Bodrum Gündem

Türk Hava Yolları ayrıcalıkları ile Antalya Uçak Bileti Ayrıcalıkları

Türk Hava Yolları ayrıcalıkları ile Antalya Uçak Bileti Ayrıcalıkları

Antalya’nın Tarihi: Bir Akdeniz Efsanesi

Antalya’ya olan uçak bilet ilgisi sadece yerli turistlerle sınırlı değil, yabancı ziyaretçiler arasında da büyük bir popülerliğe sahip. Tarihi zenginlikleri ve muhteşem plajlarıyla bilinen bu şehir, özellikle bahar aylarında birçok aktiviteye ev sahipliği yapar. Eğer turistik bir gezi için Antalya’yı tercih ediyorsanız, şehrin sunduğu imkanları planlarken tarihi mekanları da ziyaret listenize eklemenizi öneririz.

Antalya’nın Tarihi Mimarisi: Birbirinden Güzel Eserler

Antalya tarihi mimarisi bakımından gezip görmek isteyeceğiniz pek çok yere ev sahipliği yapmaktadır. Kaleiçi bunlardan bir tanesidir. Antalya’nın tam ortasında, Muratpaşa ilçesi sınırları içinde bulunan Kaleiçi (Eski Şehir);

  • Arnavut kaldırımlı dar sokakları
  • Tarihi Osmanlı konakları
  • Ahşap ve taş mimarili binaları
  • Küçük yat limanı ile Akdeniz koylarına yapılan tekne turları
  • Çeşitli eğlence mekanları
  • Hediyelik eşya dükkanları ve butik otelleri ile Antalya şehir merkezinin en ünlü turistik bölgesidir.

Kaleiçi Yivli Minare, Hıdırlık Kulesi, Kesik Minare, Karatay Medresesi ve Şehzade Korkut Camii gibi birçok tarihi değeri de bünyesinde barındırır. Bu tarihi konakların restore edilmesiyle hizmete giren şık butik oteller ve pansiyonlar, her mevsim turistlerle doludur.

Bunun yanı sıra Antalya müzesi de Antalya uçak bileti altından sonra, ziyaret etmesi unutulmaması önerilen yerlerden biridir. Antalya Müzesi, 1922 yılında 1. Dünya Savaşı’nın ardından işgalden kurtarılan tarihi eserlerin sergilenmesi amacıyla Kaleiçi Yivli Camii’nde kurulmuştur.

Ancak 1972 yılında müze, Konyaaltı Caddesi’nde yer alan ve Konyaaltı Plajı ile Atatürk Parkı’na sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan yeni binasına taşınmıştır. Antalya Müzesi oldukça geniş bir alan olan 30.000 metrekarelik bir alana sahiptir ve 14 sergi salonunda Pamfilya ve Pisidya bölgelerinde gerçekleştirilen kazılardan elde edilen binlerce tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır.

Müzenin geniş bahçesinde Lidya mezar taşları, Roma sütunları ve Helenistik dönemden kalma heykeller gibi açık hava sergisi bölümü de bulunmaktadır. Antalya Müzesi, düzenli ve zengin koleksiyonlarıyla uluslararası düzeyde birçok ödül kazanmıştır.

Antalya’nın Tarihi Kültürü

Antalya tarihi sokakları kapsamında kültürel yerleri de bilinmesi gereken bir yerdir. Dünya çapında tanınan bir fenomen olan Yanartaş (Chimera), Olimpos Dağı’nın güneydoğusunda, Kemer ilçesinde bulunur. Çam ormanlarıyla çevrili bir yamaçta yer alan ve tam 2500 yıldır yanmaya devam eden Yanartaş, deniz seviyesinden 180 metre yüksekliktedir. Bu benzersiz doğal gaz kaynağı, hiç sönmemesiyle bilinir ve hem gündüz hem de gece ziyaretçilere etkileyici manzaralar sunar. Bu bakımdan binlerce insan her sene buraya gelmektedir.

Çıralı, Olimpos ve Adrasan gibi tatil bölgelerine yakın olması nedeniyle Yanartaş, doğa yürüyüşçülerinin ve doğa severlerin vazgeçilmez rotalarından biri haline gelmiştir. Antik çağlardan beri pek çok efsaneye konu olan Yanartaş, günümüzde çevresinde çeşitli eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Antalya’ya Uçak Bileti: Tarihi Şehri Keşfedin

Antalya dendiğinde akla sadece plajlar gelse de Antalya tarihi eserleri ve doğal güzellikleri bakımından çok zengin bir yerdir. Şehre gelmeden önce daha ayrıntılı bir araştırma yapmak bunları en iyi şekilde gezmenize olanak tanır.

Buraya nasıl gelebileceğinizi düşünüyorsanız Antalya uçak bileti istediğiniz tarihte kolay bir şekilde alınabilmektedir.

Türk Hava Yolları ayrıcalıkları ile Antalya Uçak Bileti Ayrıcalıkları

Siz de Antalya’ya turizm, iş ya da farklı bir sebeple uçak istiyorsanız THY ile Antalya uçak biletini hızlı bir şekilde alabilirsiniz. Türk Hava Yolları tarafından size sunulan kaliteli hizmetler ile hem konforlu hem de birinci sınıf bir uçuşun tecrübesini yaşayabilir, böylece sonucundan memnun kalabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.