Bodrum Gündem

Erdoğan, Muğla ve Bodrum’u cezalandırıyor mu?

Muğla ve Bodrum’da DSİ’nin döşediği içme suyu boruları patlamaya devam ediyor. Su kesintileri bazı yerlerde 24 saate çıktı. Hastanelerde ishal vakaları çoğaldı. Salgın hastalıklar ise kapıda. AKP ve Erdoğan, muhalefetin kalesi olan Muğla ve Bodrum’u siyaseten cezalandırıyor mu?

Askerliğini yapmış olanlar bilir. Cezalı tanklar, ağaçlar, cipler vardır.

Örneğin, “denetim sırasında bindiği aracı bozulan bir askerin, aracını tamir ettirmek yerine cezalandırdığı, bir kanala çektiği askeri aracı 10 yıl boyunca kullanmadığı” anlatılır.

Aynı ceza sistemi siyasette de uygulanmaya başlandı.

AKP iktidarında yıllardır yıkılamayan “muhalefetin kaleleri” cezalandırılmaya başladılar.

Buna en iyi örnek te Muğla’nın Bodrum ilçesi ile Ankara’nın Çankaya ilçesidir. Her iki ilçe de uzun yıllardan bu yana CHP’li Belediye Başkanları tarafından yönetilir.

AKP ve Erdoğan 22 yıldan bu yana tüm çabalarına rağmen bu gerçeği değiştirememiştir. İktidarın akla hayale gelmeyecek baskılarına boyun eğmeyen bu iki ilçedeki seçmen partisini değiştirmemiştir.

Son zamanlarda, iktidarı daha da kızdıran bu durum sonucu AKP ve Erdoğan, siyaseten cezalandırdığı Muğla ve Bodrum’un boynunu daha fazla sıkmaya başladı.

Susuzlukla terbiye etmeye çalışıyor.

Bu satırların yazarı olarak, yaklaşık 2,5 aydan bu yana Bodrum’da yaşıyorum ve 40 derece sıcakta, su sıkıntısı çeken Gazeteci- Yazar olarak bağırıyorum:

“Günde 10 saat evimde su yok”

Aslında siz, siyasetçiler, belediye başkanlarını değil, doğrudan bizi, sade vatandaşı cezalandırıyorsunuz.

Sayın Cumhurbaşkanı…

Sakın bana, hemen ucuz siyaset yapıp, “CE HA PE’li belediyeler” demeyin. Çünkü bu konu siyasetin üzerinde bir olay…

Neden mi?

1-Çünkü, 3 yıl önce masanızdaki sümenin altına attığınız, Muğla’nın su sorununu çözecek projeyi imzalamıyorsunuz.

2-Muğla ve Bodrum’a içme suyu getiren hatların, mısır patlağı gibi patlamalarının nedenlerini araştırmıyorsunuz? Bu konuda neden savcıları harekete geçirmiyor, devlet denetleme kurulunu görevlendirmiyorsunuz?

3-Muğla Büyükşehir Belediyesi açıklamasında yer aldığı üzere; Aydın’da bulunan DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nün, Muğla ve Bodrum’da döşettiği boruların hatalı olduğu ve patlamalara neden olduğu iddialarını neden araştırmıyorsunuz? Bu konuda savcıların Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamalarını “ihbar” kabul ederek, DSİ 21. Bölge ile ilgili re’sen soruşturma başlattıklarını da duymadım.

4- Son olarak; Muğla’da neden bir DSİ Bölge Müdürlüğü yok? Muğla ve ilçelerine döşenecek içme suyu boru hatlarını neden Aydın’daki DSİ bölge müdürlüğü yapıyor? Bu da Muğla ve Bodrum’u siyaseten cezalandırmanın bir parçası mıdır?

Neden imzalamıyorsunuz?

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında Muğla genelinde, “yeni içme suyu hatlarının yapılması” için projeler hazırladı.

Yurt içinden kaynak sağlayamayınca, yurtdışı kredi kuruluşlarına gitti. Fransa Kalkınma Ajansından 63.5 milyon Avroluk kredi onayı çıktı.

Fransa’dan onay çıktı ama 2021 yılından bu yana sizden onay alınamadı.

Neden imzalamıyorsunuz?

Muğlalıları, Bodrumluları, oğlum ve karımla birlikte beni mi cezalandırıyorsunuz?

Salgın hastalık tehlikesi kapıda

Muğla ve ilçelerinde DSİ’nin döşediği içme suyu boruları, patlamaya devam ediyor. Yaklaşık 3 bin patlama yaşandı. Su sıkıntısı yaşanan bir dönemde 6 Milyon metreküpün üzerinde su boşa aktı gitti.

Bu patlamalara, DSİ değil, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü müdahale ediyor, patlayan boruları yenisi ile değiştiriyor. Dünyanın gözde tatil beldesi Bodrum markasına daha büyük zarar verilmemesi için çaba harcanıyor

Su kesintileri bazı yerlerde 24 saate çıktı. Kuyulardan elde edilen tuzlu su kullanımı arttı. Bunlar da kurumak üzere. Hastanelerde ishal vakaları çoğaldı. Salgın hastalıklar ise kapıda.

Siyasi ceza ise devam ediyor

Mahkeme, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davada; Bodrum’a içme suyu taşıyan DSİ’nin ana isale hatlarında kullanılan boru seçimin yanlış olduğunu, “yataklama-gömleklemenin uygun kesitler ve malzeme ile yapılmadığını” belirledi. Ayrıca, DSİ’nin hatları yenilemesine de karar verdi.

Oysa; Bodrum’un 2040 yılına kadar içme suyu sorunu olmayacağını söylemişlerdi.

Önümüzdeki seçimlerde görüşmek üzere…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.