Bodrum Gündem

Cumhuriyeti Devrimciler Kurdu Devrimciler Yaşatacak…

Ankara Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya yoğun bir program çerçevesinde Bodrum’a geldi. Kaya “Bugün, “tek adam”ın peşine takılıp, Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmayı önüne koyanlar,  bilsinler ki Cumhuriyet değerlerini her koşulda koruyacak devrimciler var. Biz varız! Bizler yeni devrimlere yelken açanlarız…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

27 Ekim Cumartesi akşamı Bodrum’a gelen ve gelir gelmez de İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Yıldırım, 28 Ekim sabah saatlerinde de CHP İlçe Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.

Partililer, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve Bodrum Belediye başkan aday adaylarının da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya “Mustafa Kemal Atatürk, hayallerini gerçekleştiren büyük bir devrimcidir. Emperyalizme karşı kazandığı zaferleri, en büyük hayali olan Cumhuriyeti kurarak gerçekleştirmiştir…” dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan Bodrum’a geldiği için teşekkür ederek sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’ya bıraktı.

Mustafa Kemal “Tek” Adamların Yönetimine Son Vermiştir.

Yoğun bir program çerçevesinde Bodrum’a gelen ve Bodrum ilçe örgütünün düzenlediği Cumhuriyet Yemeğine de katılacak olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya konuşmasını şöyle sürdür; “Atatürk, Cumhuriyetimizi kurmakla kalmamış, devrimler gerçekleştirerek, ete kemiğe büründürmüştür. Kurduğu Cumhuriyetin evlatları özgür olsun diye, Saltanatı kaldırmış, “tek” adamların yönetimine son vermiştir. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını vererek, kadınlarımızı birinci sınıf vatandaş yapmıştır. “Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.” diyerek Cumhuriyetimizi yeni nesillere emanet etmiştir…”

Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Bülent Ecevit’ten sonra Dördüncü Devrim…

Bizim tarihimiz devrimler tarihidir.  En büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’tür. O,  birinci devrimi gerçekleştirerek Türkiye Cumhuriyetini kurdu…” ifadeleri ile konuşmasına devam eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya; “İsmet İnönü dünyada örneği görülmeyen bir liderlik örneği sergileyerek, demokrasi adına iktidarından vazgeçerek, ikinci devrimi gerçekleştirdi. Tek partili dönemden, çok partili döneme geçişimizi sağladı. Dağlara taşlara adı yazılan, halkın kara oğlanı, Bülent Ecevit üçüncü devrimi gerçekleştirdi. Evrensel değerleri; eşitliği, özgürlüğü, barışı, sosyal adaleti savundu. Ortanın soluyla,  sosyal demokrasinin temellerini attı…” dedi.

Dördüncü Devrimi Gerçekleştirme Görevi Bizim…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya “Biz, emperyalizme karşı eşi benzeri görülmemiş zaferler kazanan, Cumhuriyeti kurup, devrimler tarihini başlatan, devrimci bir neslin çocuklarıyız ve önümüzde, dördüncü devrimi gerçekleştirme görevi duruyor…” diyerek devam ettiği konuşmasına şu sözler ile devam etti;  Tüm baskılara rağmen umudu taze tutan, her 29 Ekim’de yeniden ayağa kalkan, hep o devrimci ruhumuzdur. Cumhuriyet devrimlerini yeni devrimlerle geliştirmek, bizim boynumuzun borcudur. Bizler, Genel Başkanlarımızın gerçekleştirdiği devrimlerin izini süreceğiz…”

Cumhuriyet değerlerini her koşulda koruyacak devrimciler var…    

Kaya Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 35. Olağan Kurultayda söylediği “Dördüncü devrimi, “Özgürlükçü Demokrasi”yi gerçekleştirmekten başka çıkış yolumuz yoktur…” şeklindeki sözlerini anımsatarak “İşte o zaman bu topraklarda eşitlik, özgürlük, adalet ve barış hayat bulabilir. İşte o zaman görevimizi tam olarak yapmış oluruz. Bugün, “tek adam”ın peşine takılıp, Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmayı önüne koyanlar,  bilsinler ki Cumhuriyet değerlerini her koşulda koruyacak devrimciler var. Biz varız! Bizler yeni devrimlere yelken açanlarız…” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya sözlerini “Cumhuriyetimiz şimdi 95 yaşında. Onurla, gururla kutluyoruz. Özgür bir gelecek için çarpan, tüm devrimci yüreklere kutlu olsun. Önümüzde dördüncü devrimi gerçekleştirme görevi duruyor!  Bu yolda yürüyenlere selam olsun…” şeklinde tamamladı.

Başkan Kocadon; “Kazanmak İçin Çalışmak Zorundayız…”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da söz alarak Bodrum ve Muğla’nın CHP’nin kalesi olduğunu ve Anadolu halkına da umut verdiğini kaydederek “Seçim süreci başladı. Aday gösterilmek seçim kazanmak anlamına gelmiyor. Bu nedenle seçim sürecinde bütün aday adaylarının çok dikkatli söylemlerde bulunması gerekmektedir. CHP iç çatışmalar ile enerjisini boşa harcıyor, sonra da seçim sırasında enerjisi kalmıyor. Bu işler nasip, kısmet işidir. Aday gösterilirsin sandıktan çıkamayabilirsin. Bu nedenle hedefimizin sadece kazanmak olması gerekmektedir…” dedi. Başkan Kocadon sözlerini “Aday gösterilmezsem karalar bağlayacak halim yok, daha öncesinde olduğu gibi, partim bana ne görev verirse onu yaparım…” ifadeleri ile tamamladı.

Eski Dostlarını CHP Üyesi Yaptı, Rozetlerini Taktı…

Yıldırım Kaya eski dostları, Bodrum’da yaşamını sürdüren ve son dönemdeki köşe yazıları ile dikkatleri üzerinde toplayan Mustafa Gündoğ ve Ünal Seyhan’ın CHP’ye üyeliklerini gerçekleştirerek, rozetlerini de kendi eli ile taktı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.