Bodrum Gündem

Haberli-Yorum Meral Akşener Akbelen’deki nöbet eylemini ziyaret etti

“Meral Akşener Akbelen’deki nöbet eylemini ziyaret etti…” Akbelen Direnişini yakından takip edenler bu başlığı görünce adım gibi eminim “Fatih Bozoğlu yalan-yanlış(!) haber yapmış…” diye yorumlayacaksınız. Akbelen Direnişini yakından takip etmeyen okurlarımız ise Kılıçdaroğlu’nun Akbelen ziyaretinin ardından sıradan bir haber diye değerlendireceklerdir.

Başlık yanlış değil, haber de yalan değil…

İYİ Parti Muğla İl ve İlçe Teşkilatları “Haydaa Genel Başkan Muğla’ya gelmiş, bizim niye haberimiz olmadı?” tedirgin olmasınlar. Çünkü bu başlık ve aşağıda vereceğim haber tam iki yıl önce Duvar Gazetesinde yayınlanmış. Haber Bodrum’da gazetecilik yapan Selçuk Arslan’ın haberi.

19 Ağustos 2021 tarihinde yayınlanan haberde;

İYİ Parti lideri Akşener, Akbelen Ormanı’nı korumak için mücadele eden bölge halkını ziyaret etti. Akşener, “Bu tür mücadelelerde bedel ödenir ama çok hayırlı ve mübarek mücadeledir…” demiş.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e o dönemin Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergün de eşlik etmiş. Akşener ve beraberindekileri karşılayan bölge halkı, 2 yıldır termik santral nedeniyle yaşanan talana karşı nasıl mücadele verdiklerini anlatmışlar.

Yaşanan sorunları dinleyen Akşener ise özellikle kadınların Akbelen Ormanı’ndaki mücadelesine dikkat çekerek ki; takım elbiseli, makosen ayakkabılı siyasetçilere inat Akbelen’deki mücadelede hala kadınlar ön planda.

Akşener şöyle buyurmuştu 19 Ağustos 2021’de; “Burada da doğa, çevre, orman, toprak, su gibi konularda kadınlar, özellikle de köylü kadınlar organize oldu. Allah bin kere razı olsun. Dikkat çektiğiniz için buraya el sürülememiş. O sesi çıkarmasanız, bu orman çoktan gitmişti. Bu tür mücadelelerde bedel ödenir, biliyorum. Ama çok hayırlı ve mübarek mücadeledir…”

Peki yaklaşık 10 gündür süren Akbelen Direnişi ve Mücadelesini bu sefer neden ziyaret ederek destek verdiğini açıklamadı. Akbelen’i ziyaret ederek Akbelen direnişi ve mücadelesine destek veren İYİ Parti İl ve İlçe Başkanları ile teşkilatlarını ayrı tutuyorum. Bodrum İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber ve İYİ Parti’nin önde gelen isimlerinden Mehmet Tosun başta olmak üzere teşkilat samimi ve içten bir şekilde Akbelen mücadelesine destek veriyorlar.

Peki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener neden destek vermiyor ya da veremiyor?

Sakın bu sorunun yanıtı; Meral Akşener’in danışmanı Sedat Aksakallı’nın, “beşli çete” olarak adlandırılan müteahhitlerden Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak ve Hüseyin Arslan’ın sahibi olduğu YDA Group’un da avukatı olduğu ortaya çıkması olabilir mi?

Haber bu, benim yorumum da bu.

Sizin yorumunuz ne?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.