Bodrum Gündem

Asırlık Zeytin Ağaçları Bu Sefer Sanatseverlerle Yağhane Ortakent’te Buluştu

Asırlık Zeytin Ağaçları Bu Sefer Sanatseverlerle Yağhane Ortakent’te Buluştu

150 yıllık eski zeytinyağı fabrikası binasını yeniden restore eden ve 2 senedir işletmeye devam eden Esra Batıbay’ın Yağhane Bodrumda kültür ve sanat ekinliklerinin ilkini gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Ünlü ressam Müfik Karzek’in asırlık zeytin ağaçları ve Bodrumu konu aldığı “Zeytinler Yağhanede” sergisine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlhami özden, Emel Çakaloğlu, İlknur Ülküm Seferoğlu, Ali Çakır, Gürol İnan Nebil Özgentürt, Tarık papuçcuoğlu gibi ünlü simalar ve sanatseverlerin büyük bir katılımı ile açıldı.

Zeytin ağacı desenleri ve minik nokta dokunuşlarıyla oluşturduğu resimleri hayli ilgi görmekte..

Müfit Karzek çalışmalarında doğayı bütün duyarlılığıyla ve kendine özgü stiliyle resmetmeyi sevdiğini ve ağaç olarak sevemedin bari sanat olarak sev diyerek mesajını paylaştı.

Açılışının sürprizi ünlü Soprano Anastasiya Chernovolos’in Keman sanatçısı Ali Alp Cengiz ile yapmış olduğu dinleti büyük beğeni topladı. Bodrum Yeşil Mandaline dikkat çekmek ve yaygınlaşması için Kerem Evliyazade de açılışa özel hazırladığı Bodrum Yeşil Mandalinalı Sangria da büyük beğeni aldı. Ünlü ressam Müfik Karzek kendi ekolü yarattığı resim tekniğini ile kâğıt üzerine çini mürekkepleri ve kalem, yine kâğıt üzerine akrilik boya ve fırça ile uygulama yaptığı 33 eseri 11 Kasım 2023 kadar Ortakent Yağhanede sergilenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.