Bodrum Gündem

Muğla Milletvekilleri İsyanda, Yine Osman Gürün

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün ruhu yine, CHP Genel Merkezi’nde dolaşıyor. Çünkü CHP, yine Muğla’ya 5 yıl süresince hizmet eden 4 milletvekilinin üstünü çizdi.

2018 seçimlerinde olduğu gibi. CHP Muğla Milletvekili listesi tamamen değişmiş, Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve Akın Üstündağ’a veda edilmişti. Yerlerine ise Süleyman Girgin, Suat Özcan, Burak Erbay ve Mürsel Alban Muğla adayları olmuşlardı.

Bu listeyi CHP’nin Muğla’daki “kıdemli ağabeyi” Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yaptığı, hatta listenin Ankara yolculuğu sırasında değiştirildiği de “güçlü bir iddia” şeklinde iddia edilmişti.

2023 seçimleri için listeleri oluşturulurken milletvekillerine, “Listeyi yine Osman Gürün mü hazırlayacak?” diye sordum. Bana, “ Osman Gürün Kemal beyin gözünden düştü. Bu defa etkili olamaz” denilmişti.

Ancak, öyle olmadı. Dr. Gürün’ün ruhu yine CHP Genel Merkezi’ne geldi. Ve en az iki adayını, liste 1.si Avukat Cumhur Uzun ve Avukat Gizem Özcan’ı listeye yerleştirdiği, diğerleri (Bodrum’dan Süreyya Öneş, Fethiye’den Mehmet Demir, Marmaris’ten Fatma Gebeş Çimen ve Ziraat Mühendisi Salih Nazmi Büyükdöğerlioğlu) üzerinde de etkili olduğu konuşuldu.

Muğla listesindeki, Gelecek Partisi’nden Selçuk Özdağ’ın seçim bölgesi ve sıralamasına ise doğrudan Kemal bey karar verdi

Hepimiz Gittik.

Muğla’ya 5 yıl süresince hizmet etmelerine rağmen, liste dışı kalan 4 milletvekilinin tamamı “yeniden adaylık” için başvurdu. Muğla CHP’nin kaderi gibi, her seçimde olduğu gibi, 4 milletvekilinden tamamının üstü çizildi ve yeni isimler listeye alındı. Bir milletvekili, her seçimde olduğu gibi “hepimiz gittik” dedi.

5 yıl önce tanıştığım CHP Muğla Milletvekilleri ile listeler açıklandıktan sonra konuştum. Duygu ve düşüncelerini öğrendim.

Kırgın değil, üzgünüm…

Liste dışı kalan Muğla milletvekilleri, Muğla’da 1 ve 2. sıraya yazılan Cumhur Uzun ve Gizem Özcan’ın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün tercihi olduğunu aktardı. 1. Sıraya yazılan Avukat Cumhur Uzun’u, Türkiye Barolar Birliği’nin desteklediğini de iddia etti. Aynı milletvekili “kırgın” değil, “üzgün” olduğunu itiraf etti. “Evet üzgünüm” dedi ve iktidar milletvekili olmak hedefi olduğunu da itiraf etti

Liste, olumlu değil, aday olmak için kıstas ne?

CHP Muğla milletvekilleri, “karara saygılı olduklarını” ancak yeni aday listesini “olumlu” bulmuyor. 5 yıl boyunca üzerine düşen görevi, fazlasıyla yerine getirdiğini vurgulayan Muğla Milletvekili, Aday olmaktaki kıstasın ne olduğunu sorguluyor. “CHP’de aday olmak için ölçüt, kıstas ne? İnsanlar hangi kıstaslarla aday olabilecekler?” diye soruyor.

“İyi bir CHP’li, partili” olduğunu söyleyen aynı milletvekili, yeni CHP listesindeki isimleri, özellikle de 2. sıradaki Gizem Özcan’ın yeni CHP’li olduğunu, çoğunun da partili olmadığını öne sürüyor. Bu durumun ise Muğla’nın CHP’li seçmeni ve teşkilatı üzerinde olumsuz etki yapmamasını temenni ediyor.

İnsanların kolay harcanmaması lazım…

Muğla milletvekillerinden biri “Tatmin olmamış bir siyasetçiyim” diyerek şöyle devam etti:

Ankara’ya gelirken düşüncelerimi gerçekleştiremedim. Mütevazı olmaya çalıştım. Çok çalıştım. En fazla çalışan milletvekili oldum. Bu nedenle, insanların kolay harcanmaması gerekir. Benim bir hakkım olması lazım. İktidar partisi milletvekili olma hakkımın olması gerekir. 14 Mayıs’tan sonra İktidar milletvekili olarak hizmet etmek isterdim. Ama olmadı. Muhalefette istediklerinizi yapamıyorsunuz”

Bayrağı devrettik, çalışmaya devam…

Muğla milletvekillerinden bazıları, listelerin YSK’ya teslim edilmeden önceki son geceyi Ankara’da uykusuz geçirdi. CHP Genel Merkezi’nden ayrılmadı, Muğla listesini öğrenmeye çalıştı, uykusuz kaldı.

Sonucu Muğla’dan öğrenmeyi tercih eden bir CHP’li milletvekili, “duygularını” anlatırken, “CHP Bayrağını yeni arkadaşlarına devrettiklerini, ittifakla girilecek yeni dönem için çalışmaya devam edeceklerini…” söyledi.

Burada şunu belirtmeliyim. Yeniden aday olmasalar bile, “kırgın” olsalar bile hepsi, CHP için çalışmaya devam edecek. Hatta il, ilçe ve belediye başkanlarını arayarak, “Beni de çalışma listesine yaz, bana da görev ver…” dediklerini biliyorum. Muğla seçmenine, “teşekkür ziyareti” yapmayı planlayanlar da var.

BODRUM GÜNDEM Ankara Temsilcisi, kıdemli bir Parlamento Muhabiri olarak, CHP’li  4 Milletvekili ile Ankara’da Meclis çatısı altında 5 yıl geçirdik.

Hepsi, 85 milyonun içinden seçilmiş 600 kişiden biriydi. 27. Dönem olarak tarihe yazıldı. Yıl sonlarında kendileriyle ilgili “ yıl sonu karnesi” yazıları yazdım. Resmi rakamlara dayanarak Meclis performanslarını kaleme aldım.

Sonuçta bir dönem daha kapandı.

İsyan eden Muğla Milletvekillerinin tamamı CHP’yi ve ülkelerini sevdiklerini, çalışmaya devam edeceklerini eklediler.

Hayırlı olsun

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.