Bodrum Gündem

Tuna Işın’dan görkemli adaylık açıklaması

20 Ağustos’ta gerçekleşecek olan CHP Bodrum İlçe Başkanlığı seçiminde  ilk başkan adaylığı açıklaması Tuna Işın’dan geldi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Bodrum İlçe Binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, başkan yardımcılarından İbrahim Akbaş ve İlknur Ülküm Seferoğlu, CHP Bodrum İlçe Başkanı Başar Bıyıklı, il yönetim kurulu üyeleri,  şimdiki ve geçmiş dönem meclis üyeleri ile geçmiş dönem ilçe başkanlarının yanı sıra partililer katıldı.

Açılış konuşmasını mevcut başkan Başar Bıyıklı yaptı. CHP’nin Bodrum’da 5 binden fazla üyesi olduğunu belirten Bıyıklı’nın konuşmasında birlik  vurgusu yaptığı dikkatlerden kaçmadı. “

CHP Bodrum İlçe Başkanlığına üçüncü kez aday olan Tuna Işın’ın basın açıklamasının detayları şöyle;  Yaklaşık 4 yıl önce, coşku dolu, sevgi dolu, umut dolu bir yürüyüşteyiz diyerek sözlerime başlamış ve yol arkadaşlarımla birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimine aday olduğumuzu açıklamıştık.

O günden bu yana hiç eksilmedik, hep üstüne koymaya, kendimizi sizlere daha iyi anlatmaya gayret ettik. Halkımızı ve üyelerimizi dinleyerek, anlamaya çalışarak, onlara inanarak; çoğala çoğala bugünlere geldik… İşte şimdi, yine aynı sevgi, aynı coşku ve daha büyük bir umutla, huzurunuzda olmaktan onur duyuyoruz.

Değerli Yol Arkadaşlarım,

Biz hazırız! Geçmişin bize bıraktığı mirasla bugünlere kadar geldik ve şimdi anlıyoruz ki; bu mirası, en iyi şekilde geleceğe taşımak gibi bir borcumuz var. Bodrum’un yarınlarına, çocuklarımızın yarınlarına borcumuz var. Yaşadığımız bu cennetin; doğasına, tarihine, kültürel değerlerine borçluyuz! İşte, bu borcu ödemek için geliyoruz…

Dostlar!

Partimizde herkesin kendini ifade edebildiği, her sesin karşılık bulabildiği,  görmezlikten gelinen parti emeğini, eşitlik ve adalet duygusuyla, taçlandırmak için geliyoruz… Geliyoruz çünkü! Hak ve hukuk temelinde, özgür ve insanca bir yaşama dair umudu, sizlerle birlikte büyüteceğimize sonsuz bir inanç duyuyoruz…

Aklın ve Bilimin yolunda, katılımcılığı rehber edinerek, meslek ve çevre örgütleri, odalar ve muhtarlarımızla birlikte; kent konseyi başta olmak üzere, diğer sivil toplum kuruluşlarımızla, ortak aklın izini süreceğiz… Esnafımızın, işçimizin, köylümüzün, emekçimizin yanında olmak için geliyoruz… Yoksunun, yoksulun yanında olmak için geliyoruz…

Daha kalbimizin yerini unutmadık dostlar, daha kalbimizin yerini unutmadık! Unutanlara inat, solda kalacağımızı, solun değerlerini; yerelde ve genelde iktidara taşıyacağımızı buradan ilan ediyoruz.

Zulme ve Yoksulluğa paydos edene kadar mücadelemiz sürecek.

‘Tam Bağımsız Türkiye’ mücadelesinin ebedi kahramanları Denizlere selam olsun!

Gezi’de ‘Bir Ağacın Gölgesinde Kardeşçe Bir Yaşam’ın bayrağını taşıyan Ethem Sarı Sülük, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan’lara selam olsun!

Ve ‘Yaşam Hakkı’ savunucuları; Akbelen’in kahraman kadınlarına, İkizköy halkına selam olsun!

Yol Arkadaşlarım,

Sırası gelmişken, üzerine basa basa söylemek istiyoruz, toplumsal menfaatler kişilerin ve onların çıkarlarının üstündedir. Halkın Partisi Ancak Halkına Hizmet Eder. Bu nedenle, partimizin rozetini taşıyan, partimizin adayı olarak seçilmiş ya da seçilip görev almak isteyen hiç kimse; halkın iradesine karşı karar alamaz ve bu kararı uygulayamaz.

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer,

Nasıl ki; ‘Ulusal Egemenlik’ fikrine, hayatını adayan Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş savaşının en zor günlerinde bile; ‘meclisle çelişirim ancak meclis olmadan yapamam’ diyerek, şartlar ne olursa olsun, demokrasiden vazgeçmediyse, bizler de asla vazgeçmeyeceğiz!

Sevgili Dostlar!

En büyük vaadimiz demokrasidir… Şartlar ne olursa olsun, ülkemizde ‘Parlamenter Demokratik Cumhuriyetin ve en büyük sorunlarımızdan biri olan parti içi demokrasinin öncüsü olacağız…

Ayrımız gayrimiz olmadan, mahalle temsilcilerimizden yerel yönetimlerde görev alacak arkadaşlarımıza kadar her aday; üyelerimizin iradesiyle sandıkla belirlenecektir.

