Bodrum Gündem

MHP’de neler oluyor?

AK Parti’yi uzun süredir “koşulsuz” destekleyen İktidar ortağı MHP’de, 14 Kasım seçimlerinden sonra oluşan yeni dönemde “muhalif” sesler yükselmeye başladı.

14 Kasım seçimlerinden sonra “zafer çığlıkları” atan AK Parti ve Erdoğan’ın aksine, gelişmeleri sessizce izleyen MHP’den son günlerden ilginç mesajlar geliyor.

MHP’den yükselen, “muhalif tonda” sesler, “MHP politika değişikliğine mi gidiyor” yorumlarına neden oluyor.

Buna birkaç örnek vermek istiyorum;

MHP, TORBA Yasa’ya karşı çıktı

**Birkaç gün önce MHP’nin ağır toplarından ve Bahçeli’ye en yakın isim olan Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Memur ve Emeklilere yapılacak zamların TORBA Yasa içinde getirilmesine karşı çıktı. Kalaycı Bütçe Komisyonu’nda, AK Partililerin yüzüne, “MHP olarak öteden beri torba düzenlemelere hep karşı çıkmışızdır” dedi. Ardından da “çok istisnai durumların dışında” Meclis’e TORBA yasa teklifi getirmemelerini istedi.

Emekli zammını az buldu,

Erdoğan’la görüşmeden teklif verdi

**MHP, kamuoyunun yoğun olarak tartıştığı emekli maaşlarına yapılacak zam oranını da az buldu. AK Parti tarafından hazırlanan teklifin, Meclis genel kurulunda görüşüleceği gün, yeni bir kanun teklifi ile karşılık verdi.

Oysa Bahçeli, İktidar ortağı ile bu tür sorunları önce Erdoğan’la konuşarak veya AK Parti kurmaylarıyla istişare ederek çözerdi.

Bu defa öyle yapmadı. Kendisine sorulmadan hazırlanan teklifteki emekliye zam oranı ile ilgili olarak, Cumhurbaşkanı yurt dışındayken, konuşmadan tavrını ortaya koydu.

Bahçeli’nin bu tavrı, “AK Parti, emeklilere yapılacak zam oranını Bahçeli’ye sormamış” şeklinde yorumlandı.

**Bahçeli, bu konuyu Meclis grubundaki konuşmasına da taşıdı. Tatile girmeden önce son grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı, “Emeklilerimize yüzde 25’lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır” dedi ve MHP’nin teklifini açıkladı ve 077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasını istedi. Bahçeli, “Bizim isteğimiz; memurlara uygulanan 8 bin 77 TL liralık seyyanen zammın emeklilere de uygulanmasıdır. Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler gözden geçirilmelidir.”

Bahçeli’nin çıkışı AKP’ye geri adım attırdı.

Bahçeli’nin grup konuşmasındaki eleştirileri ve emekli maaşlarıyla ilgili kanun teklif hazırlaması, AK Parti’de paniğe yol açtı.

Bahçeli’nin sözleri üzerine durum değerlendirmesi yapan AKP Parti, bugün genel kurula gelecek olan memur ve emekli maaşlarına ilişkin Torba yasa teklifinin görüşmelerini ertelemek zorunda kaldı.

AK Parti kurmayları, emeklilere ilişkin zam kararını revize etti ve Bahçeli’in isteği yönünde düzeltti.

MHP Genel Başkanı’nın istekleri önergelerle meclis genel kurulunda kabul edilecek

İsveç, PKK’nın Avrupa’daki mağarasıdır

** MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsveç’in NATO üyeliği konusunda Litvanya’dan iyimser haberler gelmesine rağmen, İsveç’e ağzına geleni söyledi.

Litvanya’ya Ankara’dan cevap veren iktidar ortağı Bahçeli, “kararı Cumhurbaşkanı verecek ama…” dedi ve İsveç’in NATO üyeliğinin TBMM’den geçeceğini hatırlattı.

“İsveç, PKK’nın Avrupa’daki mağarasıdır. Kandil neyse Stockholm aynısıdır. İsveç, politikalarından dönüş yaparsa bir şey demeyiz. Müttefik olacaksak mertçe olalım. Milli varlığımızı tehdit eden, kanlı terör örgütlerine kucak açan, bunların terörist devşirmesine kendi başkentinde göz yuman bir ülkeyle bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasıl buluşacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? Sadece F-16 ile ilgili parmak sallanıyor diye tamam mı diyeceğiz. “

MHP, sesini yükseltiyor mu?

Bu nedenle yeni dönemde MHP’yi daha yakından izleyeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.