Bodrum Gündem

Helvacı Ali Yalıkavak’ta açıldı

1892 yılında kurulan,180 yurt içi 35 yurt dışı şubesi bulunan ve 4. kuşağını yaşayan Helvacı Ali Yalıkavak’ta hizmet vermeye başladı.

Bodrum Gündem Haber

İşletme Yalıkavak’ın yerli ailelerinden genç girişimci Esra Kalın Özaltın tarafından açıldı. Geçtiğimiz gün resmi açılışla kurdelası kesilen işletmenin açılışına Yalıkavak eski Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Geçmiş dönem Bodrum Kaymakamlığı yazı işleri müdürü Muammer Şaşmaz, Yalıkavak eski Muhtarı Ragıp Kalın, Yalıkavak Muhtarı Ali Çınar başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

İşletme sahibi Esra Kalın Özaltın yaptığı açıklamada; Sizlere ufak şirin bir dükkân açıp ailecek hep beraber mekân bizim mekan sizin oturmak istedik. Beni çok mutlu ettiniz. Helvacı Ali’de dondurmalı irmik helvası satıyoruz. 5 çeşit dondurmalı irmik helvamız var. Çikolatalı, Lotus bisküvili, meyveli, Antep fıstıklı ve sade. Sade helvayı sıcak servis yapıyoruz. 4 kuşak olarak biz bu hikâyeyi devam ettiriyoruz. Türkiye’de 180 şubeyiz yurt dışında 35 şubeyiz. Helvacı Ali olarak damak tadıyla kalitesi ile sizlere hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Genç girişimciler çoğaldıkça mutlu olduklarını ifade eden Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Erdoğan Başeymez “Cennet Bodrumumuzun cennet beldesi Yalıkavak’ımıza böyle güzel işletmeler açıldıkça böyle esnaflarımız çoğaldıkça genç girişimci bayan olunca biz daha da mutlu oluyoruz. Bizler Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak böyle genç kardeşlerimizin genç girişimcilerimizin yanındayız. Yalıkavak’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yalıkavak eski Belediye Başkanı Mustafa Saruhan yaptığı konuşmada şu ifadeler yer aldı; “Zamanın birinde bir Ali amca varmış, rahmetli bir helva yapmış bu helva devam ediyor nesilden nesile. Memleketten kimler gelmiş, kimler geçmiş sormak lazım bizden önce gelenlere. Hayırlı olsun. Bu devirde bu dönemde ekonomik şartlarda dükkân açmak istihdam sağlamak her Babayiğit’in harcı değil. Yiğitlik erkekte olmuyor, bayanda da oluyor seni tebrik ediyorum. Allah utandırmasın hayırlı uğurlu olsun”

Helvacı Ali Tarihçesi;

“Hikayemiz 1892 yılında ilk kuşak dedelerimizden İdris Efendinin Yugoslavya (Kosova) Prizen’den İnegöl’e göç etmesiyle başladı. İdris Efendi aile mesleği olan helva, boza ve şıra üretimini İnegöl’de devam ettirerek bugün 4.kuşağa kadar ulaşan bu asırlık lezzetin temelini attı.

1990 yılında İdris Efendi tarafından ilk helva, boza ve şıra dükkânımızı İnegöl’de açtık.

1919 yılında 2.kuşak dedemiz ve isim babamız Helvacı Ali ( Ali Bozacılar) doğdu. İlkokul eğitiminin hemen ardından 1930’larda başladığı aile mesleğini ömrünün sonuna kadar ilk günkü gayreti ve özverisi ile devam ettirerek, Babadan aldığı mesleğini oğluna (Şadan Bozacılar) ve torununa ( Cihan Bozacılar ) bir miras olarak aktardı.

1956 yılında dünyaya gelen 4.kuşak Cihan Bozacılar, eğitim hayatıyla devam ettirdiği ata, dede ve baba mirası mesleğini, eğitim hayatından sonra tam zamanlı olarak icra etmeye devam ediyor.

Yıllardır hazırladıkları süt ve irmik helvaları, Bursa İnegöl’de özellikle ramazan ayında bir ramazan geleneği haline geldi. Güzel İnegöl’ümüzün büyük beğenisine mazhar olan asırlık lezzetlerimizi müşterilerimize ulaştırabilmemiz için, tarihi çarşımızın girişinde kendine özgü konsepte sahip olan, açtığımız yeni şubemiz ile taçlandırdık.

Kase içerisinde dondurma üzerine asırlık lezzetlerimizden olan irmik helvamızı sıcak bir şekilde servis etmeye başladık. Kısa sürede büyük beğeniye ve ilgiye ulaştı. İnegöl’ümüze ziyarete gelen misafirlerimiz tarafından da yoğun ilgiye ulaşınca ilk şubemizi Bursa’da açtık. Hemen ardından sırasıyla Ankara, Sakarya, İzmir, Balıkesir, Kütahya, İzmit, Çanakkale ve İstanbul’da şubelerimizi açmaya başladık.

“Türkiye’nin Helvacısı” sloganıyla çıktığımız yolculuğumuza bugün Türkiye’de ve Dünya’da 70’e yakın şehrimizde 160’ın üstünde ki şube sayımıza Dubai, Irak, Yunanistan, Kuveyt, Azerbaycan Bakü, Suudi Arabistan, Bahreyn, Ürdün, Katar, Umman ve daha birçok farklı ülkelerde ve farklı şehirlerde şubeler açarak, atadan aldığımız bu mirasımızı ilk günkü lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeden gün geçtikçe daha da büyük kitlelere ulaştırmaya devam ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.