Bodrum Gündem

“Beyaz Motosiklet” Belgesel Filmi Bodrum Galası gerçekleştirildi

“Beyaz Motosiklet” Belgesel Filmi Bodrum Galası gerçekleştirildi

Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği tarafından düzenlenen “Beyaz Motosiklet” belgesel film gösterimi etkinliği Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Ali Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Filmin yapımcı ve yönetmeni Aslı Esma Karaca ile kameramanı Gürcan Öztürk’ün de katıldığı etkinlikte, Dernek Başkanı Barkın Kurt yaptığı açılış konuşmasında, filmin ana öznesi 68 kuşağının sıra neferlerinden Tayfur Cinemre’nin hayatından bir kesit sunarken, o günlerde yaşananlara ve tam bağımsız Türkiye için canını ortaya koymaktan çekinmeyen gençlerin yaşadıklarına ışık tuttuğunu belirtti.

Filmde 67 yılından itibaren hem ODTÜ’de hem de ülkede yaşananlar, Tayfur Cinemre ve o dönemde olayların içindeki devrimci gençler gözünden değerlendiriliyor. Motosikletiyle taşıdıkları ve arkadaşlarıyla birlikte yakalanışları ve hapishane süreçleri anlatılıyor.

Film gösterimi sonrası yönetmen ve kameraman filmi ne amaçla ve nasıl çektiklerini anlattılar.

Kalabalık bir topluluğun izlediği film, izleyiciler tarafından oldukça beğenildi. Ayrıca filmin davetlilerinden, o günleri birebir yaşamış olan Ayten Gümüşel’in de o dönemlere ilişkin anlattıklarıyla duygulu anlar yaşandı.

Etkinlik sonrası, izleyiciler film ekibiyle ve dernek yönetimiyle sohbet etme imkânı buldular.

Yorumlar

  1. Mürşit ÇELİKKOL dedi ki:

    Mekanı cennettir Tayfur Abimizin..Çok özel bir İnsandı..Güzel organizasyon ve güzel film için desteği olan herkese çok teşekkürler..

    1. Barkın Kurt dedi ki:

      Çok özel bir insandı gerçekten. Çok teşekkürler Mürşit hocam…

  2. Mehmet Ayhan Günal dedi ki:

    Emeğinize sağlık.. Böyle güzel şeylere ihtiyacı var bu toplumun.. Unutmamak, unutturmamak gerekiyor.. Teşekkürler..

    1. Barkın Kurt dedi ki:

      Ayhancım çok teşekkürler. Çok haklısın, neler yaşadığımızı bugünlere kolay gelmediğimizi unutturmamamız gerekiyor. Sevgiler.

  3. Bülent EROL dedi ki:

    Meslekteki ilk yıllarımda Tayfur Ağabey ile Çırağan Sarayı projesinde birlikte çalışma imkanı buldum. Hayatıma yön veren müstesna büyüklerimden biridir. Ondan parça parça dinlediğim anılarının bir bütün olarak belgeseli dökülmesi çok değerli. Emeği geçenlere gönül dolusu teşekkürler. Onu ve onunla birlikte cansiperane mücadele edenleri unutmayalım, unutturmayalım. yaşatalım.