gerekirdi! Bu Lenin’dir, sosyalizmin temellerini atan, Rus halkına iyilikler getirendir. Ben de bunu bereketli günlerin anısı diye yanıma aldım…

Etkilenmiştir Rus görevli:

– Tamam, geçebilirsiniz!

Tel Aviv havaalanında gümrük memuru büstü görür ve sorar:

– Bu nedir?

Yahudi:

– “Bu nedir?” sorusu yanlıştır Paşam! “Bu kimdir?” demeniz gerekirdi! Bu Lenin’dir. Bu deli cani yüzünden Rusya’yı terk etmek zorunda kaldım! Yanıma aldım ki, her gün suratına tükürüp lanet okuyayım!

Etkilenmiştir İsrailli görevli:

– Tamam, geçebilirsiniz!

Adam evine gelir, büstü büfenin üstüne koyar, gelişi nedeniyle de

Akrabalarını davet verir. Yeğenlerden biri sorar: “Bu kimdir?”

Yahudi:

– “Bu kimdir?” sorusu yanlıştır kuzum! “Bu nedir?” demen gerekirdi! Bu, on kilogram, yirmi dört ayar altın, vergisiz, gümrüksüz, üstelik KDV’siz servettir.”

*

KISSADAN HİSSE: Siyaset, aynı şeyi herkese farklı anlatarak inandırma sanatıdır.

Her yalana inanana aptal, Yalanı ilk anlayana güngörmüş diyorlar. Devamlı yalanlara inananlara ne denir? …. Biliyorum ama dilim varmıyor.

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.