Bodrum Gündem

Bodrum’a Yeni Bir Sanatevi

Bodrum’a Yeni Bir Sanatevi

Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına ressam ve seramik sanatçısı Nezafet Özlütürk tarafından Bodrum-Bağla’da bir sanatevi açılıyor.

Bodrum Gündem Haber

9 Eylül 2023 Cumartesi, saat 19.00 da açılışı yapılacak olan Nezafet Özlütürk Sanatevi, sanat eğitiminin yanı sıra sanat galerisi olarak da hizmet verecek. İki katlı sanatevinde değişik boyutlarda 50 eser sergilenebilecek. Mekânın ön ve arka bahçesinin de sanat etkinliklerinde kullanılması planlandı. Sanat Yönetmenliğini felsefeci, yazar ve sanat eleştirmeni Ümit Yaşar Gözüm’ün üstlendiği sanatevinde kültür, sanat ve edebiyat söyleşileri ve sanatsal etkinlikler düzenlenecek. Ressam-Seramik Sanatçısı Nezafet Özlütürk Sanatevi ile ilgili düşünceleri şu şekilde; “Bodrumda bir sanatevi açmayı uzun zamandır planlıyordum. Burada bahar aylarında başlayıp, yazı ve sonbaharı yaşayan bir Türkiye var. Ayrıca Bodrum sakinlerinin sanatla buluşma isteğine her ortamda tanık oluyoruz. İstedim ki, insanımızın sanatla buluşmasına bir katkım olsun. Bu amaçla yola çıktık…”

Nezafet Özlütürk Sanatevinin Sanat Yönetmenliğini üstlenen Ümit Yaşar Gözüm “Bodrum Ankara ve İstanbul’dan sonra dört mevsim sanatın yaşandığı, yaratıldığı üçüncü büyük kent konumunda. Özlütürk bir sanatçı aydın sorumluluğunda bilgi birikimini insanımızla paylaşmak istedi. Çok amaçlı bir kültür sanat mekânı yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bodruma ve Bodrumlu hemşerilerimize yeni bir soluk getirmesini diliyorum.” Dedi.

Kültür, sanat ve yazın dünyasının tanınmış simalarının davetli olacağı sanatevi açılışı anısına Nezafet Özlütürk eserlerinden oluşan Bodrum Düşleri Resim ve Seramik Sergisinin de açılışı yapılacak. Özel davetlilerin yanı sıra açılış kokteyli Bodrumlu sanatseverlere de açık olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.