Bodrum Gündem

Aras: İmar barışı çıkartmayın lütfen

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Ankara’da içini döktü. İktidara, “lütfen bir daha imar barışı çıkartmayın” diye seslenen Aras, Bodrum’un susuzluğa mahkum edildiğine işaret etti. Başkan Aras, ormanları ve su kaynaklarını iktidarın yanlış politikalarından korumaya çalıştıklarını da vurguladı.

Görev süresinin sonuna yaklaşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP’nin 100. Yıl Etkinliklerine katılmak üzere Ankara’ya geldi.

Başkent’te, Bodrum Belediye Başkanı olarak, birçok Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan daha çok ilgi gördü.

TV programlarına davet edildi.

Siyasetin Başkenti Ankara’da yaptığı açıklamalarda en çok üzerinde durduğu konu, Bodrum’daki “Kaçak Yapılaşma” oldu.

Başkan bu konuda çok kararlı.

Binlerce kaçak yapıyı mühürledik

Kaçak yapı yapanlara veya kaçak yapı yapmak isteyenlere tavsiyem, “kaçak yapılaşmadan vazgeçin…”

Bakın, Ahmet Aras nasıl uyarıyor:

“ Hiç kimsenin yanına kar kalmayacak. Anında suç duyurusunda bulunuyoruz. Binlerce kaçak yapıyı mühürledik. Bodrum’da kaçak yapı ile mücadelemiz sürüyor.  Bu yıl 600 milyon lira ceza yazdık. Özel alanlarda insanlar kaçak yapı yapmaya çalışıyorlar, rant çok fazla arttı. Kaçak yapıları yıkmaya devam ediyoruz.

Kaçak yapı yapanları imar barışı kurtarıyordu. Her imar barışı kaçak yapıların önünü açıyor. Bunu çıkartan ben değilim, iktidar çıkartıyor. Hatay depremi olmasaydı yine imar barışı çıkartacaklardı. Lütfen imar barışı çıkartmayın artık.”

Başkan oldukça kararlı. Ancak, ben de Başkan Aras’ı uyarıyorum:

Kaçak yapıların sahiplerinin gözleri o kadar kararmış ki, belediyenin mührünü de söküp atıyor, kaçak yapılarını kullanmaya devam ediyorlar.”

“Bodrum, benim yaşam kaynağım”

9 yıl görev yaptığı Ankara’yı çok sevdiğini ancak Bodrum’u çok daha fazla sevdiğini anlatarak açıklamalarına devam ediyor.

Aras, “Bodrum benim yaşam kaynağım. Bodrum için canımı veririm, canım gibi seviyorum. Bodrum’a bir şey olursa bana da olur” diye Bodrum aşkını tarif ediyor.

Ben halka hizmette besleniyorum

Bir başka aşkını da “halka hizmet” olarak tanımlıyor.

“Belediye Başkanlığı onurlu bir görevdir. Bu yolda adeta ölünür. Ben halka hizmet etmekten besleniyorum. İnsanların derdini çözebilirsek işte o beni besliyor. Benim için nefes gibi. Siyaset, zaten benim yaptığım gibi, gönülden yapılan bir iştir. “

Aras Bodrum’un sorunlarını, “belki daha iyi duyulur” umudu ile Başkent Ankara’da sıraladı:

Susuzluğa mahkum olduk

** Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri, 25 yıllık kullanım ömrünü tamamladı, kapatın. Daha fazla doğayı tahrip etmeyin. Biz, ormanımızı, su kaynaklarımızı İktidarın yanlış politikalarından korumaya çalışıyoruz.

** Santraller su oburu. İki santral 32 milyon metreküp su içiyor. Bodrum’un ihtiyacı ise 44 milyon metreküp. 21 milyon metreküp suyu nereden bulacağız? Santraller suyumuzu kuruttular, Bodrum’da su krizi başladı. Susuzluğa mahkum olduk. İnanılacak gibi değil ama santraller özelleştirilirken, su kaynakları kendilerine bedava verilmiş.

** Kamu personeli, doktor, öğretmen, polis, kiraların yüksekliği yüzünden Bodrum’dan kaçıyor. Kiralar inanılmaz boyutlara geldi. Astronomik rakamlar. Onlara kamu lojmanları yapılması lazım. TOKİ ile değil. TOKİ, kamu arazilerini peynir-ekmek gibi satıyor.

** Milli Eğitim Bakanlığı lütfen okul yapın, hayırseverlerden beklemeyin. Okullara ödenek gönderin. Badanasını, boyasını bakımını belediye olarak biz yapıyoruz. Mumcularda kreş yaptım, Milli Eğitim Bakanlığı’na veriyorum.

** Diyanet İşleri Başkanlığı parayı nereye harcıyorsunuz? Ben anlayabilmiş değilim. Camilerimizin temizliğini, badana, boyasını, bakımını biz yapıyoruz. Her Cuma, camilerin önünde cemaatten para toplanıyor. Bu paraları ne yapıyorsunuz?

** Yerel yönetimleri güçlendirin, korkmayın. İller Bankası’ndan ödeneğin yarısı Bodrum’a geliyor. Mafyalaşma, Vale, Oto Park, bodyguard mafyası, mafyanın çökme hareketlerini, asayiş meselesini çözmemiz lazım.

** Kent vergisi konuldu. Ama Ankara’ya gidiyor. Kent Vergisini ben alsam, hiçbir sorunum kalmaz.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yeniden Muğla Büyükşehir veya Bodrum’dan aday olur mu, bilemiyorum.

Ama bildiğim bir şey var.

Muğla ve ilçelerinde AKP ve CHP’de adaylık yarışı giderek kızışıyor.

Kulis bilgilerim var. Yakında yazmaya başlarım.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.