Bodrum Gündem

Özgür Özel’den “memnuniyet anketi” önerisi

CHP Grup Başkanı Özel, İBB Başkanı İmamoğlu dahil, tüm CHP’li belediye başkanları için “memnuniyet anketi” yapılmasını istedi. Halkın istemediği isimlerin de belediye başkan adayı yapılmaması gerektiğini söyledi

Emin Varol/Bodrum Gündem

CHP’de “değişimi” savunan Manisa Milletvekili ve Grup Başkanı Özgür Özel, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da dahil tüm CHP’li belediye başkanları için, “memnuniyet anketi“ yapılmasını istedi.

İBB Ekrem İmamoğlu tarafından CHP’ye genel başkan adayı gösterilen Özgür Özel, Bodrum’da yaptığı açıklamada, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için adayların nasıl belirleneceği ile ilgili soruları yanıtladı.

 

Başkan, halk istiyorsa yeniden aday olabilir

CHP Genel Merkezi’nde başkan adaylarını belirlemek için çalışmalar yapıldığını kaydeden Özgür Özel, şöyle devam etti:

“Bütün seçilmişler için, sandık koymanın yolu bazen felaket de olabiliyor. Örneğin yerel yönetimler için.

Belediye başkanları halka iyi hizmet ediyordur. Ama teşkilattan gelen iş taleplerini karşılayamadığı için ön seçimden çıkamayabilirler.

CHP’li belediye başkanları için halkın önüne sandık konularak ‘memnuniyet anketi’ yapmak lazım. Halk istiyorsa yeniden aday göstermeniz lazım. Halkın memnun olmadığı isimleri ise aday göstermemek gerekir.

Kesin kazanılacak yerlerde adayı, örgüte sormak lazım

CHP Grup Başkanı Özel, CHP’nin (Ankara-Çankaya, Muğla-Bodrum gibi) seçimi kazanacağı kesin gözüyle bakılan yerlerde ise ”kiminle, hangi adayla kazanılacağını, CHP örgütüne sormak gerekir” diye konuştu.

Özel: Komünist Osman’ı örnek alın

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Bodrum’un Kültür ve Sanat Merkezi Dibekli Han’da, İzmir Dikili’nin efsane Belediye Başkanı “Komünist Osman” lakaplı Osman Özgüven’in yaşamını konu alan belgeseli izledi.

Türkiye, Osman Özgüven’i, halka bedava su ve ekmek dağıtan belediye başkanı olarak tanıdı. Özgüven, bedava su dağıttığı için AKP tarafından 2013 yılında görevinden alındı.

Rahatsızlığı nedeniyle kendi belgeselini izlemek için Bodrum’a gelemeyen “Komünist Osman” olarak tanınan Osman Özgüven, sinevizyon aracılığıyla izleyenlere seslendi.

Özgüven’in, “bugünkü iktidar vaktini doldurdu, onlar gidecekler. Bir araya gelerek bu iktidardan kurtulmalıyız.” sözleri dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Özel: Komünist Osman’ı örnek alın

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’la birlikte belgeseli izleyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP’li belediye başkanlarının, “Komünist Osman” lakaplı Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven’i örnek almalarını istedi.

Özgür Özel, “umarım CHP’nin bütün yerel yöneticileri, arkalarından böyle anılacak, bu kadar temiz, bu kadar halkçı, sahici belediyecilik yaparlar” diye konuştu.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.