Bodrum Gündem

Milas-Boğaziçi-Gültan Sitesi Merkezli “Aile Sağlık Merkezi” Açılması

Halk içinde muteber nesne yok devlet gibi.

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.”

Kanuni Sultan Süleyman

Bir hafta kadar önce sahilde aniden rahatsızlanan ve aramalara karşı bir saat kadar sonra ancak gelen cankurtaran aracı ile ilçe hastanesine kaldırılan Gülten Yazlık Sitesi sakinlerinden Ankaralı Sıtkı Karadayı’nın rahmetli olduğunu değişik ağızlardan ve site yönetiminden gelen ileti sonrasında öğrendim.

Aldığımız ileti şu sözcüklerden oluşmuştu: “Sitemizin renkli kişilerinden Sıtkı Karadayı kardeşimizi zamansız ve erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi olmak üzere sevenlerinin başı sağ olsun! Acılarını paylaşıyoruz. Yattığı yer incitmesin güzel insanı!” Bu durumda hastanın çeviresimdeki umarsız kalmışlardır. Bu bölgede bir Aile Sağlık Merkezi olsaydı daha erken hastaya ulaşmak gerçekleşir ve iyileştirme sağlanabilirdi diye, düşünüyor insan…

İnsan sağlığını koruma konusunda ya da acil durumlarda görevli kişiler doktorlardır. Elbette insan sağlığı hakkında tıp doktorları çok önemli görevler üstlenmektedir. Fakat buradaki görevin çok büyük bir bölümünün size ait olduğunu söylemek gerek. Zira doktor, sadece gerekli durumlarda oluşan hastalığı tedavi etmekle ya da iyileştirmekle görevlidir.

Hastalığın oluşmamasını sağlamak ve tedaviden sonra bünyenizi korumak, tamamen sizin elinizdedir. Peki, tam olarak ne yapmalı? İşte bu kısa bilgileri paylaştıktan sonra şimdi de insan sağlığı konusunda sizlerin, kendinize olan sorumluluğunuzdan bahsetmeye çalışalım. Kendi sağlığınız için yapmanız gereken ilk husus, bilgi edinmektir. Zira sağlık konusunda yeterli seviyede bilgi edinmeden atacağınız her adım, size olumlu yarar sağlamaktan çok, olumsuz şekilde yansıyacaktır. İşte bu nedenle insan fizyolojisi ve anatomisi hakkında kapsamlı bir bilgi edinmeniz ve gerekli bilince sahip olmanız, çok önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Boğaziçi köyü sınırları içinde kalan Adabükü çevresinde Gültan Yazlık Sitesi, Fabay, Başko, Feza, Filamingo, Gülistan ve Maya gibi birçok site yer almaktadır. Buralarda binlerce insan yaşamaktadır. Migros, A-101, Şok gibi marketler ve Jandarma Güvenlik Merkezi bulunmaktadır. Bu yöre Milas ve Bodrum ilçesinin ortası konumunda yer almakta olup ve yollarda trafik yoğunluğu da fazladır. Adı geçen ilçelere uzaklığı 35’er km civarındadır.

Böylesi ortamda acilen Milas-Boğaziçi-Gültan Sitesi merkezli Aile Sağlık Merkezi açılması gereksinimi doğmuştur. Bu amaçla Sitelerin Yöneticilerine, Boğaziçi Köyü Muhtarlığına, Milas Kaymakamlığına, Muğla Valiliğine ve ilgililere önemli görev düşmektedir. Çünkü insan sağlığı ve hayatı çok değerlidir.

Sağlığa Yorum

Dizin mi kireçlenmiş
Bu yolların dargınlığıdır,

Sağ elin mi uyuşuyor ara sıra
Bu omzunun unutkanlığı,

Gözlerin seçemiyor mu yüzünü sevdiğinin
Anılar araya girmiş demektir,

Uzun boyluydun ya kısaldın mı biraz
Belki de yukarlarda umdukların yok,

Yüreğin mi durdu kardeş
Bu, iş bırakımıdır sendeki minicik doğanın…

Fazıl Hüsnü Dağlarca

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.