Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum’da kim Başkan olursa olsun bu sorunlar çözülmez. Çözüm yazdım.

    Türkiye’nin sorunları aynı zamanda Bodrum’un sorunlarıyla benzer sorunlar.

    Bodrum’da Belediye Başkanı olmak kolay değil. Diken üzerinde oturmaya benzer Sorunların başlıcaları, yol, su, elektrik ve altyapı yatırımları.

    Peki, bu sorunlar daha önce de olan sorunlar olduğuna göre demek ki yapısal bir sorun var.

    -Bodrum’daki çözümsüzlük Muğla Anakent ve iktidar kaynaklı

    Bodrum’un bir Anakent Muğla Belediyesi’nin altında olmak. İktidarı elinde tutan parti ile Bodrum Belediyesi’ni alan partinin ayrı bir CHP’li oluşu. Bodrum’un Türkiye çapında rantı en yüksek bir yer olması gibi faktörler Bodrum’un sorunlarını çözümsüzleştiriyor.

    -Bodrum’da Oxford Üniversitesi vardı da Bodrumlunun haberi mi yoktu?

    Kısacası ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in “Oxford Üniversitesi vardı da biz mi gitmedik” sözü aklıma geliyor. Şimdiye kadar ki, Bodrum Belediyesi’nde her şey vardı da yapılmıyor gibi mi?

    Onun için konu Mehmet Kocadon, Ahmet Aras ve diğerlerinden çok kasabadan şehirleşmeye geçen Bodrum’un ekonomisiyle, yönetimiyle özerk olması gerekir.

    -Kısacası Bodrum’a  kendi göbeğini kendisi kesebilir bir yönetim şekline getirilmelidir.

    Sorunları iyi tespit edip nerede tıkanıklık var ise çözüme odaklanmalıyız. Bunu da medya İle sokaktaki Bodrum ve ülkeyi yönetenler ile paylaşmadan geçer.

    Bodrum’u yönetmeye talip Belediye’nin bir Anakent Belediyesi Muğla’nın altında oluşundan bir de Merkezi hükümet ile aynı parti çatısı altında olmamaktan yumak olan sorunları var. İşte bunlar çözülürse Bodrum kendi ayaklarının üzerine basar ve kendi göbeğini keser.

    Bir de adı ilçe olan Bodrum’un artan yaz nüfusu ile bir büyük şehir konumuna yükselmesinden sorunu var.

    Bu koşullarda Bodrum’a Başkan olan ve olacaklara Allah yardımcı olsun. İki ucu boklu değnek misali Bodrum’un gerçekten kartopu olmuş sorunlarla boğuşuyor olması hangi partiden kim gelirse gelsin bu sorunlar yumağı aynı kalacaktır. Bodrum’un bu sorunları var ancak bunu kimse masaya yatıramıyor.

    -Bodrum’un İl olmasına “Hayır”

    Bir de İl tartışması var Büyüyen Bodrum’un bir de İl statüsüne geçmesi tartışılıyor işte o zaman Bodrum biter. Kasaba Bodrum, Kasaba olarak kalsın. Bodrum’u bitirmek isteyenler Bodum’u il yapar.

    Bodrum bir kasabadır ve kasaba statüsünde kalmalıdır.

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal Stokholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.