Bodrum Gündem

Karikatür yazısız ve sade olmalı

Mimar, karikatürist Çınar Şahenk’in kişisel karikatür sergisi Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde hizmet veren I. Artemisia Sergi Salonunda sanatseverleri bekliyor.

Bodrum Gündem Haber

Elli yılı aşkın mimarlık kariyerinin yanında 2007 yılından itibaren profesyonel olarak ele aldığı karikatür çizimi ile yeni bir alanda eserler veren Çınar Şahenk, küçük yaşlardan itibaren defter ve kitaplarının her boşluğuna çeşitli çizimler yaptığını ama buna profesyonel bir iş olarak hiç bakmadığını belirtti.

Karikatürün yazısız olması gerektiğinin savunan Çınar Şahenk, çizgilerin olabildiğince yalın olmasından yana. Şahenk bu durumu “Karikatürün sözden, yazıdan oluşan koltuk değneklerine hiç ihtiyacı olmamalı.” cümleleri ile özetliyor. Çınar Şahenk karikatürleri ve dünyaya bakış açısı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; ” Karikatürlerimde benim amacım düşündürmek. Benim çizgilerime izleyenlerin farklı anlamlar yüklemesi ve yorumlaması çok hoşuma gidiyor. Güncel olaylara ilişkin çizimler yapmıyorum, tamamen benim duygularımı yansıtıyorum. İnsanın varlığı bir başkasını mutlu etmek içindir diye düşünürüm. Kendi içimde olabildiğince adil, ahlaklı ve çalışkan olmaya çalışırım.”

Çınar Şahenk’in  “Taş Ustaları”, “Bizim Pergel ve Çizdiği Çember”, “İntermezzo”, “Çizgilerin Arkasında” ve “Ara ki Bulasın” isimleri altında basılı beş kitabı yer almaktadır. Şahenk; “Taş Ustaları”, “Bizim Pergel ve Çizdiği Çember” isimli kitaplarının tematik diğerlerinin ise doğaçlama olduğunu ifade etti.

Çınar Şahenk’in eserleri daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bodrum ve Paris’te sergilendi.

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde hizmet veren I. Artemisia Sergi Salonunda açılışı gerçekleşen sergi 10 Eylül Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.