İkinci en büyük vaadimiz, başta gençlerin ve kadınların partimize olan bağlılık duygusunu rencide eden; fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak olacaktır. Parti çalışmalarımızın her aşamasında, politika üreten, seçimlerde kapı kapı gezen, afet ve olağanüstü durumlarda hemen organize olabilen ve yardıma koşan; başta kadın kolumuzla birlikte gençlik kollarımıza, hepinizin huzurunda sonsuz şükran duygularımızı sunuyoruz.

Biz onları, yönetim ana kademesinin yan kolları olarak değil partimizin asli unsuru olarak görüyor ve öyle kabul ediyoruz. Şunu da ciddiyetle ifade edelim ki, kadın ve gençlik kolu başkanlarımızın, katılımı olmayan hiçbir kararın altına imza atmayacağız! Çünkü ‘tarlada izi olanın, harmanda da yüzü olur’…

Parti emeği, bizim siyasetimizin en yüce değeridir!

Bu duyguyla; partimizde sorumluluk ve temsil noktasında görev almak isteyenleri, öncelikle, Cumhuriyet Halk Partisinin merdivenlerini, emekle, adım adım çıkmaya davet ediyoruz.

Değerli Partililer,

Rant odaklı, ulusal ve küresel sermayenin dayatması altında ortak akla, kolektif bir yönetim anlayışına en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemin içindeyiz. Bu amaçla; yönetim kurulu toplantılarımızı, asil ve yedek yönetim kurulu üyelerimizle birlikte yapmaya karar verdik. Bunun yanında, ilçe yönetimi olarak kuracağımız ihtisas komisyonlarında; üyelerimizin görüşlerinden, tecrübelerinden, mesleki birikimlerinden en geniş paydada yararlanmak istiyoruz.

Yoldaşlar!

Bizi, geleneklerimiz yaşatır, bugün burada yaptığımız şey; sadece bir adaylık açıklaması değildir… Bu bir davettir… Değerlerimize sahip çıkmak adına, o güzel düşlere, O güzel yarınlara ulaşmak adına, doğayı, çevreyi, İnsanı korumak adına, bu uğurda beraber yürümek, beraber başarmak adına, bu bir davettir…

Gelinen noktada, imkansızı başarmaktan başka bir çare olmadığının bilincindeyiz. Yüzüncü yılına giren Cumhuriyetimiz, son 20 yılda neredeyse tüm kazanımlarını bir bir kaybetmeye devam ediyor. Ülkemiz, ‘karşı devrim’ kıskacında, demokratik bir hukuk devletinden, tek adam iradesinin her şeye muktedir olduğu bir rejime teslim edilmiş haldedir.

Sevgili Yol Arkadaşlarım!

Çocuklar tehlike altındadır, kadınlar tehlike altındadır.

İnsan hakları, özgürlükler, adalet ve toplumsal barış tehlike altındadır…

Kültürel, tarihi ve doğal mirasımız, KÖKTEN-RANTÇI bu zihniyetin, vicdan yoksunluğuna karşı; Kazdağları, Hatay Dikmece Köyü ve Akbelen Ormanları’nda olduğu gibi, göğüs göğüse mücadele vermektedir…

Bu arada içiniz rahat olsun, Akbelen için ne düşünüyorsak, Sazköy için de aynı şeyi düşünüyoruz…

İşte Bu Şartlar Altında!

Yüzüncü yılında Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve kazanımlarını korumak hayati bir meselesidir.

Huzur ve güven içinde, insanca yaşamanın kavgası gün geçtikçe daha da zorlaşıyor yoldaşlar.

Onlar ki ümidin düşmanıydılar!       Bu nedenle safları sıklaştıracağız… Çünkü bu kavga, faşizme karşı hürriyet kavgasıdır!

Dostlarım!

Telafisi kolay olmayacak son seçimlerden sonra, partimiz, sancılı günlerden geçiyor. Bu süreci analiz ettiğimizde, seçimde değil de asıl, seçimden sonra kaybetmişiz gibi gelmiyor mu size de?

Bu sancılı dönemi geride bırakmak ve umutlarımızı tekrar yeşertebilmek için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Cumhuriyet Halk Partisi, devrimci gelenekleri olan; değerler ve ilkeler partisidir!
Ve partimizde, değişim kaçınılmazdır elbet. Ancak karşı olduğumuz görüşlerin esiri olmadan, Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, ilkelerimizin ışığında; demokratik, eşit ve adil bir anlayışla; Cumhuriyet Halk Partisi, mutlaka bu süreçten güçlenerek çıkacak ve kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyetine ve halkına, umut olmaya devam edecektir. Partimizin demokrasi kültürüne güveniyoruz. Yurtsever, aydın, sağduyulu üyelerimiz, bu sürecin en büyük teminatıdır.

Değerli Cumhuriyet Halk Partili Ailem,

Birbirimizi tüketerek yaşayamayacağımız çok açık, asıl şimdi ve eskisinden daha çok birbirimize ihtiyacımız var… Birbirimizle konuşmaya, Birbirimizi anlamaya ve Birlikte başarmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz günler, bu günler.

“Yok, Öyle Umutları Yitirip Karanlıkta Savrulmak…

Unutma, Aynı Gökyüzü Altında Bir Direniştir Yaşamak”

Sevili Yol Arkadaşlarım,

Umut etmekten dün de vazgeçmedik bugün de vazgeçmeyeceğiz… İnanın, tüm umudum sizlersiniz.

 Ve “MUTLAKA BAŞARACAĞIZ, MUTLAKA, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ.”

Yaşasın Atatürk, Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.