Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Akbelen’in İkizköylüleri Türk milletinin gerçek efendisidir

    Akbelen’deki ormanların nasıl katledildiğini ve onların kesilmesini önlemek için 80-90 yaşındaki İkiz köyünün ninelerinin torunları ile birlikte ağaçları kesilmesin diye nasıl kendilerini siper ettiklerini görmesek acaba diyeceğiz.

    Ancak Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’yı ziyaret eden bir grup Yeniköy- Kemerköy etrafındaki köylerin muhtarları ise eylemcileri ikiz köyünün dışından gelen kişiler olduğunu iddia etmişler.

    -Türk milletinin aklı İle dalga geçilmesin

    Şimdi bu gerçekten içler acısı ve Türkiye’nin aklı İle dalga geçmesidir. Sayın Valimiz de sanıyorum bu nenelerimizin canlarını nasıl feda edercesine ağaçlarını koruduklarını görmüştür.

    -Bu neneleri elleri öpülür. Onları unutmayacağız

    Bu nenelerimiz, torunları ile birlikte adeta Türkiye’nin korunması içim kollarını açıp koruya almıştır.

    Tabii ki bir avuç onurlu köylülerin başlattığı ve yaklaşık 4 yıldır süren bu mücadele Türkiye sathında hatta Türkiye sınırlarını bile aşmıştır.

    -Akbelen orman katliamı artık Türkiye meselesi olmuştur

    Doğa ve çevreye duyarlı olan sivil toplum örgütlerinin üyeleri de tabii ki otobüslere binerek, Akbelen’e ulaştılar ve köylüleri yalnız bırakmadılar. Tabii ki o muhtarların bunu kavraması kolay değildir.

    -Konu Milas Milas sınırını aşmıştır

    Hatta Akbelen ormanlarındaki katliamın durdurulması için Akbelen ormanlarını yok etmek isteyen şirketin İstanbul’daki merkezinin önünde yapılan protesto ile de yankı bulmuştur. Yani bir avuç Akbelen köylülerinin eylemi başarılı olmuş Milas sınırlarını aşmıştır.

    Kısacası Akbelen’de yok edilmek istenen orman katli haberleri dünyanın dört bir yanından duyuldu.

    İşte bu da bize ülkesini, toprağını, ağacını seven Türk köylüsünün büyüklüğünü ve asaletini gösteriyor.

    -Bu konu Muhtarları aşar

    O nedenle Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’yı ziyaret eden bölgenin muhtarları bu kişileri kast ettiği aktivistlerin illede o köyden olması gerekmiyor. Konu Türkiye’nin gündemini oturmuştur.

    Doğaya, çevreye ve dünyanın geleceğine sahip çıkan insanları da sanki bir terörist gibi göstermenin de hiç bir anlamı yok.

    Bu coğrafyada hepimiz yaşıyoruz. Hepimizin geleceği bu dünyada. Bu dünyaya hepimizin sahip çıkması gerekiyor.

    -İyi ki cesaretli Akbelen köylüleri var

    İyi ki bir avuç Akbelen ormanlarının İkiz köylülerinin bu kararlı duruşları var ki, bu orman katliamından dünyanın haberi oldu.

    Konuyu böyle çarptırarak kimse bu tarihi sorumluluktan kurtulamaz.

    Konu Türkiye’nin ormanları, geleceği ve akciğerlerinin yok edilmesidir.

    Bugün dünyanın değişik yerlerinde ve Türkiye’de hissedilen mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklığın ana nedeni ise doğal dokunun bozulmasından kaynaklanıyor.

    Özellikle yaşadığımız bu güzel dünyayı, kömür çıkarıp, büyük rantlar elde etmek için gözden çıkarıyorsak, bize bu dünyayı armağan edene ihanet ediyoruz demektir.

    -Hele hele Müslümanlığa hiç yakışmaz

    Mademki, Müslümanız, bu dünyanın bir yaratanının olduğuna inanıyoruz. Onun yarattıklarına da ihanet edip günah işliyoruz. Ayrıca bu ihanet dünyada yaşayanlara ve gelecek nesillere de bir ihanettir.

    Akbelen de ağaçlara kendini siper o nenelerin ellerinden öpüyorum. O neneyi ve onu koruyan o genç kardeşimiz torununu kutluyorum.

    Siz Türkiye’nin örnek alınacak sembolik kahramanı oldunuz.

    İyi ki varsınız.

    Selam ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.