Bodrum Gündem

Bodrum’un Tarihi Hanlarına yolculuk yaptılar

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı Bodrum Kent Müzesi bahçesinde gerçekleşen ve Doç. Dr. Devrim Yücel Besim’in konuşmacı olduğu “Bodrum’un Tarihi Hanları” konulu söyleşi ayakta alkışlandı.

Bodrum Gündem Haber

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde Akademisyen olarak görev yapan Bodrumlu Doç. Dr. Devrim Yücel Besim  Bodrum Belediyesi Kültür AŞ’ye bağlı Bodrum Kent Müzesi bahçesinde ‘Kent Müzesi Bahçe Sohbetleri’ etkinlikleri  kapsamında “Bodrum Hanları “ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Bodrum’un Hanları ‘’ anılar ve belgelerle Hacı Resil ve Hacı Molla Hanı’na Mimari bir Yolculuk’’ adlı sunumunda, Bodrum kent merkezi halen kent kimliğini oluşturan özgün kentsel mekân bileşenlerin içinde yer alan geleneksel yapılardan olan hanlar ile ilgili oldukça geniş kapsamlı bir söyleşi gerçekleşti.

Söyleşi önce bir araya geldiğimiz Doç. Dr. Devrim Yücel Besim  konuşmasında “Geçmişten günümüze kalan Bodrum’un en değerli yapıları arasında hanlar da yer almaktadır. Kullanıldıkları dönemi temsil eden ve Bodrum’un ilk konaklama yapıları sayılabilecek iki hanı, mimari dokümanlar, eski fotoğraflar ve belgelerle destekleyerek sözel görüşmelerden elde ettiğim bilgiler ışında anlatmaya çalışacağım. Bunların geçmişten günümüze yaşadığı süreci ve kullanılma amaçlarına değinirken o dönemin sosyal yaşantısına da ışık tutacağız.

Bodrum Kent Müzesi bahçesinde gerçekleştirdiğimiz bu sunumun ardından buraya gelen değerli misafirlerimizle sohbet ederek sözlü tarih çalışmasını da kayıt altına almış olacağız. Yapacağımız sohbette bu belgeleme niteliğindeki çalışmanın geliştirilmesini umuyorum. Bu paylaşım ortamı, çalışmanın temelini oluşturan önceki sözel görüşmeleri zenginleştirecek katkılara olanak verecektir. Sonuçta Kent Merkezi’nde yaşanan sosyal değişimin ve dolayısıyla kentsel doku değişiminin hanlar gibi korunması gereken diğer geleneksel yapılara ve kent kimliğine etkisi tartışılabilecek ve eleştiriler üzerinden öneriler geliştirilebilecektir. “ dedi.

Ünlü modacı Cemil İpekçi ve Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. müdürü Zeynep Göztepe’nin katıldığı etkileyici bir söyleşi, yoğun bir ilgiyle yaklaşık 2 saat boyunca interaktif olarak devam etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.