Bodrum Gündem

Kent Müzesi Bahçe Sohbetleri Doç. Dr. Devrim Yücel Besim ile devam ediyor

Kent Müzesi Bahçe Sohbetleri Doç. Dr. Devrim Yücel Besim ile devam ediyor

Bodrum Belediyesi Kültür AŞ’ye bağlı Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi, ‘Kent Müzesi Bahçe Sohbetleri’ etkinlikleri Doç. Dr. Devrim Yücel Besim ile devam ediyor. “Bodrum’un tarihi Hanları” konulu etkinlik, 29 Ağustos 2023 Salı günü saat 19:00 ‘da Bodrum Kent Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Bodrum Gündem Haber

Doç. Dr. Devrim Yücel Besim; Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi bahçesinde, 29.082023 Salı günü saat 19:00’da geçekleştirecek.

“Bodrum’un Hanları; Anılar ve Belgelerle Hacı Resil ve Hacı Molla Hanı’na Mimari bir Yolculuk” başlıklı sunum Bodrumlu akademisyen / mimar Doç. Dr. Devrim Yücel Besim tarafından gerçekleştirilecek.

Bu sunumda kullandıkları dönemi temsil eden ve ilk konaklama yapılarından olan, Bodrum Kent Merkezindeki Hacı Resil ve Hacı Molla Hanı mimari dokümanlar, eski fotoğraflar ve belgelerle desteklenerek sözel görüşmelerden elde edilen bilgiler ışığında aktarılacak.

Sunumun ardından gelişecek paylaşım ortamıyla, belgeme niteliğindeki bu çalışmanın geliştirilmesi beklenmekte. Sonuçta kentte yaşanan sosyal değişimin ve dolayısıyla kentsel doku değişiminin hanlar gibi korunması gereken diğer geleneksel yapılara ve kent kimliğine etkisi tartışılarak eleştiriler üzerinden öneriler geliştirilebilecek.

Konuk: Doç. Dr. Devrim Yücel Besim

Konu: “Bodrum’un Hanları”

Tarih: 29.08.2023 – Salı

Saat: 19:00

Adres: Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Bodrum Kent Müzesi

Çarşı mahallesi Sanat Okulu Caddesi No: 7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.